Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse – Finger Food af Julie Bagger

Finger Food boganmeldelse

Her finder du boganmeldelse af ‘Finger Food’ af Julie Bagger

Finger Food’ er modtaget til anmeldelse

Finger Food boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Finger Food’ her

Fakta om bogen:

Forfatter: Julie Bagger
Titel: Finger Food
Udgivelsesdato: 8. april 2022
Forlag: Muusmann Forlag

Fra bogens bagside

Finger food er en populær trend i mange lande og er kendt for overdådige og kreative anretninger. Den fingervenlige mad er perfekt til både hverdag og til arrangementer, hvor madoplevelsen og det sociale er i centrum.

Med denne bog ønsker Julie Bagger at udbrede trenden til Danmark. Opskrifterne spreder over både det salte og det søde køkken og er udviklet ud fra den tanke, at det skal være sjovt og ligetil, at lave finger food. Bogen er spækket med inspiration til, hvad du kan servere som vært eller medbringe som gæst af smukke og velsmagende små retter, for eksempel blinis med laksetatar, aubergineruller med couscousfyld eller brombærmousse med hvid chokolade.

Der er rig mulighed for variation og kreativitet i køkkenet, når man laver finger food – kun fantasien sætter grænser, og ofte er det nogle meget enkle greb, der skal til, for at maden får wauw-effekt.

Finger Food boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Finger Food’ her

Boganmeldelse Finger Food

Bogen starter med det klassiske forord og her er Julie Baggers mål med bogen helt klart: ‘Mit ønske er at inspirere til social dining, hvor familie og venner samles om madoplevelser’. Så er stemningen for bogen sat og så er det bare med at dykke ned i en verden af opskrifter på små nemme hapsere.

I bogen Finger food handler det ikke om teknisk kunnen, men om enkelthed og tilgængelighed. Bogen er delt op i 3 afsnit:

  • Det salte køkken
  • Det søde køkken
  • Dip

Nemt og overskueligt og lige til at gå til.

Der er ingen tvivl om at det salte køkken er Julie Baggers favorit. Der er masser af opskrifter at gå i sving med. Hver opskrift følges selvfølgelig op af et lækkert inspirerende billede.

Opskrifterne er enkel og der bliver brug ingredienser, som er nemme at finde i de fleste supermarkeder. Det er altid et kæmpe plus for sådan en bog. Det er enkeltheden, der får dig til at vende tilbage til opskrifterne. Især her, hvor der skal laves flere små retter og derfor skal hver ret ikke være alt for kompliceret.

Finger Food

Finger Food er et forholdsvis nyt koncept i Danmark og derfor synes jeg det er super interessant, at Julie har kigget nærmere på konceptet. Herhjemme laver vi allerede en del tapas og der er Finger Food en god opfølger.

Jeg tror på hyggen omkring et måltid, kan gøre meget. Derfor blev jeg glædeligt overrasket over enkeltheden i opskrifterne. Det virker næsten for nemt, mens smagen og anretningen gør rigtig meget for hele oplevelsen.

Når det kommer til opskrifterne i afsnittet ‘Det søde køkken’, kan jeg ikke lade være med at tænke på konceptet kagetapas. Det er noget jeg hører mere og mere i diverse madgrupper og selvom der her ikke kun er tale om kage og bagværk, så er det et oplagt afsnit til netop denne slags servering.

Sidst men ikke mindst skal der dip til. Det kan løfte et nemt og enkelt måltid. På den måde kan du nemt sørge for, at der er noget til alle.

Finger Food boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Finger Food’ her

Finger Food opskrifter

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker tapas. Det er noget der fylder rigtig meget herhjemme, når der skal hygges lidt ekstra og du kan også finde masser af inspiration her #tapas.

Derfor skulle jeg selvfølgelig lige prøve lidt opskrifter fra bogen. Valget faldt på 3 opskrifter fra det salte køkken og jeg blev bestemt ikke skuffet. Det tog ikke lang tid, at lave og med få ingredienser kunne jeg servere en nem og fin anretning. Børnene var især vild med butterdejssneglene og os voksne med ostekuglerne.

Til opskriften med ostekugler havde Julie foreslået at sætte saltstænger i. Det kan jeg godt se er nemmere, når det skal spises med fingrene, men da ingen af os er super glade for saltstænger undlod vi dem. Det blev ostekuglerne bestemt ikke dårligere af.

For at få lidt grønt til også faldt valget på agurkeskiver med cremet urtetopping. De blev så fine til anretningen og så gav sprødheden fra agurkeskiverne et godt modspil til de to andre opskrifter.

Bedømmelse

Finger Food er bogen til dig, som gerne vil gøre det enkelt at hygge om maden. Du får nemme opskrifter med få ingredienser, som hjælper dig til at lave flere små måltider, så du kan imponere familie og venner.

Er du allerede glad for tapas konceptet, så finder du masser af skøn inspiration til at variere inden for samme tema. Finger food er et koncept, som jeg er sikker på, at vi i Danmark vil tage godt imod. Det giver nemlig masser af hygge.

Rigtig god fornøjelse.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Finger Food’ her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Finger Food boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Finger Food’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply