Kage/Dessert Opskrifter

Chokolademousse med karamel og peanuts – se her

Chokolademousse med karamel og peanuts

Find opskriften på lækker og silkebløde chokolademousse med et tvist af karamelsmag og saltede peanuts lige her

Chokolademousse med karamel og peanuts

Når kagebageklubben ses til middag skal der selvfølgelig desserter til.

Kagebageklubben består af de søde piger Lene fra bagvrk.dk, Pernille fra Bondemad og Nicoline fra DetGladeKøkken.dk. Det er en klub, som jeg er meget glad for at være en del af.

Når man kan nørde sin interesse med andre ligesindede og samtidig få god kage og dessert, så har man vist ramt rigtigt.

Tapas desserter

Tapas desserter

Denne aften havde vi besluttet at der skulle tapas på bordet. Derfor blev desserten selvfølgelig også til portions anrettede desserter, som vi havde med hver især. Vi gik bestemt ikke sultne hjem.

Min del til dessertbordet bestod af en lækker og silkeblød chokolademousse med karamel og peanuts og det var der en helt særlig grund til. Det kan du læse meget mere om i nedenstående, hvor jeg også deler opskriften.

  • Lene havde lavet en lækker citron fromage på en mandelbund af birkes – hendes opskrift kan du finde her: Citronfromage og mandebund med birkes
  • Pernille serverede hyldeblomstmousse med marinerede jordbær toppet med små kager af mørdej med saltkaramen ( jeg er sikker på hun deler opskriften med os. Link til opskriften vil komme her)
  • Nicoline havde lavet små lækre pavlovaer som små reder fyldt med fancy flødeskum og toppet med marinerede jordbær ( jeg er sikker på hun deler opskriften med os. Link til opskriften vil komme her)
Chokolademousse med karamel og peanuts

Chokolademousse med karamel og peanuts

Efter jeg har lavet både fyldte chokolader med karamel ganache og peanuts og senest kommet fyldet i lækre chokolade macarons, måtte jeg se om det kunne genskabes i en dessert.

Det blev et vellykket forsøg og jeg kan stadig smage den lækre bløde chokolademousse på tungen.

Opskrifterne på de fyldte chokolader og chokolade macarons finder du herunder:

Fyldte chokolader med karamel ganache og peanuts

Fyldte chokolader med karamelganache og peanuts – find opskriften lige her:

Fyldte chokolader, guide og opskrift

Chokolade macarons med karamel og peanuts

Chokolade macarons med karamelganache og peanuts – find opskriften lige her:

Chokolade macarons med karamel og peanuts

Det blev derfor til en dessert bestående af 3 lag.

Først en gang peanutkrokant til bunden, herefter en lækker blød chokolademousse og til sidst en karamelganache. Jeg har pyntet med lidt peanutkrokant på toppen og det gav den perfekte sammensætning af sødt og salt samt blødt og knas.

Den skal helt sikkert serveres igen.

Chokolademousse med karamel og peanuts

Konsistens på chokolademousse

Jeg elsker chokolade – som i virkelig elsker det. Bare drop fredagsslikket og stik mig hellere en plade chokolade.

Derfor er der ikke noget mere nedslående end at få en chokolademousse, som enten ikke smager af ret meget andet end sukker eller er sådan helt tør i det.

Jeg bliver så skuffet – løsningen er selvfølgelig at lave sin egen. Det er simpelthen så nemt og resultatet er fantastisk.

Opskriften på min chokolademousse deler jeg nederst på siden sammen med opskrifterne på peanutkrokant og karamelganache med peanuts.

Opskrifterne er selvfølgelig lige til at printe ud og tage med i køkkenet. Der er lidt hviletid, men ellers tager de ikke ret lang tid at lave.

Chokolademousse med karamel og peanuts

Mangler du en hurtig og nem dessert, som sagtens kan laves dagen før, så finder du den her.

Vil du gerne finde flere kager og desserter, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Kage/dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Chokolademousse med karamelganache og peanuts krokant

Denne lækre og fløjlsbløde mousse får et godt modspil af de saltede peanuts og samtidig giver det en god konsistens til desserten med lidt lækkert knas.

Ret Dessert
Antal 4 personer

Ingredienser

Peanut krokant

  • 100 g sukker
  • 100 g saltede peanuts

Chokolademousse

  • 100 g mørk chokolade
  • 2,5 past. æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 2 past. æggehvider
  • 1,5 dl piskefløde

Karamelganache med saltede peanuts

  • 100 g karamel chokolade (gold chokolade)
  • 1 dl piskefløde
  • 15 g saltede peanuts

Pynt

  • Peanut krokant
  • Guld chokoladekugler
  • Eventuelt en lille spiselig blomst

Sådan gør du

Peanut krokant

  1. Start med at lave din peanut krokant.

    Det kan sagtens laves et par dage i forvejen.

  2. Smelt sukkeret forsigtigt til en karamel på en pande.

  3. Kom peanuts på panden og sørg for at få fordelt karamellen godt.

  4. Kom peanuts på et stykke bagepapir og lad det køle af.

  5. Hak din krokant i passende størrelse med en brødkniv

  6. Kom din peanut krokant i portionsglas så det dækker bunden af glasset.

    Ca. 2-3 spsk pr. glas.

    (Gem lidt krokant til at pynte med)

Chokolademousse

  1. Start med at smelte chokoladen enten over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen.

  2. Pisk æggeblommer i en skål sammen med sukker til det er lyst og luftigt.

  3. Tag en anden skål og pisk æggehviderne stive.

  4. Tag endnu en skål og pisk fløden til en let flødeskum.

  5. Start med at vende æggeblommerne med chokoladen.

  6. Tilsæt derefter æggehviderne og vendt dem forsigtigt i.

  7. Kom til sidst flødeskummet op i og sørg for det hele er vendt godt sammen.

  8. Fordel chokolademoussen i glassene og stil på dem på køl.

Karamelganache med saltede peanuts

  1. Mens chokolademoussen sætter sig på køl laver du din ganache.

  2. Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen at være smeltet.

  3. Hak peanuts og stil dem til side i en anden skål.

  4. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i mikroovnen)

  5. Stil din ganache på køl i ca 5 minutter så den ikke smelter din chokolademousse.

    Når den har kølet lidt hældes den over dine chokolademousse i glassene.

Pynt

  1. Pynt dine glas fint med peanut krokant, chokoladekugler og eventuelt en lille spiselig blomst.

Chokolademousse med karamel og peanuts
Chokolademousse med karamel og peanuts
Chokolademousse med karamel og peanuts
Chokolademousse med karamel og peanuts
Chokolademousse med karamel og peanuts

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Sommerdessert med hyldeblomst og jordbær - Bondemad
    30. juni 2020 at 12:37

    […] Bianca, som har bloggen “Home by Bianca” havde fremtryllet den skønneste chokoaldemouse toppet med bl.a. macarons – den opskrift kan du finde lige her. […]

  • Reply
    Jenny
    6. juli 2020 at 18:01

    Dine mængde angivelser på past. Æg er det bægerer? Eller kun et bæger af hver, dvs. 2,5 æggeblomme past. Eller frisk?

    • Reply
      Home by Bianca
      8. juli 2020 at 10:16

      Det er ikke bæger, men målt i stk. Det er forskelligt om folk købet past. i de små bægere eller i de store, så derfor laver jeg det i stk. angivelse.
      1 æggeblomme vejer 20 g og 1 æggehvide vejer 40 g.

Leave a Reply