Aftensmad Mad og kager Opskrifter Stop spild af mad

Lækker grill mad – lidt nemt tilbehør: Tomatsalsa og auberginetoast – stop spild af mad

Den ene aften fik vi lyst til lige at tage et smut til Grækenland. Det blev grillen der blev udfordret og vi endte ud med en lækker tallerken med lidt små sommerherligheder.
Manden stod for kødbollerne, så jeg skal lige have lokket en opskrift ud af ham. Jeg stod for tomatsalsa og auberginetoast, som virkelig er nemt og hurtigt at lave.  Vi fik ikke spist al tomatsalsaen, så resten blev hurtigt gjort klar til lidt andet lækkert i bedste stop spild af mad stil. Mere om det sidst i opskriften.
Tomatsalsa
6 store tomater
1 hvidløg
1 forårsløg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt med frisk basilikum

Vask tomaterne, hak dem fint og kom dem i en skål.

Hak hvidløg og forårsløg fint og kom det i skålen.

Tilsæt hakket persille, olivenolie, salt og peber og rør det godt sammen.
Pynt med basilikum og server.
Et lille tip: Jeg hakker altid persille og andre friske krydderurter ved at komme dem i et glas og så klippe ned i glasset med en saks. På den måde undgår jeg at have finthakkede krydderurter overalt. Stil glasset til side uden at skylle det efter brug. Skal du lave noget med olie også ,hældes olien blot ned i glasset og så har du en olie med smag af krydderurter.

Stop spild af mad:
Er der rester efter maden: Hæld væden der har samlet sig i bunden fra og kom resten i en gryde. Kog det op og blend det med en stavblender. Kom det eventuelt i fryseren, så har du pizzasauce eller ekstra smag til en kødsauce.
Auberginetoast
8 skiver aubergine af ca 1 cm tykkelse
1 tsk groft salt
3 spsk olivenolie
8 skriver flute
8 skiver fra en salatost i blok
Skær auberginen i skiver og læg skiverne på et viskestykke. Drys groft salt over og lad det ligge så væden kan trækkes ud. Lad dem ligge i ca. 10 minutter og børst derefter det våde salt af.  Læg dem på en tallerken med plads til brød og ost ved siden af.
Skær flute i skiver. Jeg var så heldig at have et hjemmebagt brød, der passede perfekt til formålet, så kig hvad du har i gemmerne.
Skær salatosten i skiver og lig sammen med brødet på tallerkenen med aubergineskiverne, så de er klar til at komme ud til grillen i samlet flok. 
Olien hældte jeg i glasset, som jeg havde hakket krydderurter i. Glasset er ikke skyllet først, så på den måde har jeg en olie med lidt smag i af de rester af finthakkede krydderurter, der er tilbage i glasset.
Pensl grillen og kom brødskiver aubergineskiver på og grill dem i ca. 3 minutter på hver side. Sørg for at få olie på begge sider af skiverne.

Anret de grillede brødskiver med en skive ost og en aubergine på toppen. 

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Bianca
  4. april 2016 at 14:54

  Tak Pia. Det smagte fantastisk. Følte helt jeg sad på havnen i Chania – Kreta og nød et lækkert måltid 🙂

 • Reply
  Pia (KreativePips)
  28. september 2016 at 16:45

  Det lyder sørme da lækkert 🙂 kh Pia

Leave a Reply