Fyldte squash uden kød

De bedste fyldte squash uden kød – se mere her

Denne nemme opskrift giver lækre fyldte squash uden kød. Server dem alene eller med en lækker salat.

Fyldte squash uden kød

Jeg er faktisk lidt forvent. Normalt har jeg nemlig haven fyldt af hvide squash med navnet White Bush Græskar.

Desværre ville min lille køkkenhave ikke samarbejde i år, så jeg har måttet undvære.

Heldigvis kan lækre grøntsager i sæson købes billigt i både supermarkeder og hos de lokale boder. Så snydt er jeg ikke blevet.

Denne gang var det dog min veninde, der har den skønneste kolonihave, som kom forbi med en kæmpe squash.

Jeg måtte derfor nøje udvælge hvilken opskrift, som den skulle bruges til. Jeg må indrømme det var tæt på at blive min squashkage, men de er lækre fyldte squash uden kød vandt.

Squashkage opskrift

Find opskriften på den her 1. klasses squashkage lige her:

Squashkage med æblemos

Tag børnene med i køkkenet

Det her er endnu en ret, hvor du nemt kan sætte børnene til at være med til tilberedningen. Det øger muligheden for at børnene rent faktisk gider at smage bagefter.

Samtidig er det ret så smart at de propper sig med gulerødder og peberfrugt undervejs, så det i hvert fald er sund mad der er kommet ind før aftensmaden.

Det er nok ikke et hit at få dem til at hakke løg, men du kan sagtens sætte dem igang med at skrælle gulerødderne.

Når gulerødderne er skrællet kan de også få lov at rive gulerødderne eller gøre som jeg gør. Lade dem hakke dem i en minihakker.

Der skal også champignon og peberfrugt i retten. Den kan de sagtens skulle eller du kan skylle for dem og så kan de gå igang med at hakke det hele. Det kan igen gøres i minihakkeren. Det synes børn bare er meget sjovere.

Vil du gerne have børnene mere med i køkkenet, så deler jeg inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn her: #Børn laver mad

Fyldte squash uden kød

Fylde squash uden kød

Du kan selvfølgelig vælge at komme lidt svitset hakket oksekød i eller svitsede kyllingestrimler, men jeg kan anbefale at prøve at lave den vegetariske version du finder herunder.

Kødet fra squashen erstatter fint fornemmelsen af at spise animalsk.

Opskriften på den her lækre sag deler jeg nederst i indlægget i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du gerne finde flere opskrifter med squash, så har jeg samlet dem lige her: #Squash

Inspiration til hvilke retter du kan lave sammen med dine børn finder du her: #Børn laver mad

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Fyldte squash uden kød

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Fylde squash uden kød

De her lækre squash udgør næsten et måltid i sig selv, men kan sagtens spises med en god salat, sød kartoffel fritter eller grønne bønner. Det lyder sundt men mine børn elsker bønnefritter. 

Ret Hovedret
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g champignon
  • 2 tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • Salt og peber
  • 2 store squash
  • 100 g revet ost

Sådan gør du

  1. Hak løget fint og svits det på en pande i lidt olie et par minutter.

  2. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern eller kom dem i en minihakker. 

  3. Kom dem op i panden til de svitsede løg. 

    Lad dem småstege lidt mens du gør resten klar.

  4. Rens peberfrugten og champignon og skær det hele i mindre stykker. 

    Kom dem i panden og lad dem stege med i 10 minutters tid.

  5. Skyl tomaterne og hak dem i en minihakker. Tilsæt dem i panden og smag til med krydderier.

  6. Lad fyldet småsimre, imens du smører et fad med olie.

  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  8. Skyl dine squash og skær dem over på langs og udhul dem.

  9. Kom dem op i fadet med skrællen nedad og kom fyldet i udhulningen.

  10. Kom revet ost på toppen og sæt fadet i den forvarmede ovn og bag dine squash i ca.  30 minutter.

Fyldte squash uden kød
Fyldte squash uden kød
Fyldte squash uden kød
Fyldte squash uden kød
Fyldte squash uden kød

Juli 2018

3 Comments

Skriv et svar