Boganmeldelse Livsstil

Grydeklar – Godnathistorier der får børn til at smile i søvne

Grydeklar - godnathistorier der får børn til at smile i søvne

Vi har læst og anmeldt bogen ‘Grydeklar – Godnathistorier der får børn til at smile i søvne

‘Grydeklar – Godnathistorier der får børn til at smile i søvne’ er modtaget til anmeldelse

Grydeklar - godnathistorier der får børn til at smile i søvne

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Grydeklar – godnathistorier, der får børn til at smile i søvne’ her.

Fakta om bogen:

  • Forfattere: Anne-Marie Donslund, Andreas Nederland & Frederik Hansen, Gitte Løkkegaard, Hella Joof, Kim Fupz Aakeson, Lars Daneskov, Line Knutzon, Maren Uthaug, Nikolaj Stokholm, Riising og Roos, Thomas Brunstrøm
  • Titel: Grydeklar – godnathistorier der får børn til at smile i søvne
  • Udgivelsesdato: 27. september 2019
  • Forlag: Forlaget Carlsen
  • Målgruppe: Fra 3 år

Fra bogens bagside

Da Selma kommer hjem, ligger der en træt statsminister i haven. Han har haft en møgdag og gider faktisk ikke være statsminister længere. Drengen Vagn bor i Husum og har en bor, der er så nærig, at gæsterne selv skal have kage med, når han holder fødselsdag. Og så er der drengen Albin. Hans mor flytter hjemmefra, og det går allerede galt den første morgen, da han taber en skål havregryn, som ryger ud ad vinduet og rammer en mand i hovedet.

Grydeklar er en samling godnathistorier, der nok skal få børn til at falde i søvn med et smil på læben.

Boganmeldelse: Grydeklar – godnathistorier der får børn til at smile i søvne

De fleste børn undrer sig over deres omgivelser og det kan give mange sjove spørgsmål til deres forældre. Børn er umiddelbare og siger det de tænker.

Med titler som ‘Drengen med verdens største røv’, ‘Pigen der var et dumt svin’, ‘Verdens kedeligste dreng’ og ‘Derfor prutter man’ var jeg forberedt på lidt af hvert, da vi gik igang med læsningen.

Børnene fik selv lov at vælge hvilken af historierne vi skulle læse ud fra overskriften og det kom ikke som nogen overraskelse at ‘Drengen med verdens største røv’ blev den første historie.

I historierne bliver der berørt emner, som børn støder på i løbet af deres hverdag. De har derfor nemt ved at sætte sig ind i historierne.

At statsministeren kan blive stresset er jo klart. Men hvad gør en statsminister, når han ikke længere vil være statsminister. Hvad hvis ingen gider at lave det de får at vide de skal. Det kan du tænke over når du læser ‘Selma og statsministeren’.

I ‘Drengen med verdens største røv’ er det emnet mobning, der er præsenteret. Børn er helt med på at man ikke må drille og hvad er det nu egentlig for noget med at vi ser forskellige ud.

De små sjove fortællinger bliver skrevet ud fra børns måde at se tingene på. Samtidig bliver det skrevet på en god humoristisk måde, som giver masser af grin med på vejen.

Så selvom det kan være lidt tunge emner, der bliver fortalt om, bliver det gjort på en måde, så moralen nemt giver mening.

Grydeklar - godnathistorier der får børn til at smile i søvne

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Grydeklar – godnathistorier, der får børn til at smile i søvne’ her.

Bedømmelse

Herhjemme er der fart over feltet hele dagen for børnene og det kan derfor være svært at sidde stille og lytte. Den her bog formår at holde børnenes fokus og så kommer der også gode snakke om historierne bagefter.

‘Drengen med verdens største røv’ var sjov fordi han havde en stor røv, men samtidig får børnene en forståelse for, at vi alle er forskellige og det er ikke noget at lave sjov med eller have det skidt over.

Børnene bad selv om at få bogen læst og skiftedes til at vælge hvilken historie vi skulle læse. Selvom historierne er læst flere gange vil de gerne høre dem igen og der kommer hele tiden nye tanker op bagefter.

Bogen anbefales fra 3 år, men jeg vil lige hæve alderen til 4 år, da der er en del ord, der kan være svære at forstå for en 3-årig. Mine børn er 5 og 7 år og synes bogen er alletiders.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Grydeklar – godnathistorier, der får børn til at smile i søvne’ her.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Jeg har samlet boganmeldelserne om børnebøger lige her: #Børnebøger

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Grydeklar - godnathistorier der får børn til at smile i søvne

øb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Grydeklar – godnathistorier, der får børn til at smile i søvne’ her.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply