Boganmeldelse Livsstil

Sommermørke – svensk debut krimi – læs mere her

Sommermørke boganmeldelse

Jeg har læst og anmeldt bogen Sommermørke af Stina Jackson

‘Sommermørke’ er modtaget til anmeldelse.

Sommermørke boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Sommermørke’

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Stina Jackson
  • Titel: Sommermærke
  • Udgivelsesdato: 7. februar 2019
  • Forlag: Lindhardt og Ringhof

Fra bogens bagside

I de dybe norlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende lavt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat på landevej 95 og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har opgivet sagen.

En dag ankommer teenageren Meja og hendes mor til den lille by. De flytter ind hos en ældre mand, som Mejas flyvske mor har mødt på nettet. Meja kæmper med at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en pige.

Boganmeldelse – Sommermørke

Bogen foregår langt oppe i de Norlandske skove, hvor der er langt til nærmeste nabo og husene er svære at se ud fra vejen.

Her passer de fleste sit og samtidig samles folk om den tragedie, som har ramt med den forsvundne Lina.

Det er 3 år siden Lelles datter Lina forsvandt. Han søger fortsat efter hende selvom alle andre tilsyneladende har givet op.

Hans søgen fører ham ud i skovene og til forladte gårde.

Jeg læste bogen på 3 dage, fordi jeg bare måtte vide mere om Lelles desperate søgning efter sin datter. Ville det lykkes ham og hvad ville han finde undervejs?!

Hele handlingen foregår skiftevis fra Lelles og Mejas tanker og oplevelser.

Meja er blevet flyttet fra sted til sted af sin mor og hendes oplevelser præger både hendes måde at agere på og hendes syn på tilværelsen.

Undervejs bliver vi klogere på hvordan det har påvirket Meja og hvordan hun så gerne vil høre til, men samtidig har vænnet sig til at være lidt udenfor.

Meja søger det trygge og familien i manglen på sin egen familie. Vil det lykkes hende at finde trygheden og stå på egne ben eller slægter hun sin mor mere på end hun tror?

Sommermørke boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink)
Køb ‘Sommermørke’

Bedømmelse

Det er ikke en krimi, som den typisk foregår. Der er ikke fart og tempo i en eller andet storby. Vi oplever ikke et samfund og en presse, som søger desperat efter handling hos politiet.

Istedet finder vi en far, som er i sorg og en pige, som har oplevet for meget i sit unge liv.

Tempoet er sat helt ned og samtidig sker der noget hele tiden. Det er en bog, der kryber ind under huden og får en til at læse videre.

Stina Jackson formår at flette det stille og det øde sammen med en grusomhed og en ligefremhed, som gør læseren nysgerrig efter mere.

Jeg læste bogen på bare 3 dage, fordi jeg bare måtte vide hvordan det hele hang sammen.

Læs bogen hvis du er til krimi og samtidig gerne vil læse en anderledes krimi, som fanger din opmærksomhed efter få sider.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Sommermørke’

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Sommermørke boganmeldelse

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply