Brød/Boller Opskrifter

Rustikke græskarkerne stykker lavet på surdej

Reklame – jeg tester økologisk mel fra Grøn Balance

Jeg har fået gang i min surdej igen og det betyder lækre og nemme boller. Denne gang ville jeg gerne have lidt græskarkerner i dejen samtidig med det gerne måtte være en lidt mere rustik dej.

Dejen er langtidshævet i køleskabet over natten og det gør det meget nemmere at have de rustikke stykker klar lige når du har lyst. Mine blev først bagt op af dagen, men de kunne sagtens have været bagt fra morgenstunden.

Vil du gerne prøve med din egen surdej, fortæller jeg hvordan du starter den op og opfrisker den i det her indlæg: Lækre rugstykker med surdej. Her finder du også en opskrift, der ikke skal langtidshæve, hvis du hellere vil arbejde med det.

Opskriften giver ca. 14 stykker

5,5 dl lunkent vand
50 g opfrisket surdej (se hvordan du frisker den op i indlægget: Lækre rugstykker med surdej)
5 g gær
150 g fuldkornsmel
150 g rugmel
300 g hvedemel
15 salt
80 g græskarkerner

Til denne dej skal der bruges en god røremaskine.

Kom vand og surdej op i røremaskinen og bland det stille og roligt sammen.

Tilsæt gæren og sørg for at røre den godt ud.

Kom mel og salt i og lad det lige køre et minuts tid ved lav hastighed til melet er opsuget, så det ikke flyver ud af skålen.

Sæt røremaskinen på høj hastighed og lad den køre i 10-15 minutter. Den skal køre indtil dejen slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen.

Tilsæt græskarkernerne og lad maskinen fordele dem godt.

Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og markér hvor den går til.

Lad dejen stå på køkkenbordet en times tid og sæt den derefter i køleskabet i ca. 12 timer.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse er den klar.

Kom en pizzasten i ovnen og tænd den på 220 grader gerne med damp. Har du ikke damp i ovnen kan du sætte en fad med vand i bunden af ovnen, så du får skabt damp på den måde.

Tag den ud af køleskabet og kom den ud på et meldrysset bord.

Da det er en våd dej, vil du opleve at den flyder ud.

Brug en bagespatel til at dele stykkerne op. Se billede herunder.

Kom stykkerne på et stykke bagepapir og sæt bag dem på pizzastenen i 15-20 minutter. De skal have en kernetemperatur på ca. 99 grader.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply