Boganmeldelse Livsstil

Jeg er Saga af Silja Okking – læs boganmeldelsen her

Jeg er Saga boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Jeg er Saga’ af Silja Okking

‘Jeg er Saga’ er modtaget til anmeldelse.

Jeg er Saga boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Jeg er Saga’ her

Fakta om bogen

  • Forfatter: Silja Okking
  • Titel: Jeg er Saga
  • Udgivelsesdato: 14. oktober 2021
  • Forlag: Politikens Forlag
  • Målgruppe: Fra 10 år

Fra bogens bagside

I en ukendt verden må Saga finde sig selv, før hun kan finde hjem.

Saga elsker fantasy og rollespil. Sammen med sin ven, Marcus, forsvinder hun ofte ind i en verden af elvere, dværge og magi, hvor tanker om skilsmisseforældre og usikkerhed drukner i lyden af brølende orker. Men under et slag ved rollespilsstævnet ude ved bautastenene bliver Saga slået omkuld af en lidt for ivrig fyr med en skumgummiøkse

Saga kommer til sig selv, men noget er anderledes. Hun ligger ganske vist stadig ved bautastenene, men hendes elverører føles… ægte?

Sage vikles ind i et fantasy drama i landet Assuldúr, hvor orkernes våben ikke er lavet af gumme, og hvor magi ikke er noget, man nøjes med at læse om i tykke bøger. Saga må se i øjnene, at hun spiller en større rolle i et magtspil mellem livsfarlige fjender. Og hun må finde sit eget ståsted i en verden, der hele tiden forandrer sig omkring hende, hvis hun vil overleve længe nok til at finde hjem.

Jeg er Saga boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Jeg er Saga’ her

Boganmeldelse – Jeg er Saga

Jeg tror vist ikke der findes ret mange teenagepiger, som ikke er fanget af fantasy eller drømmer sig til en anden verden end den derhjemme med de trælse forældre. I bogen her møder vi Saga, som står midt i de trælse efterdønninger af en skilsmisse. Det er derfor kun naturligt at hun vil væk hjemmefra.

Der kan være mange grunde til, at man synes de voksne er lidt trælse, så de fleste børn og unge, kan vist sætte sig ind i den følelse. Det betyder at allerede fra start af rammer Silja en følelse, som er genkendelig for de fleste.

Hele bogen foregår fra Sagas synspunkt og allerede fra første side føler du, at du lærer hende stille og roligt at kende. Det samtidig med at hun lærer sig selv at kende. Hun bliver udfordret på sin usikkerhed, samtidig med at hun lærer at stole på sine instinkter.

I starten er hun sammen med sin bedste ven Marcus og allerede her fornemmer man, at Saga ikke er meget for at de bliver delt i kampen til det rollespilsstævne, som de deltager i. Hun er en pige, der søger tryghed og det fornemmer man også i hendes kærlighed til hendes far. Det er svært for hende at forstå, det der er sket mellem hendes forældre i forbindelse med skilsmissen. Derfor søger hun naturligt til sin ven og til trygheden i at kunne flygte fra virkeligheden sammen med en hun stoler på.

Da hun pludselig er alene i en helt fremmed verden, skal hun stole på sig selv, men samtidig også sine omgivelser. Altså i det omfang dem hun møder er til at stole på. Det har hun kun sig selv til at finde ud af.

Bogens tempo

Silja skriver på en flydende og beskrivende måde, der får dig til at føle, at du står mit i Assuldúr. Du kan se omgivelserne ændre sig som Saga bevæger sig til forskellige steder i landet. Samtidig er landet ikke så stort, at det ikke er til at finde rundt i. Skulle du alligevel blive i tvivl undervejs, er der selvfølgelig et kort over landet i starten af bogen.

Min største udfordring var faktisk til sidst, hvor tempoet i bogen er højt. Her var der et par navne, som af gode grunde var meget ens, som gav mig lidt udfordringer, at skille ad. Det er dog en detalje, som jeg er sikker på at den aldersgruppe, som bogen henvender sig til, vil fange med det samme.

Jeg er Saga boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Jeg er Saga’ her

Bedømmelse

Kender du en pre-teen / teenager, som er til fantasy og spænding, så er bogen her oplagt. Den er skrevet på en måde, så fantasy-delen bliver berørt uden at blive for uhyggelig. Det er håndgribeligt og som læser lever du dig ind i landet Assuldúr.

Samtidig er der genkendelige følelser i den unge Saga. Savnet til hendes far, forvirringen omkring forældrenes skilsmisse, venskabet til Marcus og de personer hun møder i Assuldúr samtidig med at hun lærer at tro på sig selv. Det er følelser de fleste kan sætte sig ind i. Derfor er Saga også nem at holde af og forstå.

Jeg ser frem til at læse mere fantasy fra Silja.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Jeg er Saga’ her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne se flere boganmeldelser af børnebøger, så har jeg gemt dem her: #Børnebøger

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Jeg er Saga boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Jeg er Saga’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply