Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: De Udødelige af Chloe Benjamin

Boganmeldelse: De Udødelige

Her finder du anmeldelsen af De Udødelige skrevet af Chloe Benjamin

De Udødelige er modtaget til anmeldelse

Gæsteblogger: Min søster – Hun er udlært boghandler og det er altid hende jeg lytter til, hvis jeg har brug for inspiration til en ny læseoplevelse.

Boganmeldelse: De Udødelige

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link):
De Udødelige af Chloe Benjamin

Fakta om bogen:

Forfatter: Chloe Benjamin
Titel: De Udødelige
Udgivelsesdato: 28. februar 2019
Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

En synsk kvinde flytter ind på øverste etage i en bygning på Hester Street i New Yorks Lower East Side. Man siger om hende, at hun kan forudsige alle menneskers dødsdag. Og netop det år – sommeren 1969 – virker det, som om der sker spændende ting for alle andre end de fire søskende, Simon, Klara, Daniel og Varya Gold. Folk flipper ud på Woodstock og alle har set Midnight Cowboy.

For at opleve bare en smule spænding sniger de sig en dag til at møde den synske kvinde, og hun giver hver af dem en profeti, der kommer til at trække dybe spor gennem deres liv, og den måde de vælger at leve på.

De udødelige er beretningen om fire søskende gennem fire årtier. Det er en klog og gribende roman om, hvordan vi lever, hvordan vi dør, og hvad vi stiller på med den tid, vi har fået til rådighed.

Boganmeldelse: De Udødelige

Bogen starter ud med at vi møder de fire søskende, Simon, Klara, Daniel og Varya som børn, alt sammen fortalt ud fra Varyas synsvinkel, hun er den ældste i flokken, derefter kommer Daniel, Klara og til sidst Simon, på dette tidspunkt er de kun 13, 11, 9 og 7 år gamle.

Vi hører om deres liv hjemme hos forældrene Gertie og Saul. Hvor de alle fire bor sammen, på samme værelse, hvilket har givet dem en tæt tilknytning til hinanden, men alligevel har de alle deres egne hemmeligheder, som de andre ikke kender til. De holder dog stærkt sammen, da de tager hen for at møde den synske kvinde; et møde, der ændrer dem for bestandigt.

Bogens opbygning

Derefter er bogen bygget op ved, at vi hører om hver persons liv ud fra den enkeltes synsvinkel startende fra Simon og sluttende ved Varya. På denne måde bliver det tydeligt, hvad der har påvirket den enkelte person efter den synske kvindes spådom, og hvordan de enten bærer denne som en byrde eller en befrielse.

Denne opbygning giver en som læser en stor forståelse for den enkeltes handling, hvor det bliver tydeliggjort, hvad der får dem til at handle, som de gør og om hvor meget, og om, de lader spådommen påvirke deres fremtidige liv.

Bogens handling trak i mig. Jeg havde hele tiden lyst til at læse mere, trods den til tider melankolske undertone af et menneske, der lever, men ikke rigtig lever, da deres liv og skæbne er bestemt. Min tanke var hele tiden, vælger de at forsøge at ændre deres skæbne, eller vælger de i stedet at lade skæbnen råde og løbe imod den, som man render panden mod en mur? Vil den synske kvindes spådom få dem til at leve eller gå i stå?

Ved at følge hver enkelt person, kom svarende frem på en spidsfindig måde, nogle ændrede sig undervejs, mens andre ikke rigtig vidste, hvad de skulle eller ville. Men alligevel blev deres liv aldrig, som jeg startede med at tro ved starten af den enkeltes livsfortælling.

Samtidig blev det en forståelse for, hvordan en families sammenhold kan ændre sig igennem handlinger fra den enkelte. Hvordan en handling både kan gøre dette sammenhold stærkere, men også, hvordan det kan splitte dele af familien ad.

 

Bedømmelse

Jeg havde svært ved den lidt trykkede stemning, der var flere steder i bogen, som jeg faktisk havde svært ved at slippe, når jeg ikke læste bogen. At kunne påvirke læseren på denne måde er bestemt et plus, men alligevel med til at jeg vil sige, man skal være i den rette stemning for at læse den, ellers får man som læser, ikke det rette indtryk og føling med personerne, deres valg og dermed deres liv.

Jeg giver bogen 3 ud af 5 stjerner.

Rigtig god fornøjelse med læsningen – Mange boghilsner Micha

Køb bogen hos Saxo.com her (reklame link): De Udødelige af Chloe Benjamin

Vil du se flere boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pia
  12. marts 2019 at 16:35

  Jeg har tidligere i dag læst om bogen i Femina, og nu er den skrevet på min læse-liste 😉

  • Reply
   Home by Bianca
   12. marts 2019 at 17:17

   Det kan jeg godt forstå. Jeg tænker bestemt også jeg skal have den læst selv. 🙂

Leave a Reply