Boganmeldelse Livsstil

Fine fornemmelser af Julian Fellowes – læs mere her

Her finder du boganmeldelsen af ‘Fine fornemmelser’ af Julan Fellowes

‘Fine fornemmelser’ er modtaget til anmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fine fornemmelser’ her

Fakta om bogen

  • Forfatter: Julian Fellowes
  • Titel: Fine fornemmelser
  • Udgivelsesdato: 3. september 2019
  • Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Den yndige Edith Lavery er datter an en nogenlunde succesrig revisor og hans socialt ambitiøse kone. Under et besøg som betalende gæst på godset Broughton Hall møder Edith Charles, godsets arving, som ifølge sladderspalterne er en af landets mest eftertragtede ungkarle.

Da han frier, siger Edith Ja. Men er hun virkelig forelsket i Charles? Eller er det hans titel, position, jordbesiddelser og indflydelse, der trækker?

Lady Uckfield, som er Charles’ mor og kaldes Googie bland venner, er en uomgængelig del af livet på Broughton Hall, og hun er overbevist om at Edith ikke har taget Charles af de rette grunde. Og da et filmhold ankommer til godset, inklusiv en karismatisk mandlig hovedrolleindehaver, får Googie og alle andre på Broughton Hall muligvis syn for sagen.

Fra pressebrevet

‘Fine fornemmelser’ er et portræt af 90’ernes engelske overklasse og dem, der vil give deres højre arm for at tilhøre den. Romanen er skrevet af Julian Fellowes. Manden bag manuskripterne til både tv-succesen og filmen ‘Downtown Abbey’, der fik premiere i de danske biografer i september 2019.

Julian Fellowes har beskrevet sit eget klassetilhørsforhold som bunden af overklassen og har gennem film, tv-serier og bøger brugt sin viden om den britiske elite til at male et portræt af deres livsstil, adfærd og snobberi. Romanen ‘Sobs’ (på dansk ‘Fine fornemmelser’) udkom første gang på engelsk i 2004 og er i dag en klassiker i hjemlandet. Bogen er udkommet i et hav af oplag og er solgt i over 300.000 eksemplarer.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fine fornemmelser’ her

Boganmeldelse – Fine fornemmelser

Bogen ‘Fine fornemmelser’ følger dig ind i en verden, som du slet ikke kan forestille dig. En verden hvor klassesystemet står over alt andet.

Du får lov at opleve bogen fra de forskellige hovedpersoners side, men hovedhandlingen opleves gennem en skuespiller. En skuespiller, der er født ind i klassesystemet, men som stikker ud ved sin profession, som skuespiller. Derfor kan han begå sig i begge verdener og giver dermed Julian Fellowes en perfekt måde at skabe et samspil mellem Ediths liv før Charles og efter.

I bogen får du konstant en beskrivelse af titler og de forskellige personers tilhørsforhold. Hvilket er med til at skabe sammenhængen i det klassesystem, der findes bag murerne hos den engelske overklasse.

Du bliver som læser ledt igennem den labyrint af faldgruber, som Edith skal igennem for at begå sig rigtigt. Samtidig får du hendes tanker og syn på det hele.

Bedømmelse

Bogen har et stille og roligt tempo, hvor du som læser bliver ført med bag facaden af overklassen.

Undervejs kan det ske at du farer vild i alle titlerne, men det er ikke det væsentlige for handlingen. Det er kun med til at give dig en forståelse for det indviklede klassesystem, der udspiller sig .

Der er ikke sparet på beskrivelser af samspillet personerne imellem og du får lov at komme med helt tæt på, når Edith bevæger sig ind i denne fremmede verden.

Er du til intriger og vil du gerne se nærmere på den engelske overklasse, så er det her bogen for dig.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Fine fornemmelser’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fine fornemmelser’ her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fine fornemmelser’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply