Aftensmad Opskrifter

Madplan august – 1 uge med foodprep

Madplan med foodprep august

Her finder du en uges madplan med forslag til foodprep for august måned

August er i gang og efter en skøn sommer betyder det også hverdag. Derfor er det også blevet tid til at dele min madplan for august måned.

Mine madplaner har fokus på sæsonens råvarer og på foodprep. Altså på at give dig mulighed for at forberede så meget som muligt om søndagen, inden hverdagen går i gang mandag morgen.

Har du ikke allerede forsøgt at foodpreppe eller er det første gang, du kigger forbi mine madplaner, så får du lidt baggrundsviden her.

Vil du gerne se nærmere på mine andre madplaner, så finder du dem lige her #Madplan

Alle mine madplaner er så vidt muligt bygget op på samme måned. Det gør jeg for at skabe et bedre overblik for dig, så du nemmere bare kan gå i gang.

Hvorfor foodprep?

Jeg foodprepper fordi det bare er nemmere i hverdagen. Da børnene var mindre, var det fordi der skulle hentes i forskellige institutioner og så var det rart ikke at skulle direkte i køkkenet, når vi kom hjem. Nu hvor børnene er blevet større, er der sport, legeaftaler og lektier, som der skal tages hånd om.

Ved at foodpreppe sikrer jeg mig, at vi får en varieret kost, som samtidig er lavet fra bunden og med udgangspunkt i sæsonens råvarer. Det kræver selvfølgelig en madplan og det er den jeg deler her med dig.

Selvfølgelig er der også uforudsigelige dage og derfor laver jeg gerne en restedag om søndagen. Så skal jeg ikke stå og gøre en ny ret klar, men kan spise det der er og samtidig skabe et overblik til næste uges madplan. På den måde har vi en god rytme i maden og slipper for alt for mange take away aftener.

Madplan og grøntsager i sæson

Når jeg laver madplan ser jeg altid efter hvilke grøntsager, der er i sæson netop nu. På den måde er jeg sikker på, at jeg kan skaffe de råvarer, som jeg gerne vil bruge i mine retter og ikke pludselig skal stå og finde på en anden ret. Det gør indkøbsturen noget nemmere.

Vil du gerne have et overblik over månedens grøntsager, så deler jeg dem hver måned med mine nyhedsbrevsmodtagere. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her og samtidig få tilsendt din helt egen skabelon til madplan og guide til planlægning af ugens retter lige her:

Tilmed dig nyhedsbrev - madplan
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tag børnene med i køkkenet

Jeg vil lige slå et slag for at tage børnene med i køkkenet, når du foodprepper. Afhængig af deres alder skal du være mere eller mindre ved siden af dem. Det er der naturligt nok ikke tid til i en travl hverdag.

Derfor er det oplagt, at bruge tiden hvor du foodprepper sammen med børnene. De kan sagtens hjælpe med at forberede grøntsager, ælte deje eller røre kødfars sammen.

Risfrikadeller med feta opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Jeg har ved en del af mine opskrifter skrevet forslag til, hvad børnene kan hjælpe med. Er du alligevel i tvivl om hvad børnene kan hjælpe med ved de enkelte opskrifter. Så skriv endelig en kommentar på opskriften, så jeg kan hjælpe dig lidt videre. Husk på – børn er forskellige.

Det smarte ved at have børnene med i køkkenet, i hvert fald hjemme hos mig, er at de så gerne smager undervejs. Det kan hjælpe dem med at få en anden forståelse for smag og konsistenser på et tidspunkt, hvor du har bedre tid til det.

Madplan til 1 uge i august til 2 voksne og 2 børn

Her får du en madplan til 1 uge i august måned som passer med sæsonen og de råvarer, der er nemt tilgængelige lige nu. Vi har også altid 1 eller 2 kødfrie dage på menuen. Denne gang har jeg taget udgangspunkt i opskrifter 2 voksne og 2 børn. Til børnene tilpasser vi mængden til børnenes alder og de får altid et tilbud om kartofler eller pasta og grøntsagsstave til.

Jeg bygger ofte min madplan op omkring, at der bliver lavet samme ret til to hverdage. Sådan at jeg ikke skal lave for mange forskellige retter. Til madplanen her har jeg dog lavet nye retter hver dag, men du kan selvfølgelig rykke rundt på dagene eller skifte en ret ud, hvis det ikke passer hjemme hos dig.

Søndag er restedag. Er der ikke rester nok, så spiser vi ofte rugbrød, tortilla pandekager eller andet nemt.


Bemærk til denne uge

For at få brugt de fleste råvarer, bruger jeg gerne de samme til flere retter. For eksempel har jeg lavet rødbede røst med min rodfrugt røsti opskrift. Det gør jeg fordi, at der med stor sandsynlighed er rødbeder til overs fra rødbedesalaten, hvis du skal ud og købe rødbeder. Har du rødbeder i haven, kan du selvfølgelig bare lave mine rodfrugt røsti med blandede rodfrugter.

Samtidig er det også sjovt for børnene at du laver røde røsti og det kan give dem lyst til at smage på mere. Selvfølgelig afhængigt af barnet.


Find link til opskrifter lige her:

Her har jeg fordelt retterne. Du er selvfølgelig velkommen til at halvere, fryse, gemme og spise til frokost lige som du har lyst til.

Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Foodprep til madplanen

Søndag:

 • Squashfrikadeller med rødbedesalat
  • Lav farsen til squashfrikadellerne klar og stil på køl, så den bare skal sættes på bagepladen og bages på dagen.
  • Lav rødbedesalaten klar, men behold rødbederne for sig selv, så de ikke farver hele salaten. Sæt det på køl og tilføj rødbederne til salaten på dagen.
  • Sørg for at skrælle rødbeder til dine rodfrugts røsti, når du alligevel er i gang (500 g).
 • Spinatpandekager med kødsovs
  • Lav spinatpandekagerne og stil dem på køl.
  • Lav dobbelt portion af kødsovsen og frys den ene halvdel ned og stil den anden på køl.
 • Rødbede røsti med risfrikadeller og dampet broccoli
  • Tilbered rødbede røsti og kom dem på køl i en lufttæt beholder. (de kan evt. fryses ned, hvis du synes det bliver for mange til en aften).
  • Forbered risfrikadellerne og sæt på køl. (de kan selvfølgelig også fryses, hvis du synes der bliver for mange til en aften).
  • Vask broccolien og skær den i mindre buketter. Stil den på køl i en lufttæt beholder.
 • Sloppy Joe burgere i en grønnere udgave
  • Kødsovsen er den del, som du fryser ned under spinatpandekagerne.
  • Sylt agurker og kom i en lufttæt beholder eller glas og på køl. (du kan selvfølgelig også købe syltede agurker)
  • Bag burgerbollerne eller køb dem færdige.

Onsdag:

 • Bønnesalat med temarineret kylling
  • Mariner kyllingen, så den er klar til dagen efter.

Madplan august – 1 uge med foodprep

I ovenstående fik du min madplan med foodprep på en uge i august. Husk du nemt kan printe alle opskrifter ud fra min side ved at trykke på de enkelte links og så finde opskriften nederst på siden til print.

På den måde kan du samle sammen og gøre klar, så det er nemt at komme i gang.

Jeg samler alle mine madplaner her: #Madplan

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Madplan august med foodprep
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply