Aftensmad Mad og kager Opskrifter

Boller i karry a la Bianca

Da manden var så heldig at vinde en ½ gris da vi var til firma banko på hans arbejde i foråret, har vi fryseren fyldt godt op med diverse udskæruinger og især hakket svinekød er der masser af.

Vi var nemlig så heldige at vi måtte vente med at afhente grisen til vi kom hjem fra USA og dermed kunne nå at få et overblik over fryseren. I fredags blev manden min derfor hentet fredag eftermiddag og bilen fyldt godt op med en nyudskåret gris. Det er da service.

Og hvad er mere nærliggende end at lave kødboller af hakket svinekød?! Vi havde nemlig allerede hakket svinekød i fryseren. Så derfor gik jeg søndag aften igang med at lave kødboller af ca. 1,5 kg hakket svinekød. Det tager tid, men jeg synes også det er super hyggeligt, og så er der jo masser af kødboller i fryseren til de aftener, hvor det lige skal gå lidt stærkt.

Kødbollerne blev i denne omgang brugt til boller i karry, og da det er noget vi er glade for herhjemme og derfor har lavet efter diverse opskrifter i tidens løb, er det lavet lidt på slum, men nedenstående opskrift skulle dække det meget godt.

Kødboller

½ løg

1 spsk. mel

½ dl mælk

1 æg

salt

peber

250 g svinekød

Rør ingredienserne til kødbollerne sammen og sæt en gryde med vand i kog.

Form kødbollerne i den ønskede størrelse og plump dem direkte i det kogende vand. Kødbollerne fiskes op igen med en hulske efter 5 minutters kogning.

Sauce

1 løg

olie

2 tsk. karry

2 æbler

3 gulerødder

1 porre

kogevand fra kødbollerne

salt

peber

Løget finthakkes og svitses i olien. Karry tilsættes og derefter tilsættes groftskåret æble, gulerødder og porre i skiver.

Tilsæt kogevandet fra kødbollerne og lad det hele koge i 10 min.

Smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens.

Til sidst tilsættes kødbollerne, da de er sarte over for omrøring og man skal derfor være lidt forsigtig.

Serveres med løse ris.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Newyorkerbyheart
    4. april 2016 at 14:54

    Åh, det ser godt ud Bianca! Jeg har gået og tænkt på boller i karry de sidste mange uger, nu må jeg vist snart lave det 🙂

    KH
    Birthe

  • Reply
    Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
    4. april 2016 at 14:54

    Ork ork ork, så fik man lige lyst til boller i karry

Leave a Reply