Morgenmad/brunch Opskrifter

Hjemmelavet müsli opskrift nem og lækkert – se her

Hjemmelavet müsli opskrift nem

Her finder du opskriften på en hjemmelavet müsli opskrift nem og lækkert og du kan variere lige som du vil

Jeg er desværre typen, der godt kan være lidt kræsen, når det kommer til de købte müsli pakker. Samtidig er jeg også lidt nærrig, da jeg ved at det kan gøres meget billigere selv. – Hvis man da som jeg, ofte har et lager af nødder og kerner liggende.

Er det første gang du skal forsøge, kan det godt blive en lidt dyrere omgang i indkøb, men tro mig. Du vil ikke fortryde.

Hjemmelavet müsli opskrift nem
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Hjemmelavet müsli – lige som du vil

I denne version har jeg honningristet müslien i ovnen. Du kan også sagtens lave den på andre måder, men det er den jeg synes giver den bedste sødme uden at overdøve smagen af müsli.


Jeg har også lavet en version med chokolade – den kan du finde her:

Hjemmelavet chokolade müsli opskrift

Find opskriften her:

Hjemmelavet chokolade müsli

Eller måske du har en rugbrødsrest, der skal bruges.
Så finder du opskriften på en lækker rugbrøds müsli lige her:

Rugbrøds müsli opskrift

Opskriften finder du her:

Rugbrøds müsli uden sukker


Det smarte er, at du kan skifte nødder og kerner ud ligesom du har lyst til. Vil du gerne have en glutenfri version, kan du nemt skifte dine havregryn ud til en glutenfri udgave.

I de fleste købte udgaver er der blandt andet rosiner. Jeg kan godt lide rosiner, men ikke i min müsli – eller for den sags skyld – mit bagværk. Det er vist lidt en sag, hvor man er enten for rosiner eller ikke. Jeg er hoppet i nej tak grøften og har taget konsekvensen. – Nu laver jeg altid min egen müsli.

I stedet for rosiner, har jeg brugt tørrede tranebær, men du kan sagtens bare udelade dem også.

Min hjemmelavet müsli opskrift nem og lækker, finder du nederst på siden her, i en fin printvenlig version. Tag den med i køkkenet som den er, eller print den ud og lav dine egne noter, så du får din müsli lige som du vil.

Hjemmelavet müsli opskrift nem
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Topping på müsli

Er du en af dem, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så er topping vejen frem.

Du kan drysse med lidt bær, komme lidt sirup på, måske noget æblemos eller gør som jeg har gjort her – lav en lækker portion hindbærcouli.

Opskriften på hindbærcouli er nem – jeg tager 100 g hindbær fra frost og varmer med 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt i en lille gryde under omrøring. Så skal det bare køle lidt inden du kommer det på din müsli. Kan gemmes i køleskabet et par dage.

Vil du gerne se flere opskrifter på lækkert morgenmad/brunch, så har jeg samlet dem her: Morgenmad/Brunch

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Hjemmelavet müsli

Nem og lækker hjemmelavet müsli – her ristet med honning og tilsat tørrede tranebær.

Ret Morgenmad

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl hirseflager
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1,5 dl grofthakkede mandler
  • 4 spsk honning
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1,5 dl kokosmel
  • 1,5 dl tørrede tranebær

Sådan gør du

  1. Kom havregryn, hirseflager, solsikkekerner og hørfrø op i en bradepande.

  2. Hak mandlerne groft og kom dem med i bradepanden.

  3. Kog vandet og opløs honningen i.

  4. Kom det kogende vand over blandingen i bradepanden og sørg for det er rørt godt sammen.

  5. Rist müslien i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.

  6. Efter de første 10 minutter skal du tage bradepanden ud og røre i blandingen, så det ikke brænder fast, men bliver ristet godt igennem.

  7. Rør herefter i blandingen hvert 5. minut til du er tilfreds. Passer ca. med 25 minutter.

  8. Lad det køle af og tilsæt kokosmel og tørrede tranebær.

Hjemmelavet müsli opskrift nem
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

marts 2018

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering