Klatkager risengrød opskrift

Klatkager – find den bedste opskrift lige her

Lav en ekstra stor portion risengrød og lav en lækker portion klatkager

Herhjemme begynder børnene at plage om risengrød allerede når vi rammer november.

Den er sikker når butikkerne begynder at finde julepynten frem. Hvilket de vist gør allerede i midt oktober.

Klatkager risengrød opskrift

Lav lidt ekstra risengrød

Jeg laver altid ekstra risengrød, for er der noget børnene er lige så glade for som risengrød, så er det klatkager.

Faktisk er de blevet så store at de selv kan få lov at være med til at lave dem. Selv mindste på 5 år er klar, når mor nævner klatkager.

Opskriften har jeg fået fra mormor og det er selvfølgelig sådan lidt på slum: Som i smag til med lidt af det og lidt af det, passer konsistensen osv.

Jeg har dog alligevel forsøgt at komme lidt mængder på, så du kan få en fornemmelse af hvor jeg vil hen.

Opskriften finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage den med i køkkenet.

Klatkager risengrød opskrift

Tag børnene med i køkkenet

Hvis du ikke allerede er typen, der tager børnene med i køkkenet, så er det her den oplagte mulighed.

Det er utroligt så meget tålmodighed de små rødder kan få, når der vanker lækkerier til sidst.

Ekstra bonus: Hvis klatkagerne serveres med syltetøj børnene selv har lavet fra sommerens bær, så er det et endnu større hit. Du kan også sagtens lave det nu. Køb en pose syltesukker og lad børnene vælge bær fra fryseren. Så følger du bare opskriften på posen.

Det smarte ved klatkager, er at det hele bare skal røres sammen og så på panden. Det betyder at der ikke er vente- og hviletid undervejs.

Alle ingredienser skal i samme skål og jeg rører det ud med dejkrogene på et piskeris, da det er nemmest med den kolde grød.

Lad børnene starte med at slå æg ud i skålen. (Så kan du nemt fjerne eventuelle skaller inden resten af ingredienserne kommer i)

Kom resten i en skål og lad børnene styre piskeriset.

Når klatterne skal på panden er det nemt at gøre med en lille suppeske eller måske har du sådan en is scooper, som man kan trykke på i håndtaget og så kommer al dejen ud. De er perfekte til små hænder.

Find opskriften nederst i indlægget.

Rigtig god fornøjelse.

Er du på udkig efter flere kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert

Jeg har også samlet alle mine juleopskrifter lige her: #Julekage

Find opskrifter og gode idéer til at få brugt dine madrester lige her: #Brug resterne

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

De bedste og nemmeste klatkager

Lav en ekstra stor portion risengrød og lav lækre klatkager af resterne. Så vinder du helt sikkert ekstra point. 

Har du mere eller mindre risengrød, så tilpasser du bare opskriften. Ellers smag dig frem. 

Hvis du før har lavet amerikanske pandekager, så skal konsistensen være en smule tykkere. 

Antal 14 stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 650 g risengrød
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Revet citronskal (kan sagtens udelades)

Sådan gør du

  1. Slå æggene ud i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. 

  2. Kom lidt olie på en varm pande og sæt dejen på i små klatter. 

  3. Lad klatterne varme helt igennem inden du vender dem med en paletkniv, så dine klatkager ikke skiller ad. 

  4. Vend dem og steg dem fint gyldne på den anden side også. 

Klatkager risengrød opskrift
Klatkager risengrød opskrift
Klatkager risengrød opskrift
Klatkager risengrød opskrift

Oktober 2011

5 Comments

  • Bianca

    4. april 2016 at 14:54

    Kristine-> Hehe… det smager også godt 😀

    Birthe-> Nemlig 😉

    Xenia-> Det er nemlig super smart. Vi kalkulere med rester, så vi er sikre på der er til klatkager 😀

    Svar
  • Xenia

    4. april 2016 at 14:54

    Jeg brugte faktisk den snedige risengrød-i-stegepose-fremgangsmåde i fredags, og det var jo GE-NI-ALT! Jeg får dog sjældent rester, når jeg laver risengrød, men måske jeg lige burde kalkulere med det næste gang, så jeg kan få lavet klatkager også – for det er jo også lækkert…!

    Xenia
    http://www.hjemmehosxenia.dk/

    Svar
  • Emilie

    18. november 2019 at 22:14

    Åhh, herhjemme er vi også vilde med klatkager. Det er dog sjældent vi har risengrød til overs. Mærkværdigvis bliver der næsten altid spist op uanset, hvor stor en portion jeg laver.

    Svar

Skriv et svar