Banan cookies med havregryn er den perfekte måde, at få brugt dine overmodne bananer.
Banan cookies med havregryn er skønne små banan hapsere, som er nemme at lave og smager skønt.
Herhjemme prøver vi som hovedregel at få spist alt det mad vi køber. Det betyder også, at vi ofte er nødt til at tænke kreativt og det kom der de her små bananhapsere ud af.
De blev lavet til børnene da de var små og de bliver stadig efterspurgt til madpakkerne, nu jeg har fået store skolebørn.
Opskriften på mine banan cookies med havregryn finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Brug de overmodne bananer
Overmodne bananer er slet ikke en dårlig ting. I hvert fald ikke hjemme hos os, hvor det ofte betyder skønne søde sager.
Det kommer an på hvor moden den var, da du købte den, men normalt holder den sig fint i ca. 7 dage ved stuetemperatur.
Ja det kan du sagtens. De er skønne til at søde kager, småkager og granola, men de er også super gode i smoothies.
Ja det kan de og de kan herefter nemt bruges som fyld i bagværk. Skræl den og skær den i skiver, som du opbevarer i en lufttæt beholder. De vil ændre konsistens ved optøning, men det er perfekt til en kage, bananpandekager eller bananbrød. Brug de frosne bananer før optøning i smoothies eller is.
En banan kan sagtens holde sig i fryseren i 2-3 måneder.
Jeg har samlet mine opskrifter med banan lige her, så kig med og lad dig inspirere.
Banan cookies med havregryn med eller uden æg
Denne opskrift er en gammel kending her på siden. Jeg bliver ofte spurgt om der skal æg i, men det skal der ikke, da bananerne fungere fint som bindemiddel.
Æg kan nemt erstattes i forskellige opskrifter. Afhængigt om det er det søde eller salte køkken kan du vælge det der passer dig bedst.
Æg kan for eksempel erstattes med:
- Bananer (som i opskriften her)
- Æblemos
- Loppefrøskaller
- Kikærtemel
- Hørfrømel
Brug dine overmodne bananer – inspiration
Denne gang blev de kedelige bananer brugt til de her skønne små banan hapsere. De kræver ikke ret mange ingredienser og det er derfor et oplagt valg, hvis der skal være en hurtig snack.
Derudover finder du her lidt inspiration til andre skønne opskrifter:
Tag børnene med i køkkenet
Det her er en nem og lækker snack som ikke tager ret lang tid at lave. Du kan derfor med fordel tage børnene med i køkkenet.
Det er nemt for dem at mose bananerne og sørge for at få det hele rørt godt sammen.
Kagerne skal kun bages kort tid og det skal nok gå stærkt med at få dem spist.
De er derfor en god opstart, når du gerne vil have dit barn med fra start til slut. På den måde får I begge en god succes fra start.
Banan cookies med havregryn uden æg – opskrift
Nemme opskrifter er altid skønt. Når du så samtidig kan bruge dine bananer i stedet for at smide dem ud, så er det ren win-win.
Opskriften på de lækre banan cookies med havregryn finder du herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage den med i køkkenet.
Vil du gerne have børnene mere med i køkkenet, så kan du finde inspiration og opskrifter lige her: #Småkokke
Vil du gerne se flere opskrifter med bananer, kan du finde dem her #Banan
Rigtig god fornøjelse
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Små lækre banan hapsere, der er nemme at lave og bliver stil små skønne snacks.
- 2 bananer
- 1½ dl havregryn
- 1 tsk kanel
- 3 spsk mørk chokolade knapper eller hakket chokolade
-
Kom bananerne i en skål.
-
Mos bananerne med en gaffel.
-
Tilføj havregryn og rør det sammen.
-
Tilføj kanel.
-
Kom chokolade i.
-
Rør det hele godt sammen.
-
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med en ske, så de danner små toppe.
-
Mos bananerne, tilføj de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen.
-
Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Udgivet første gang den 15/2 2017
Redigeret 22. februar 2019
4 Comments
Bananbrød - let og lækkert - Home by Bianca
22. februar 2019 at 9:15[…] i en brødform og bag brødet ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter. Opskriften findes her: Banan hapsere Opskriften findes her: Fastelavnsboller med banan, marcipan og […]
Lækre og nemme Bananpandekager uden sukker - se her - Home by Bianca
18. februar 2021 at 10:22[…] Banan cookies – lækre og nemme banan hapsere […]
Karina Winsløw
25. november 2024 at 20:01Skal der ikke æg i?
Home by Bianca
9. december 2024 at 18:26Hej Karina. Nej det skal der ikke 🙂