Leder du efter nemt og lækkert tilbehør? Bagt spidskål med kryddersmør er den perfekte opskrift – enkel, smagfuld og klar på under 30 minutter. Brug sæsonens spidskål og skab et sundt tilbehør, der passer til alt fra grillmad til hverdagens retter. Få tips til variationer, serveringsforslag og opskriften i printvenlig version her!
Bagt spidskål med kryddersmør er perfekt som tilbehør – både til de travle hverdagsretter eller til når du har inviteret gæster til spisning. Det er nemt at lave, kræver få ingredienser og smager skønt.
Det fine, sprøde kål får en fantastisk sødme, når de bages i ovnen. Vi spiser ofte spidskål herhjemme, så derfor er det dejligt, at kunne variere lidt på smagen – her kommer kryddersmørret ind i billedet.
Du bestemmer helt selv hvilken slags kryddersmør du vil bruge og så kan du endda tilpasse smagen ved at lave din egen kryddersmør.
Min opskrift på bagt spidskål med kryddersmør finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.


Hvorfor vælge bagt spidskål?
Mit enkle svar: Fordi det både er nemt og smager godt.
Spidskål har en mild smag og en fin konsistens, som gør den utrolig velegnet til ovnbagning. Når du bager kålen, fremhæver det de naturlige søde toner og giver en lækker blød struktur med sprøde kanter.
- Nem opskrift – få ingredienser og minimal forberedelse.
- Sundt og smagfuldt tilbehør – perfekt til både grillmad, fisk, kød eller vegetarretter.
- Kan varieres i smagen – prøv forskellige kryddersmør eller drys med friske urter.
Spidskål bagt i ovnen – gør det nemt og lækkert
Ja – derfor er denne ret også perfekt til de travle hverdagsaftener. Forbered spidskålen og kryddersmørret og kom det i et fad. Opbevar fadet på køl og kom det i ovnen inden servering.
Det bestemmer du helt selv. Jeg vil mene, at det kommer an på hvad du ellers serverer.
Du kan sagtens bruge en klassisk kryddersmør med persille eller hvidløg, men du kan også bruge ramsløgssmør eller smør med friske krydderurter fra haven.
Find min opskrift på ramsløgssmør her: Kryddersmør med ramsløg
Find min opskrift på kryddersmør med krydderurter her: Hjemmelavet kryddersmør
Spidskål skal have 20-25 minutter ved 180 grader varmluft. Tiden afhænger af størrelsen på kålstykkerne og hvor sprød du ønsker kålen.

Hvilken kryddersmør er bedst?
Du bestemmer helt selv. – Du kan med fordel tilpasse krydderierne til den øvrige del af dit måltid, så det hele hænger sammen.
Jeg laver kryddersmør selv, så derfor kan jeg nemt tilpasse lige som jeg har lyst, men du kan også sagtens bruge en købt kryddersmør.
Du kan finde mine opskrifter her – tryk på billedet og kom direkte til opskriften.


Serveringsforslag
Bagt spidskål er skønt tilbehør til de fleste retter. Vælger du en ovnret, som kan bage samtidig med spidskålet, er det helt perfekt. Her kan jeg anbefale:
- Kylling med barbecuemarinade
- Kyllingefrikadeller i ovn
- Risfrikadeller – hvis det skal være uden kød
- Fyldt mørbrad


Derfor skal du prøve bagt spidskål
✔ Nem og hurtig tilberedning
✔ Perfekt til både hverdag og fest
✔ Sæsonens friske grøntsager i fokus
✔ Kan varieres med forskelligt kryddersmør og toppings
Rigtig god fornøjelse med din bagte spidskål!
📌 Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen.
📸 Del gerne dine kreationer på Instagram og tag @homebybianca, så deler jeg i min story!
Min opskrift på bagt spidskål med kryddersmør finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Nemt og lækkert tilbehør, som du nemt kan gøre klar og have stående på køl til de skal bages.
Du bestemmer selv smagen på kryddersmørret og kan derfor tilpasse det til de øvrige dele af måltidet.
- 1 Spidskål
- 80 g Blødt kryddersmør
-
Skær først bunden af spidskålet og skær det herefter i 4 lige store dele.
-
Fordel stykkerne i et fad.
-
Sørg for dit kryddersmør er blødt.
-
Smør kryddersmørret på skæresiden af spidskålet, så det kommer godt ned i kålen, når det smelter.
-
Bag i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.



No Comments