Kage/Dessert Opskrifter

Cheesecake med rabarbermarmelade

Cheesecake med rabarbermarmelade

Cheesecake med rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade smager skønt. Derfor skulle den selvfølgelig på toppen af en lækker cheesecake.

Cheesecake med rabarbermarmelade. Jeg har længe gerne villet forsøge mig med en cheesecake. Især efter vores tur til USA, hvor jeg blev stor fan af The Cheesecake Factory.

Efter at have lavet min rabarbermarmelade den anden dag, fik jeg den idé at den da måtte kunne bruges som smag i sådan en cheesecake.

Jeg gik derfor på jagt efter en opskrift og inspiration og endte ud med denne cheesecake med rabarbermarmelade:

Cheesecake med rabarbermarmelade

Jeg er selv ret godt tilfreds med resultatet og synes altså den smager skønt. Især en lun sommeraften, hvor en almindelig skære kage godt kan blive for vammel. Manden min efterlyste dog mere kageagtig kage, da en cheesecake jo på ingen måder minder om en almindelig bradepande kage.

Kagen er lagt sammen i en springform på 25 cm.

Jeg vil dog anbefale at ligge springformens ring oven på det fad der skal bruges til kagen, istedet for som mig, at samle det hele i springformen, så kagen ikke ret godt kan løftes ud af bunden uden at den får i stykker.

Opskrift – cheesecake med rabarbermarmelade:

Kagen skal stå først 5-6 timer og derefter ca. 2 timer, så husk at beregne rigelig tid.

Kiksebund:
300 g Digestive kiks
125 g smør

Fyld:
400 g flødeost naturel (ikke light)
2½ dl sukker
1 tsk flydende vanilie
saft fra 2 citroner
saft fra 1 lime
3 blade husblas
½ l piskefløde

Toppen:
400 g rabarbermarmelade
1 blad husblas
Evt. lidt chokoladesauce (jeg brugte den fra Dr. Oetker)

Man starter selvfølgelig nedefra, så kiksebunden laves ved at kiksene knuses fint, gerne i en foodprocessor, hakker eller andet. Smørret smeltes ved svag varme og blandes godt sammen med de knuste kiks.

Massen fordeles i springformen. Brug gerne håndfladen til at presse den godt sammen til en fast kagebund.
Stil kagen i køleskabet.

Imens laves ostefyldet: Rør flødeosten blød med sukker, flydende vanilie og saften fra citronerne og limen. Her brugte jeg min Keenwood med piskeris, men en foodprocessor eller almindelig håndmixer kan også bruges.

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Smelt derefter husblas ved svag varme i en kasserolle med det vand der hænger ved. Husblassen skal kun netop være blevet flydende før den kommes i osteblandingen og der røres godt, så den ikke klumper.

Pisk piskefløden til flødeskum og vend den i osteblandingen. Herefter fordeles osteblandingen ovenpå kiksebunden i springformen i et jævnt lag og kagen kommer igen i køleskabet. Her skal den stå i 5-6 timer.

Derefter smeltes rabarbermarmeladen ved lav varme. Husblassen lægges i blød i en skål med koldt vand til den er geleagtig. Herefter smeltes den i marmeladen. Husk at piske grundigt for at undgå klumper.

Marmeladen fordeles på cheesecaken i et jævnt lag.

Jeg pyntede derefter med nogle cirkler chokoladesauce som jeg kørte en tandstik igennem, så de fik mønstret du kan se på kagen.

Derefter stilles kagen på køl i ca. 2 timer. Overfladen skal være fast og så er den klar til servering.

 

Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Mange bagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Lene
  4. april 2016 at 14:54

  Den smagte skønttttttttttttttttttt.
  Og jeg skulle hilse og sige fra dem jeg havde rester med til at den er de da helt med på at hjælpe med at spise igen 🙂

 • Reply
  Bianca
  4. april 2016 at 14:54

  Må også indrømme jeg er ramt. Det er da en skøn skøn dessert 😉

 • Reply
  Newyorkerbyheart
  4. april 2016 at 14:54

  Uhmm, elsker cheesecake 😀

  KH
  Birthe

Leave a Reply