Brunkager opskrift til udstikkere – bag med børn

Brunkager opskrift til udstikkere – lav fine udstikker kager til jul sammen med børnene. Opskriften her smager skønt af jul og er nem at rulle ud og stikke ud i fine former.

Da jeg var barn elskede jeg at være med til at bage julekager. Det gør jeg sådan set stadig. Derfor er denne opskrift på brunkager helt perfekt.

Hjemme hos os var det største hit nemlig brunkagerne. Så fik vi selv lov at vælge de udstikkere, vi ville bruge til dejen og så var det bare med at gå igang.

Jeg har de senere år forsøgt at finde den perfekte brunkager opskrift, men havde ikke lige den helt rigtige og blev ved med at glemme at spørge min mor. Det kom min søster og jeg til at tale om og hun havde skrevet en fin opskrift ned, som hun mente var en god blanding af mors og lidt nyt.

Opskriften blev helt perfekt og smager skønt af brunkager. Den kan du finde i en fin printvenlig version nederst i indlægget.

Brunkager opskrift til udstik

Brunkager opskrift

Udelad mandler og nødder

De fleste opskrifter på brunkager kan du ikke bruge til udstikkerdej, fordi der er masser af lækre nødder i. Tricket er nemlig at udelade nødderne, så du får en god og blød dej.

For ikke at mangle mandlerne helt, har vi altid en portion smuttede mandler klar.

Når kagerne er udstukket kommer der en mandel på toppen. På den måde får du både en fin figur og den helt rigtige smag med.

Jeg kan huske, at jeg elskede at bide rundt om mandlerne, så det var midten af min brunkage, der blev spist til sidst.

Konkurrence – konkurrencen er afsluttet

Lige nu kan du vinde 10 udstikkere af eget valg fra udstikkere.dk. Grunden er enkel, simpel og fyldt med jul.

Om en uge er det 1. søndag i advent og det er lig med hygge. Så derfor vil udstikkere.dk gerne forkæle en af mine følgere med denne skønne gave.

Vil du gerne vinde 10 fine udstikkere har du muligheden for at deltage på 3 måder.

  1. Følg bloggens facebookside https://www.facebook.com/HomebyBianca/ og skriv en kommentar til billedet jeg har lagt derind.
  2. Følg bloggens instagram https://www.instagram.com/homebybianca/ og skriv en kommentar til mit billede.
  3. Skriv en kommentar herunder indlægget og fortæl, hvor du følger mig og hvem du skal bage med.

Du har derfor mulighed for at få hele 3 lodder i puljen. Jeg trækker en vinder 1. søndag i advent.

Rigtig god fornøjelse.

Bag med børn

Kan du blive helt nervøs over at have børnene med i køkkenet og tænker hyggen hurtigt ryger i konflikter og mistet overblik, så har jeg lidt råd til dig før du går igang.

Forberedelse
  1. Lav din brunkagedej i god tid (jeg deler opskriften herunder i printvenlig version).
    Dejen skal stå på køl minimum 1 døgn og kan sagtens stå i køleskabet en uges tid, hvis der ikke er overskud til at få bagt før.
  2. Sørg for at have en skål, kurv eller andet hvor alle udstikkerne er samlet.
  3. Sæt en lav skål midt på bordet med mel, en skål med mandler og find et par kageruller frem.
    Børnene elsker både at udstikke dejen og at rulle den ud.
Sæt igang
  1. Giv hvert barn sin egen “arbejdsstation”, så de ved hvor det er de står, så de ikke får drillet hinanden. De kan sagtens stå ved siden af hinanden, men har brug for at få at vide hvilket afgrænset område der er deres så dej og mel ikke bliver en stor forvirring.
  2. Giv dem mulighed for at vælge et par udstikkere fra kurven (du må vurdere hvor mange forskellige de kan overskue) og giv dem en mindre klump dej de selv kan rulle ud.
    Er det mindre børn hjælper du selvfølgelig både med at rulle og styre udstikkerne. Eller sæt dem eventuelt til at have mandelstationen. De skal sætte en halv mandel på kagerne inden de kommer i ovnen.
  3. Lad dem selv ligge kagerne på bagepladen med bagepapir. Det synes de som regel er sjovt. Skidt med de kager, som ender på gulvet. Så er det bare afsted med en ny.
  4. Du har ovntjansen. Vent eventuelt med at sætte bagepladerne i ovnen til alle kager er stukket ud og lagt på plader. Det skal ikke være stressende at have fokus på ovnen, for så kan du ikke nyde børnene og deres fokus på kagerne.

Jeg håber du kan bruge mine fif. Sørg for at vælge en dag, hvor du har overblik til at være der for barnet/børnene. Tag eventuelt far med i køkkenet også og lad ham hjælpe.

Vil du gerne bage mere med børn, så samler jeg opskrifter og tricks under fanen Små Kokke

Mange glade julehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Brunkageopskrift til udstikkere

Lav fine udstikker kager til jul sammen med børnene. Opskriften her smager skønt af jul og er nem at rulle ud og stikke ud i fine former.

Ingredienser

  • 250 g lys sirup
  • 125 g brun farin
  • 125 g smør
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • 500 g mel
  • Pynt: smuttede mandler eller krymmel

Sådan gør du

  1. Kom sirup, brun farin og smør i en gryde og smelt ved svag varme. Tag herefter gryden af varmen.

  2. Rør potasken ud i vandet. Der må ikke være klumper. Bland den herefter med sukkermassen.

    Lad sukkermassen køle til den er lunken.

  3. Krydderierne blandes og tilsættes sukkermassen. 

  4. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør det hele godt sammen. 

  5. Du har herefter en meget tyktflydende dej. 

    Den kommer du i en skål med låg og sætter i køleskabet minimum 1 døgn. 

  6. Når du skal igang, tager du dejen ud ca. ½ time før, så den ikke er alt for hård at rulle ud. 

  7. Kom mel på bordet og rul dejen tynd ud. 

  8. Udstik dejen i forskellige former og kom eventuelt en halv smuttet mandel ovenpå. 

    Skal det være lidt mere festligt, kan de også sagtens pyntes med forskelligt farvet krymmel. 

  9. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er mellemrum mellem kagerne, da de hæver en smule, da der er hjortetaksalt i. 

  10. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 5 minutter. 

2 Comments

  • Maibritt Olsen

    24. november 2018 at 8:37

    Sikke en fik gevinst… jeg følger dig både på instergram og facebook. Tror dog jeg mest er på instergram for tiden.
    Rigtig 1 mdr til jul dag ??
    Maibritt

    Svar

Skriv et svar