Boganmeldelse vold

‘Vold’ af Yrsa Sigurdardóttir – læs boganmeldelsen her

Jeg har læst og anmeldt bogen ‘Vold’ af Yrsa Sigurdardóttir

Bogen ‘Vold’ er modtaget til anmeldelse.

Boganmeldelse vold

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Vold’ af Yrsa Sigurdadóttir

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Yrsa Sigurdardóttir
  • Titel: Vold
  • Udgivelsesdato: 6. juni 2019
  • Forlag: Lindhardt og Ringhof

Fra bogens bagside

Ved det gamle henrettelsested Galgeklippen finder man en ung mand, der har hængt sig. På hans lig finder politiet resterne af en besked, sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol.

Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja sammen med en lille dreng på fire år.

Der er ingen forbindelse mellem drengen og den myrdede mand, og freyha og Huldar må ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket.

‘Vold’ er fjerde selvstændige bog i Yrsa Sigurdardóttirs krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Boganmeldelse vold

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Vold’ af Yrsa Sigurdadóttir

Boganmeldelse – ‘Vold’

Som prisbelønnet islandsk forfatter, vakte Yrsa Sigurdardóttir min nysgerrighed. Hun er i 2016 kåret til ÅRETS KRIMI af Det danske kiminalakademi med første bog i serien ‘DNA’.

Serien består af bøgerne:

  1. DNA
  2. Hævn
  3. Tilgivelse
  4. Vold

Jeg har ikke tidligere læst bøger af Yrsa og kender derfor heller ikke de øvrige i serien. Det er derfor altid spændende at se, om det kommer til at have en indflydelse for læseoplevelsen.

Det er tydeligt at Huldur og Freyja har mødt hinanden før denne sag, men ellers er der ikke noget der gør det svært at følge begivenhederne. Deres indbyrdes tankerække bliver forklaret godt og som læser kan du sagtens følge med.

Allerede fra start af er der skruet helt op for spændingen og det kan være svært at finde hoved og hale i hvordan alting hænger sammen. Der er ingen tvivl om at det er Yrsas hensigt at få læseren til at føle den forvirring der er under opklaring af sagen og det må man sige lykkes.

Samtidig er det interessant at læse en bog, hvor der under efterforskningen er nødt til at tages hensyn til, at der altid er en der kender en eller anden, så derfor skal kortene holdes endnu tættere ind til kroppen.

Jeg var udfordret af de islandske navne og det gjorde det faktisk lidt svært for mig indimellem at skille begivenhederne ad i starten af bogen.

Det bliver der dog lavet om på undervejs, hvor personerne træder bedre ud af handlingen efterhånden som efterforskningen udvikler sig.

Undervejs følger du forskellige personers tankerække og oplevelser af handlingen. Selvom det i starten virker lidt forvirrende, så giver det en god forståelse for efterforskningen, samt hvorfor de forskellige handler som de gør.

Boganmeldelse vold

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Vold’ af Yrsa Sigurdadóttir

Bedømmelse

Efter at have læst dette fjerde bind i serien kan jeg godt ærgre mig over, at jeg ikke har stiftet bekendtskab med Yrsa Sigurdardóttirs bøger tidligere.

Hun har en levende måde at skrive på og formår at skabe en handling som du som læser på ingen måde selv ville kunne forudse. Alt giver mening til sidst, men først til sidst.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Vold’ af Yrsa Sigurdadóttir

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Boganmeldelse vold

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Vold’ af Yrsa Sigurdadóttir

4 Comments

Skriv et svar

Få opdateringer direkte i dit feed ved at synes godt om Home by Bianca på Facebook.