Fyldte vegetar squash / græskar

Fyldte vegetar squash / græskar – en sommerklassiker herhjemme.

De sidste to år har jeg haft white bush græskar. Jeg er ikke særlig erfaren, når det kommer til det at have køkkenhave og det var først sidste år, vi rigtigt fik gravet ud til at få anlagt køkkenhaven. Indtil da havde jeg egentlig bare haft et par mindre pallerammer stående med lidt grønt i. Noget gik godt og noget gik slet ikke.

Det der til gengæld var lykkedes de sidste to år, er mine white bush græskar. Denne succes, skal selvfølgelig med i køkkenet og derfor har jeg nu fået lavet fyldte græskar / squsah. Grunden til at jeg skriver det er squash også, er at mange kalder dem for hvide squash. Du kan også sagtens bruge de almindelige squash, som du køber i butikken.

I år leger min ene plante lidt mere squash end de andre. Den får nemlig grønne græskar, men de smager lige så skønt.

Fyldte vegetar squash / græskar

Arbejdstid: 40 minutter
Ovntid: 30 minutter
Tid ialt: 1 time og 10 minutter

2 store squash / 2 mindre græskar
1 løg
3 gulerødder
1 peberfrugt
200 g champignon
2 tomater
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
100 g revet ost

Hak løget fint og svits det på en pande i lidt olie et par minutter.

Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern eller kom dem i en minihakker. Kom dem op i panden til de svitsede løg. Lad dem småstege lidt mens du gør resten klar.

Rens peberfrugten og champignon og skær det hele i mindre stykker. Kom dem i panden og lad dem stege med i 10 minutters tid.

Skyl tomaterne og hak dem i en minihakker. Tilsæt dem i panden og smag til med krydderier.

Lad fyldet småsimre, imens du smører et fad med olie.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl squash / græskar, skær dem over på langs og udhul dem.

Kom dem op i fadet med skrællen nedad og kom fyldet i udhulningen.

Kom revet ost på toppen og sæt fadet i den forvarmede ovn og bag dine squash / græskar i 30 minutter.

2 Comments

Skriv et svar