Græskarfrikadeller / Squashfrikadeller

Græskarfrikadeller / Squashfrikadeller – en nem og lækker erstatning til de kødfrie dage.

Har I også kødfrie dage hjemme hos jer? Her har vi det minimum 1 gang om ugen, gerne flere, da vi også ofte sørger for der er rester til en dag senere på ugen. Ofte er det supper og pastaretter, der sørger for at vi kan holde de kødfrie dage uden at resten af familien rynker på næsen, men de her græskarfrikadeller / squashfridadeller minder meget om de almindelige frikadeller, så du får både en konsistens og smag der passer.

Endnu engang har jeg været i køkkenhaven og hente en af mine lækre White Bush græskar. Denne gang blev det den grønne udgave, selvom det er den samme plante, synes den ene, at den skal lave grønne frugter istedet for de hvide. Det synliggør dog endnu mere, hvor meget denne type græskar minder om en forvokset squash. Du kan derfor sagtens lave opskriften med squash istedet.

Græskarfrikadeller / Squashfrikadeller

Antal: 15-20 stk. 
Tid: 35 minutter
450 g græskar svarende til ca. 2 squash
1 lille løg
3 æg
175 g havregryn
50 g revet cheddar
2 spsk hakket persille
1 tsk salt
Peber

Er der mange kerner i dit græskar, starter du med at fjerne det midterste af græskarret til du har det faste kød tilbage. Riv græskar / squash på et rivejern, eller tag den dovne version som mig og brug en foodprocessor. Kom det i en skål.

Skræl og hak løget (det gør jeg også gerne i min foodprocessor, når nu den er fremme)

Tilsæt løg, æg, havregryn, cheddar og persille og rør farsen igennem med dejkrogene på din el-pisker.

Smag til med salt og peber.

Sæt din fars i små frikadeller på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger bare en spiseske.

Bag frikadellerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.

Skriv et svar