Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: Motiv X af Stefan Ahnhem

Motiv X

Boganmeldelse: Motiv X

Jeg har læst og anmeldt bogen Motiv X af Stefan Ahnhem. I denne krimi følger vi for fjerde gang Fabian Risk på endnu en opklaring.

Motiv X er modtaget til anmeldelse

Motiv X

Fakta om bogen:

Forfatter: Stefan Ahnhem
Titel: Motiv X
Udgivelsesdato: 28. september 2018
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Motiv X er Stefan Ahnhems fjerde bog i serien om Fabian Risk, og serien tæller Offer uden ansigt, Den niende grav og Atten grader minus.

Fra bogens bagside:

Fabian Risk våger over sin datter Matilda, der efter et skuddrama ligger i koma på Helsingborg Hospital. Samtidig bliver en ung syrisk dreng fundet brutalt myrdet, og Lilja, Klippan og kollegerne hos Helsingborgs politi kastes ud i en kompliceret efterforskning med stærke racistiske undertoner. Tiden er knap, og jagten på gerningsmændene sættes ind. 

Da Fabian kommer i besiddelse af information, som hans afdøde kollega Hugo Elvin efterlod sig, begynder han sin egen undersøgelse af forholdene på stationen – noget, der kan true samarbejdet mellem kollegerne alvorligt.

Boganmeldelse:

Selvom det er Stefan Ahnhems fjerde bog i serien om Fabian Risk, er det første gang jeg stifter bekendtskab med serien.

Bogen starter med en prolog, hvor læseren får en kort beskrivelse af et drab. Dette drab vækker allerede fra start ens interesse og dermed er bogen igang.

Gennem hele bogen formår Stefan at holde læserens opmærksomhed ved hele tiden at skifte mellem de forskellige personers synspunkter og oplevelser. Der er ikke de store tænksomme afsnit, men istedet fyldes bogen af konstant handling, som gør at man bare lige skal nå at læse et kapitel mere.

Vi følger Fabians personlige drama efter at hans datter Matilda er blevet skudt. Dette må være afslutningen på forrige bog, men da jeg ikke har læst den, ved jeg det desværre ikke.

Vi bliver introduceret til de 4 andre i Fabians team. Kriminalchef Astrid Tuvesson, Kriminalinspektør Irene Lilja, Sverker “Klippan” Holm og Kriminaltekniker Ingvar Molander. Alle slås de med deres egne personlige udfordringer, som gør at der hele tiden er et samspil i bogens handling.

Skiftende mellem de forskellige personers oplevelser, tanker og handlinger kan lyde forstyrrende. Her fungerer det og får læseren til at få et nuanceret forhold til det drama der udspiller sig.

Bogens start med en introduktion til et drab, der er sket 5 år før selve handlingen i bogen giver anledning til spekulationer hele bogen igennem. For mig gav den direkte skrivestil mig straks lyst til at læse videre. Så den måde at indlede bogen på virkede rigtig godt.

Ud over de enkeltes oplevelser af handlingen, kommer der også små bidder, hvor Stefan giver en oplysning om en udefra kommende handling, som selvfølgelig påvirker historien. Sidst men ikke mindst får vi lov at følge morderens tanker. Hvilket både virker skræmmende, men samtidig giver en forståelse for handlingen, som uden denne “stemme” ville virke rodet. Denne stemme samler på en måde alle enkeltdelene sammen. Den sørger for at læseren hele tiden ved hvad der sker, men uden rigtigt at vide noget alligevel.

 

 

Bedømmelse:

Efter at have læst bogen, må jeg på jagt efter de forrige bøger. Bogen kan sagtens læses alene, men jeg kunne godt tænke mig at lære Fabian Risk bedre at kende for at få en forståelse for mennesket bagved.

Bogen får 4 ud af 5 stjerner. Grunden til at den ikke får topkarakter, er at der næsten er for meget aktion. Der sker så meget, at det kan være svært som læser at følge med og gik der for lang tid mellem jeg læste hvert kapitel, var jeg nødt til lige at opsummere lidt fra forrige kapitel.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Mange læsehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply