Boganmeldelse Livsstil

Den nittende ø af Thomas Bagger – boganmeldelse

Den nittende ø boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Den nittende ø’ af Thomas Bagger

‘Den nittende ø’ er modtaget til anmeldelse.

Den nittende ø boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den nittende ø’ her

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Thomas Bagger
  • Titel: Den nittende ø
  • Udgivelsesdato: 1,. april 2022
  • Forlag: Politikens forlag
Den nittende ø boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den nittende ø’ her

Fra bogens bagside

I en lille bygd på Færøerne bliver fire præster fundet i en pøl af deres eget blod. Præsterne er i fuldt ornat, og umiddelbart ville det ligne et kollektivt selvmord, hvis ikke det var, fordi en femte præst, der også var til stede den nat, drabene fandt sted, er sporløst forsvundet.

Som repræsentant for specialenheden Task Force 14 sendes Lucas Stage derop sammen med kriminaltekniker Sidsel Jensen for at assistere det lokale politi. Sidsel er født og opvokset på Færøerne, men har ikke sat sine ben deroppe, siden hun som 13-årig flyttede til Danmark sammen med sin mor og væk fra sin far og sin tvillingebror, Hjalti.

Både Lucas og Sidsel er på godt og ondt fremmedelementer i det lille lokalsamfund, og mens tiden arbejder mod de to danske efterforskere, vikles de langsomt ind i et mørkt, brutalt og blodstænket net af fortielser og religiøse fanatikere, der kun går på knæ for Gud.

Den nittende ø er den selvstændige fortsættelse til ‘Manden i tre dele’.Den nittende ø – boganmeldelse

Selvom bogen her er en fortsættelse til ‘Manden i tre dele’ kan du sagtens læse den uden først at have læst den anden. Der er et par henvisninger til sagen i Sønderjylland. Det er dog ikke noget som har en indvirkning på handlingen i Den nittende ø.

Denne gang kommer vi meget tættere på Task Force 14 agenten Lucas Stage og hvem han er. Han er i uvante omgivelser på Færøerne og det er som om han er landet i de helt forkerte omgivelser. Alt er anderledes end det han kender. Derfor er han nødt til at træde et skridt tilbage og forsøge at finde sammenhængen. Det er lettere sagt end gjort. Især fordi der hele tiden er nogen, der forsøger at forkludre efterforskningen.

Samtidig er der tale om et samfund hvor alle kender alle, hvilket på ingen måde gør tingene nemmere. Som den observerende har Lucas svært ved at forholde sig til den umiddelbare tillid, der er mellem beboerne.

Sidsel er udfordret på sin tilbagevenden. Hun vil ikke have noget med sin fortid at gøre, men det er umuligt, når hun står lige midt i den. De tror alle at de kender hende, men hun er ikke den Sidsel, som forlod Færøerne og måske er hun alligevel.

Undervejs får vi også brudstykker af en helt anden historie. En historie, som kommer til at have stor betydning for det der sker lige nu og her på Færøerne og især på de beslutninger, der bliver taget.

Endnu engang har Thomas Bagger fokus på personernes samspil og sindsstemning. Jeg tog mig selv i, at føle at opklaringen var sekundær. I stedet var det der greb mig personernes handlemønster. Der sker hele tiden uventede ting og hvad betyder det for især, den følelseskolde Lucas.

Den nittende ø boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den nittende ø’ her

Den nittende ø boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den nittende ø’ her

Bedømmelse

Faktisk irriterede selve efterforskningen mig og den måde hele forløbet foregik på. Det tror jeg er et fuldt bevidst træk fra Thomas Baggers side. Det er med til at underbygge nysgerrigheden på, hvordan Lucas og Sidsel vil agerer.

Der er skruet helt op for personernes karakterer og der er ingen tvivl om, at det er en styrke hos Thomas Bagger. Du kommer til at spekulere og han lader dig hænge indtil sidste øjeblik.

Jeg ved allerede nu, at der meget gerne skulle komme en 3’er og jeg er spændt på at læse mere fra Thomas Bagger. At en krimi både kan underholde og overraske, samtidig med at det ikke er selve handlingen, men personerne, der fanger mest, imponerer mig.

Vil du gerne udfordres på din læsning og samtidig få en oplevelse, så er det den helt rigtige krimi til dig.

Jeg ser frem til at læse mere fra Thomas Baggers side.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink): Køb ‘Den nittende ø’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Den nittende ø boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den nittende ø’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply