Boganmeldelse Livsstil

Mitfordmordene – bog 2 – find boganmeldelsen her

Boganmeldelse mitford mordene

Her finder du anmeldelsen af Mitfordmordene – bog 2

‘Mitford-mordene’ – bog 2 er modtaget til anmeldelse.

Boganmeldelse mitford mordene

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

Fakta om bogen

  • Forfatter: Jessica Fellowes
  • Titel: Mitfordmordene – De smukke unge døde
  • Udgivelsesdato: 13. august 2019
  • Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

En sprængfarlig cocktail af mord og glamour.

De brølende 1920’ere: Pamela Mitford fra den excentriske og skandaløse Mitford-familie nærmer sig sin 18-års fødselsdag. Sammen med Londons glamourøse bohemer planlægger søsteren Nancy at fejre hende med en natlig skattejagt på familiegodset Asthall Manor. Men aftenen får en brat afslutning, da en af gæsterne findes død ved foden af det lokale kirketårn.

Stuepigen Dulcie anklages uden videre for mord, og Louisa Cannon, Mitford-søstrenes barnepige og anstandsdame, sætter alt ind for at bevise hendes uskyld.

Snart befinder hun sig midt et et mordmysterium, der både fører hende tæt på livet af Londons aristokratiske ungdom og en livsfarlig forbryderbande.

De smukke unge døde er andet selvstændige bind i Jessica Fellowes’ bestsellerserie om de seks berømte og berygtede Mitford-søstre.

Fra pressebrevet:

Om serien: Mitfordmordene er en serie af spændingsromaner på i alt seks bøger, der er baseret på virkelighedens seks Mitford-søstre og deres glamourøse liv på det engelske gods Asthall Manor. Bøgerne er solgt til filmatisering.

I seriens første bog, ‘Mysteriet på Asthall Manor’ (16. marts 2019), mødte vi især den ældste søster Nancy, der i sin ungdom tilhørte de tonegivende ‘Bright Young Things’, som det londonske jetset kaldtes i 1920’erne.

Anden bog, ‘De smukke unge døde’, kredser om de tiltagende spændinger mellem ‘upstairs og downstairs’, som de foldede sig ud på de store engelske godser.

Tredje bind forventes at udkomme på dansk i 2020.

Boganmeldelse mitford mordene

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

Boganmeldelse – Mitfordmordene – bog 2

Jeg vil lige starte med at fortælle, at jeg altså ikke har læst bog 1. Så mit udgangspunkt er at bogen er en selvstændig del af serien om Mitford-søstrene. Det er også første gang jeg stifter bekendtskab med Jessica Fellowes og hendes skrivestil.

I denne bog følger vi Louisa Cannon og Guy Sullivan.

Louisa Cannon er som tidligere nævnt Mitford-søstrenes barnepige og anstandsdame. Hvilket betyder at hun er med de to ældste søstre Nancy og Pamela, når de skal ud. Pamela er endnu ikke fyldt 18 år og skal derfor have en anstandsdame med.

Guy Sullivan er politiassistent i London og det er gennem Guy, at du som læser får lov at få baggrundsviden om den forbryderbande, som kommer til at påvirke søstrene og deres færden i London.

Louisa og Guy kender hinanden i forvejen og dette samspil kommer til at spille en afgørende rolle i bogen og opklaringen af det mord, som forfølger dem allesammen efter Pamelas fødselsdag.

Deres fælles fortid har på en eller andet måde noget med Louisa og hendes familie forhold at gøre. Det er ikke en historie, der bliver uddybet nærmere, hvilket det heller ikke kræver.

At Jessica Fellowes viser os overklasse samfundet fra arbejderklassens side, giver os et helt andet syn på den måde søstrene og deres venner agere på.

Det synes jeg er en meget interessant måde at vinkle historien på. Samtidig gjorde det dog, det en smule sværere for mig at holde styr på de enkelte medlemmer af den gruppe, som historien handler om. Måske jeg mangler baggrundsviden fra bog 1. Det kan jeg ikke helt gennemskue.

Som læser får du et distanceret forhold til Nancy, Pamela og deres venner, men det tror jeg bestemt er et bevidst valg, som Jessica Fellowes har taget.

Boganmeldelse mitford mordene

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

Bedømmelse

Romaner med afsæt i historien og et helt andet normsæt tiltaler mig rigtig meget.

Jeg synes det er spændende at kunne leve sig ind i den verden, som bogens karakter omhandler og hvordan deres ageren, kan være så meget anderledes fra nutiden.

Bogen er en dans med de regler og uskrevne normer, der udspiller sig i 1920’erne, mens Louisa og Guy forsøger at danse sig tættere og tættere mod en mord opklaring.

Er du til historiske romaner med en god portion spænding, så er denne roman lige noget for dig. Du får det hele. Jeg skal i hvert fald have læst bog 1 og ser frem til de 4 andre bøger, som er på vej.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Boganmeldelse mitford mordene

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

Boganmeldelse mitford mordene

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Mitfordmordene anden bog’

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply