Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Blomsterbergs sommer – Find boganmeldelsen her

Boganmeldelse – Blomsterbergs sommer

Bogen ‘Blomsterbergs sommer’ er modtaget til anmeldelse.

Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Mette Blomsterberg
  • Titel: Blomsterbergs sommer
  • Udgivelsesdato: 1. maj 2019
  • Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

Fra maj til september deler naturen gavmildt ud af frugter og bær, som passer perfekt til sommerens bedste desserter og kager. Denne bog er Mette Blomsterbergs personlige fortolkning af den danske sommer og det søde gulds mange muligheder for at gå i køkkenet og bage.

Blomsterbergs sommer beskæftiger sig med alle sæsonens velsmagende frugter, bær og urter. De mere end 80 nye opskrifter på kager og desserter, saft, marmelader og sylt bringer således alle havens og den vilde naturs bær og frugter i spil.

Bogen indeholder ikke bare opskrifter til den hurtige marzarinkage eller koldskål, men også de fineste små petit four-kreationer, portionsanrettede desserter til sommerens mange fester, lækre lagkager og moussekager med et flot snit og perfekte cheesecakes. Opskrifterne har forskellig sværhedsgrad fra 1 til 4, og Mette deler generøst ud af konditorfagets hemmelige tips og tricks, så du kan gribe udfordringer som en farverig glace og andre krævende, men spændende teknikker og processer.

I nogle af opskrifterne skal du bruge frisk frugt, i andre kan du anvende frugt fra fryseren. Bogen kan derfor sagtens bruges hele året og give dejlige sommerminder langt ind i de koldere måneder.

Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Boganmeldelse

Sommeren er over os, så derfor er det nærliggende at kigge nærmere på de muligheder, der er for lækre kager og desserter.

Mette Blomsterberg kan lide at lege med sirligt pynt og har fokus på elegance og detaljer. Derfor var mine forventninger til bogen høje.

Bogen starter selvfølgelig med lidt forord fra Mette selv. Herefter deler hun ud af lidt tips og tricks. Er du nybegynder, så vil jeg anbefale at få læst disse tips og tricks godt igennem. Her får du den grundviden, som du har brug for til at komme godt fra start.

Herefter tager hun fat i chokolade temperering og hvordan du kommer nemmest i mål. Det er både den mørke chokolade og hvide chokolade, der beskrives temperering for.

Det er oplagt at Mette Blomsterberg sætter lidt ekstra fokus her, da hun også bruger chokolade og fine detaljer på sine kreationer.

Herefter er det bare med at kigge nærmere på selve opskrifterne, som indeholder desserter og kager indefor følgende temaer:

  • Tærter og bagte kager
  • Moussekager
  • Store kager
  • Is, parfait, koldskål og panna cotta
  • Desserter i glas og skåle
  • Petit fours, hapsere og flødeboller
  • Marmelader og drikke

Ved hver opskrift har Mette Blomsterberg tydeligt markeret sværhedsgraden og allerøverst har hun listet op hvilke forme og andet værktøj til brug for den enkelte opskrift.

Undervejs finder du også ‘Blomsterbergs tip’, hvor hun beskriver hvordan du kan gøre en opskrift lidt anderledes eller nemmere at gå til.

Mit forsøg med bogens opskrifter

Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Pavlova med syrlig limecreme

Denne opskrift har sværhedsgrad 3 og det anbefales at du gerne begynder dagen før.

Selvom jeg er ret glad for at lave kager, er det sjældent at jeg giver mig i kast med de små fine portionsanrettede desserter.

Jeg ville derfor gerne forsøge mig med lidt præcisions arbejde og billedet af de fine kager talte til mig.

Trin for trin blev jeg guidet gennem opskriften og opdelingen i både ingredienser og beskrivelse gør det overskueligt at gå til.

Jeg havde lidt problemer med bagetiden af de fine pavlova blomster til at blive tørret nok. Derfor endte jeg med at lave 2 portioner. Anden omgang fik længere bagetid og fik lov at stå i ovnen mens den kølede ned.

Limecremen er super nem at lave og smager skønt.

Jeg brugte også lidt flere hindbær end Mette skriver, da jeg synes pavlova blomsterne bliver meget store.

Det var dejligt nemt at lave elementerne klar dagen før at jeg skulle samle de små søde kager.

De fine små desserter er lette og luftige og elementerne passer rigtigt godt sammen.

Opskriften deler Mette Blomsterberg selv på sin hjemmeside og du finder den lige her: Pavlova med syrlig limecreme

Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Bedømmelse

Vil du gerne lave lidt finere desserter og har kig på hvordan du bruger sommerens spisekammer, så er denne bog bestemt et kig værd.

Det tiltaler mig at en del af opskrifterne også kan laves med bær og frugter fra frost, hvilket er oplagt, når du gerne vil strække smagen af sommer længere ind i de kolde måneder.

Som altid udfordrer Mette Blomsterberg på små fine teknikker og med opdelingen af sværhedsgrader er det nemt at vælge en opskrift efter hvad du har tid og overskud til.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Rigtig god fornøjelse.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Boganmeldelse Blomsterbergs sommer
Boganmeldelse Blomsterbergs sommer

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Blomsterbergs sommer’

Skriv et svar