Boganmeldelse Livsstil

Glazekager – boganmeldelse

Glazekager boganmeldelse

Her finder du boganmeldelse af ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson

‘Glazekager’ er modtaget til anmeldelse

Glazekager boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson her

Fakta om bogen:

Forfatter: Anne-Mette Juul Svensson
Titel: Glazekager
Udgivelsesdato: 22. april 2022
Forlag: Muusmann Forlag

Fra bogens bagside

En kage er ikke bare en kage. Det er en sammensætning af ideer, tanker, smage og sanseindtryk samlet i et visuelt udtryk, og i Glazekager viser Anne-Mette Juul Svensson, hvordan du med en spejlblank glaze kan kreere dine egne små kunstværler, som alle står unikt med deres farver og indhold.

Bogen følger dig gennem alle trin på vejen til at kunne glaze dine egne kager; lige fra ingredienser og temperaturer til konsistenser og indhold: kort sagt alt det, der skal til for at skabe de smukkeste glazekager.

Bogen leverer desuden viden og læring om mulige fejltrin undervejs, så du altid kan slå op og lære af en glaze, der måske ikke lige blev, som du ønskede. Den byder velkommen i et univers af smukke, tilnærmelsesvis perfekte kager, men udfolder igså et pyt-afsnit, hvor enhver kage kan ‘reddes’ med strategisk pynt og ikke mindst kærlighed.

Og selvom det handler om både viden, mod og passion, skal det først og fremmest være sjovt.

Bogen er til alle, der har lyst til at bevæge sig ud på et glazeeventyr og kreere smukke, fantasifulde, lækre og farvestrålende kager, man kan spejle sig i – længe.

Boganmeldelse Glazekager

Bogen starter med en indledning, hvor Anne-Mette fortæller lidt om sin baggrund for at lave glazekager og der er ingen tvivl om, at det er noget hun brænder for. Hun er helt åben om, at der ikke her er tale om en fagbog fra en faguddannet person. Samtidig skinner både hendes passion og perfektionisme klart igennem indledningen. Allerede har får jeg lyst til at læse mere.

Som passioneret madblogger med fokus på at få brugt alle ingredienser, blev jeg meget glad, da jeg læste at Anne-Mette har husket fokus på hvordan, du får brugt de rester, som er til overs. Læs meget mere om det i indledningen i bogen.

Glazekager

I afsnittet ‘Sådan bruger du bogen’ får du en grundviden om de redskaber, som er must-haves og hvorfor. Et uundværligt afsnit til dig, der gerne vil i gang med glaze kager, men ikke ved hvor du skal starte. På den måde undgår du, at stå med en masse udstyr, som du alligevel ikke får brugt.

Herefter kommer de lidt nørdede kapitler, som Anne-Mette advarer om er nørdede. Det er en skøn måde at gå i dybden med noget. Ikke så højtideligt, men god gennemgang af den viden, som gør det hele meget nemmere. Selvom Anne-Mette selv advarer om, at det er de nørdede kapitler, er det kapitler, som jeg ikke ville kunne undvære i en bog om glazekager. Det giver en god solid viden, som klæder dig godt på til at komme i gang.

Selvfølgelig får du også Anne-Mettes basis opskrift på mirrorglaze sammen med lidt viden om indfarvning af glaze og temperaturer. Er du derfor ikke til det helt nørdede, men bare vil i gang, så kan du nemt springe hertil.

Når du så har forsøgt med den der skønne glazekage, men det alligevel ikke helt gik som det skulle, så er det nemt lige at slå op under afsnittet ‘Hvad gik galt’. Her får du gode fif og beskrivelser af årsagen og kan dermed arbejde ud fra denne viden næste gang. Endnu et uundværligt afsnit, hvis du spørger mig.

Glazekager boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson her

Glazekager – opskrifter

Efter at have læst dig igennem en masse grundviden. For ja, hvis du er passioneret kagebager, læser du selvfølgelig al grundviden først. Her er det endelig blevet tid til at se nærmere på opskrifterne.

Anne-Mette har opdelt bogen i årstider. Så det er nemt at finde den kage, som passer til sæsonen og dermed også smager lige som den skal lige nu. Hun lægger stor vægt på, at du altid selv kan mixe og matche og det kan jeg godt lide. På den måde bliver du nemt guidet igennem en opskrift, hvis du har behov for det. Samtidig med at du kan tilpasse kagen lige efter din smag, hvis du hellere vil det.

Kig igennem opskrifterne og lad dig inspirere af smage og farver. Alle kagerne er bygget op af en kagebund, et sprødt lag, lidt blødt og en mousse. Så er grundformen ligesom på plads.

Glazekager boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson her

Min egen test

Til min boganmeldelse af Glazekager, måtte jeg selvfølgelig selv i gang med at teste af. Min baggrund for glaze er absolut ingen, så jeg startede helt fra nul. Mit valg faldt på Anne-Mettes Jordbør-pistacie-passion. Den lød super lækker og helt perfekt til den skønne forårsvarme, som vi har for tiden.

Her blev jeg udfordret, men ikke på den dårlige måde. Jeg er vant til at lave kager, som gerne skal laves lidt hurtigt og serveres med det samme. Her måtte tålmodigheden i stedet på en prøve. Jeg startede mandag og lavede 1-2 lag om dagen og kunne så servere en færdig kage lørdag.

Det var en noget nervepirrende uge, så jeg var både spændt og nervøs, da min glaze skulle på. Både fordi jeg aldrig havde støbt en kage i mousse før, men også fordi jeg har hørt, at det skulle være svært at få rette temperatur på glazen.

Jeg må sige, at jeg er stor fan af, at lagene skal fryses indimellem. Det er perfekt til en travl hverdag, for du skal ikke bruge hele dage ad gangen. Glazen lykkedes også over al forventning og det var slet ikke så svært. Anne-Mettes basis opskrift er nem at følge og så smager den super godt.

Bedømmelse

Lige så meget som jeg elsker at snuse rundt i kogebøger, lige så svært har jeg med at have for mange stående på hylden. Jeg er dog sikker på, at jeg kan få plads til Glazekager fra Anne-Mette.

Her får du en god grundbog til at kaste dig ud i dit glazeeventyr og som Anne-Mette selv skriver en ‘En kage er ikke bare en kage’. Det kræver lidt planlægning, men så har du også dit eget lille kunstværk fyldt med god smag.

Bogen er til dig, som gerne vil imponere og udfordre dig selv, men samtidig gerne vil have et godt udgangspunkt inden du går i gang.

Er du nybegynder kommer du godt fra start med gode råd. Vil du gerne gå mere i dybden finder du en lidenskab, som giver dig inspiration til mere.

Rigtig god fornøjelse.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Glazekager boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Glazekager’ af Anne-Mette Juul Svensson her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply