Nemme og lækre gulerødder i ovn med marinade af honning og timian
Bagte gulerødder i ovn er nemme at lave og så kan du selv variere marinaden og eventuelle andre grøntsager.
Der er ingen tvivl om, at alt der kan gøres nemt og enkelt herhjemme til hverdagsaftener er et hit. Her er det især mad, der kan gøres klar i god tid og bare kommes i ovnen, der er en af favoritterne.
Her har jeg bagt mine gulerødder sammen med broccoli. Det er en nem og enkel måde, at få flere grøntsager på bordet samtidig.
Opskriften på broccoli i ovn finder du lige her: Bagt broccoli i ovn
Opskriften på mine bagte gulerødder i ovn med honning og timian finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Gulerødder – en klassiker på bordet
Jeg husker tydeligt de kogte gulerødder, som altid blev serveret ved siden af kartofler og frikadeller, da jeg var barn. Det var en rigtig klassiker. Ulempen var dog, at der ikke var så meget smag i selve gulerødderne og konsistensen kunne godt drille lidt.
Herhjemme har jeg et barn, der er meget sensitiv på konsistenser, så de kogte gulerødder går bare ikke her.
Til gengæld bliver gulerødderne gerne spist helt rå som stave og det bliver da også hurtigt løsningen her.
Vi er dog nået til et kompromis som alle kan være med til. Nemlig de her lækre bagte gulerødder. De beholder lidt af sprødheden og samtidig får de tilført smag med en skøn marinade.
Derudover kan jeg nemt bage dem sammen med andre grøntsager og på den måde få lidt mere varieret på bordet.
Bagte gulerødder i ovn
Når jeg bager mine gulerødder sammen med andre grøntsager bliver de ofte del lidt op. De kan sagtens bages i samme fad, men ved siden af hinanden. Det gør jeg fordi forskellige grøntsager kan afgive farve til hinanden. Jeg gør det dog også fordi jeg så kan servere det opdelt og så glider det bedre ned hos børnene.
Samtidig synes jeg selv at et fad med forskellige grøntsager lagt ved siden af hinanden ser skønt ud med alle de mange forskellige farver, der kan være.
Gulerødder – fakta
Oprindeligt stammer gulerødderne fra mellemøsten, hvor de også fandtes i mange forskellige farver. Det plejer at være et hit herhjemme i haven, når vi sår lidt andre farver end de klassiske orange.
Udtrykket ‘spis dine gulerødder – det er godt for øjnene’ er vist hørt af de fleste børn. Når man så gerne vil høre svaret er det gerne ‘har du set en kanin med briller’, der bliver svaret. Det er dog ikke helt forkert. Gulerødder indeholder vitaminer, der hjælper med at holde dine øjne sunde.
Gulerødder kan holde sig 12-14 dage i køleskabet. De skal opbevares ved ca. 2-3 grader.
Ofte skræller vi en hel stak gulerødder til stave til madpakkerne på en gang. De bliver opbevaret i en lufttæt bøtte i køleskabet med vand i. Vandet hjælper med at holde gulerødderne sprøde, da de suger vandet til sig. De kan herefter holde sig i op til 5 dage.
Ja – du kan med fordel blanchere dem først.
Food prep dine gulerødder
Du kan nemt skrælle en masse gulerødder på en gang. På den måde er det nemmere lige at finde gulerodsstave frem til madpakkerne i løbet af ugen. Opbevar dem i en lufttæt bøtte med vand i køleskabet. På den måde holder de sig sprøde i op til 5 dage.
Til aftensmaden er det nemt at komme en håndfuld revne gulerødder i kødsovsen, frikadellefarsen eller i salaten.
Stavene bruger vi ikke kun til madpakken. Det er også nemt lige at komme lidt gulerødder med i ovnen, når resten af maden tilberedes.
Find min opskrift på bagte gulerødder i ovn med honning og timian nederst på siden her.
Du kan med fordel bage flere grøntsager på en gang. Gulerødder kan nemt bages sammen med broccoli, søde kartofler, rosenkål, peberfrugter eller andre rodfrugter.
Gulerødder – kan bruges til mange retter
Gulerødder er lidt en allround grøntsag herhjemme. Vi river dem og kommer dem i som fyld mange af vores retter. Især vores kødsovs får lige en ekstra håndfuld. Det kan ikke smages og på den måde, kan kødsovsen strække sig længere og der er kommet ekstra grønt i retten.
Du kan finde mine opskrifter med gulerødder lige her: #Gulerødder
Jeg kan anbefale at lave disse opskrifter, hvis du har gulerødder, der skal bruges:
Bagte gulerødder i ovn – opskrift
Som du kan læse herover det gulerødder nemme at tilføje til dine retter. Læs med og lad dig inspirere.
Opskriften på mine bagte gulerødder i ovn med honning og timian finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Find mine øvrige opskrifter med gulerødder lige her: #Gulerødder
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Du kan med fordel bage flere grøntsager på en gang, som jeg har gjort her.
Gulerødder kan nemt bages sammen med søde kartofler, rosenkål, peberfrugt og som her broccoli.
- 400 g gulerødder
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 1 spsk timian
- salt
-
Skræl gulerødderne og skær dem i passende stave.
-
Kom gulerødderne i et fad eller på en bradepande med bagepapir.
-
Bland ingredienserne til marinaden.
-
Fordel marinaden godt rundt på gulerødderne.
-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
No Comments