Engelsk julekage med marcipan

Engelsk julekage med marcipan og appelsinglasur

Engelsk julekage med marcipan og appelsinglasur. En dejlig konfekt kage fyldt op med lækre ingredienser som portvin og syltede kirsebær. Du kan også bruge mørk rom istedet for portvin.

Jeg har slet ikke fået bagt alt det jeg gerne ville i år. Energien har ikke været der, så selvom jeg kobler af i køkkenet, er det de velkendte opskrifter, der har fået opmærksomheden. Jeg nyder roen og opmærksomheden om maden og bagværket og kan godt lide at eksperimentere, men det er alligevel rart også bare at følge en opskrift.

Derfor har jeg igen i år bagt engelsk julekage med marcipan i min egen version. Det var et eksperiment, jeg lavede sidste år, som blev til en lækker konfektagtigt kage med masser af lækkerier i. Sidste år blev den lavet med portvin, men da jeg desværre ikke havde noget hjemme, blev det i år til mørk rom og det kan bestemt også bruges.

Engelsk julekage med marcipan

Min tanker bag kagen – Engelsk julekage med marcipan

Jeg har altid gerne ville forsøge mig med en traditionel engelsk julekage. Desværre er min smagsløg ikke den store fan af en del af de ingredienser, som det kræver, så derfor har jeg aldrig fået gjort mere ved det.

Efter at have nærstuderet diverse opskrifter på engelsk julekage, måtte jeg på opdagelse i mine køkkenskuffer. Der måtte være noget lækkert, som kunne bruges til at lave min egen version.

Her dukkede både syltede kirsebær, dadler og marcipan op. Samtidig havde jeg en del lækre økologiske appelsiner i køleskabet efter en god portion hvid gløgg, så de måtte også kunne bruges.

Opskriften på hvid gløgg finder du her: Hvid gløgg med appelsin

Da der skal lidt alkohol i kagen havde jeg egentlig planlagt at bruge lidt af min rom (som altid står klar til romkugler), men manden havde fået en god flaske portvin af arbejdet, så den kom i istedet.

Som I kan se i opskriften herunder, har jeg nok forenklet opskriften en smule. Du får stadig en god tung konfekt kage ud af opskriften som smager skønt.

Rigtig god fornøjelse.

Mange julebagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Engelsk julekage med marcipan

Engelsk julekage med marcipan, toppet med appelsinglasur

Engelsk julekage med marcipan toppet med appelsinglasur. En dejlig konfekt kage fyldt op med lækre ingredienser som portvin og syltede kirsebær. Du kan også sagtens bruge mørk rom istedet for portvin. 

Ingredienser

Passer til en stor springform (omkreds 25 cm) eller to mindre forme

  • 150 g smuttede mandler
  • 100 g syltede kirsebær
  • 200 g rosiner
  • 250 g tørrede dadler (abrikoser eller figner)
  • Revet skal fra 2 appelsiner
  • 1 dl appelsinsaft (ca. 1½ appelsin)
  • 2,5 dl portvin eller mørk rom
  • 200 g smør
  • 200 g brun farin
  • 5 æg
  • 2 tsk blandede julekrydderier (jeg brugte en blanding til pebernødder)
  • 250 g mel
  • 1 stort madæble
  • 200 g marcipan
  • Smør til formen

Glasur

  • ½ appelsin saft
  • ½ karton flormelis
  • Pynt: Krymmel eller hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Smut mandler.

  2. Hak mandler og kirsebær og kom dem sammen med rosinerne i en mindre plastikbøtte med derilhørende tilsluttende låg. 

  3. Tag stenen ud af dadlerne, hak dem og kom dem op i plastikbøtten. 

  4. Riv skallen fra appelsinerne og pres saften fra ca 1½ appelsin. (gem saften fra den sidste halvdel til glasuren)

    Kom  skal og sagt op i bøtten til de øvrige ingredienser. 

  5. Tilsæt portvin eller rom og rør det hele sammen. 

    Sæt låg på og sæt det til at hvile i køleskabet. . 

  6. Lad det hvile i 12-24 timer og rør indholdet sammen indimellem, så det bliver godt blandet.

  7. Pisk smør og farin til en cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen mens du pisker.

  8. Tilsæt krydderier og mel og pisk godt.

  9. Skræl æblet og riv æble og marcipan inden det kommes i skålen og røres godt rundt.

  10. Tilsæt til sidst blandingen fra posen og rør det hele godt sammen.

  11. Kom det i den smurte form og glat den ud med en ske. Lav en fordybning i midten, så dejen bliver plan efter bagning.

  12. Bag ved 160 grader 1 time og sæt derefter temperaturen ned til 150 grader og bag i ca. 2 timer.

  13. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

  14. Bland appelsinglasuren af appelsinsaft fra ½ appelsin og tilsæt flormelis til glasuren er fast, men flyder en smule.

  15. Hæld glasuren over kagen og pynt med krymmel eller hakkede mandler. 

Engelsk julekage med marcipan

Udgivet første gang 24/11 2017

Opdateret dec 2018

Skriv et svar