Boganmeldelse Livsstil

Vinterland – en dansk debut krimi – læs mere her

Vinterland boganmeldelse

Jeg har læst og anmeldt bogen ‘Vinterland’ af Kim Faber & Janni Pedersen

‘Vinterland’ er modtaget til anmeldelse

Vinterland boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Vinterland’

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen
  • Titel: Vinterland
  • Udgivelsesdato: 21. marts 2019
  • Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

Alle i dansk politi ved, hvem Martin Juncker er. En af landets bedste drabsefterforskere, godt gift, far til to. Men Juncker har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i en lille sløv provinsby på Sydøstsjælland. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord. En mand bliver fundet myrdet og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv.

Junckers tidligere makker Signe Kristensen er stadig i sit vante job i København. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Vinterland boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Vinterland’

Boganmeldelse – Vinterland

Bogen er skrevet af de to journalister Janni Pedersen fra TV2 og Kim Faver fra Politiken og er deres bud på en debut krimi.

I bogen følger vi Juncker i hans ensomhed og kamp med at få privatlivet til at lykkes. Han bor hos sin demente far, hvilket ikke er uden udfordringer. Her oplever vi livet hos den demente far på tæt hold og de frustrationer, som det medfølger hos Juncker.

Signe bor i København med hendes lille kernefamilie. Arbejdet spænder dog ben for det ellers idylliske familieliv og Signe kæmper med at få privatliv og arbejdsliv til at hænge sammen.

Samtidig bærer hun på en oplevelse, som påvirker hende på begge fronter og gør det svært for hende at navigere rundt i hendes følelser.

Bogen er skrevet ud fra Junckers og Signes synspunkt, men vi får også lov til at snuse til tankerne hos Kristoffer, som er elev på Junckers politistation. Det kommer til at vise sig at denne synsvinkel har afgørende betydning for forståelsen af indholdet af bogen og selvom Kristoffer ikke er den primære stemme i bogen, har han alligevel en del at sige.

I bogen oplever vi bagsiden af arbejdslivet hos et presset politikorps. Samtidig med at vi får lov at opleve den mere personlige side af livet som politimand/kvinde.

Danmark er i krise efter bombe attentatet og ressourcerne er derfor små til andre sager. Det får betydning for opklaringsarbejdet af både bombeattentatet og Junckers drabsefterforskning.

Vinterland boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Vinterland’

Bedømmelse

Vil du gerne læse en krimi med fokus på det danske politiarbejde og med et andet synspunkt end vi typisk oplever, så er denne bog perfekt.

Du bliver guidet sikkert og solidt gennem et opklarings arbejde, som fra start kræver at politiet holder hovedet koldt.

At Faber og Pedersen har valgt at vi skal følge sagerne fra Juncker og Signes synspunkter, gør bogen mere nærværende og tankevækkende samtidig med at de formår at ramme et bredere publikum.

Jeg ser allerede frem til hvad Janni Pedersen og Kim Faber finder på til næste bog, for det er oplagt at de fortsætter hvor de slap.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)Køb ‘Vinterland’

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Vinterland boganmeldelse

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply