Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld. En lækker fyldig fastelavnsbolle, som vil være et hit hos både børn og voksne. Ekstra bonus er, at fyldet bliver indeni bollen.

De her fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld lavede jeg første gang i 2018. Efter jeg et par år før havde lavet fastelavnsboller med banan og chokoladefyld.

Jeg ville prøve at lave fastelavnsboller, som ikke indeholder hverken creme eller remonce. Hver gang jeg bagte fastelavnsboller havde jeg store problemer med at fyldet ikke ville blive inde i bollerne. Samtidig kunne børnene ikke rigtigt lide det.

Er der noget børn som regel kan lide er det banan og chokolade. Jeg har så givet det et lidt ekstra pift med marcipan, fordi jeg elsker marcipan og det pifter det meste bagværk op.

De fleste fastelavnsboller er med kardemomme. Det har jeg undladt, da mine børn ikke kan lide det og for mig er fastelavnsbollerne mest til mine børn.

 

Opskriften har jeg skrevet herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan printe den ud og tage den med i køkkenet.

Denne opskrift er perfekt til at tage børnene med i køkkenet, da de sagtens selv kan styre fyldet.

Rigtig god fornøjelse med bagningen.

Vil du gerne bage flere boller eller lækre brød, så kan du finde opskrifter her: Brød/Boller

Mange bagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Antal 24

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 120 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 900 g hvedemel

Fyld

  • 2 bananer
  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g marcipan

Glasur

  • Flormelis
  • Vand

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Sørg for blandingen ikke kommer over 37 grader.

  2. Smuldr gæren i en skål, hæld mælk og smør i skålen og rør gæren ud.

  3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og saml til en dej.

  4. Æltes i ca. 5 minutter i røremaskine eller 10 minutter i hånden.

  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.

  6. Imens laves fyldet:

  7. Mos bananerne, hak chokoladen og riv marcipanen. Rør det sammen til en ensartet masse.

  8. Kom dejen på et meldrysset bord og del den i 24 lige store stykker.

  9. Tril dem til kugler og slå dem flade.

  10. Kom fyld på dejen, ca. ½ spsk og fold enderne sammen og lig bollen på en bageplade med bagepapir med sammenfoldningen nedad.

  11. Gør det samme med resten. Det passer med 2 bradepander.

  12. Lad efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

  13. Bag i varmluftovn ved 220 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne på toppen.

  14. Lad bollerne køle af og pynt dem med glasur og krymmel.

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

 

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokolade

 

Udgivet første gang. 31. januar 2018

Opdateret januar 2019

11 Comments

Skriv et svar