Aftensmad Mad og kager Opskrifter

Engelsk fish and chips med colslaw

I uge 8 havde vi besluttet at prøve Engelsk fish and chips med coleslaw af. Det gik ikke vildt godt. Det der friturestegning af fisken drillede helt vildt, så det må jeg prøve igen på et tidspunkt. Nu er det jo heller ikke det sundeste måltid, så gør vel egentlig ikke noget jeg ikke er så god til at lave det.

Jeg lavede dog chipsne lidt sundere, da jeg valgte at ovnbage dem istedet for at komme dem i olien.

Opskriften jeg brugte er fra Spis Bedre januar 2011. Jeg har ikke gemt opskriften på cole slaw, da jeg ikke syntes den var særlig god.

4 personer

1 kg kartofler
salt
1 liter rapsolie
600 g torskefilet uden skind og ben

Dej:
2 dl mel
1 tsk salt
1 dl vand
1 øl
½ tsk bagepulver
1 spsk vineeddike

Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Kom dem på en bradepande med lidt olie og salt. Kom dem i en forvarmet oven ved 200 grader i ca. 30-45 minutter afhængigt af hvor sprøde du ønsker dem.

Imens laves fisken.

Bland mel og salt i en skål. Rør vand, øl, bagepulver og vineddike sammen i en anden skål. Pisk de våde ingredienser i melet, til dejen er jævn og glat.

Varm olien i en gryde. Stik en tandstik i olien for at se når den er varm nok. Hvis det bruser omkring tandstikken er olien klar.

Del fisken i 4 stykker. Steg to stykker fisk ad gangen. Dyp fiskestykkerne i dejen et efter et og kom det straks i fritureolien.

Steges til dejen er gylden brun. Tag fisken op med en hulske og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Drys fisken med salt lige inden servering. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply