Kyllingefrikadeller – En sund og lækker hverdags favorit
Kyllingefrikadeller er en af de klassiske hverdagsretter, der altid går hjem. De er nemme at lave, sunde og kan tilpasses til både voksne og børn.
Vil du gerne have lidt andet end de klassiske frikadeller, er kyllingefrikadeller et godt alternativ, der passer perfekt til både børn og voksne. De er nemme at lave og er fyldt med protein. De kan både spises varme og kolde. Så de er perfekte til måde aftensmad og frokost.
Kyllingefrikadeller er ideel til en travl hverdag, da du nemt kan lave en stor portion og opbevare dem i fryseren eller køleskabet til de næste par dage. De smager fantastisk både som en del af middagen og som sund snack eller madpakke.
Min opskrift på saftige kyllingefrikadeller finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Hvorfor vælge kyllingefrikadeller?
Hvis du gerne vil prøve en sundere version af klassiske frikadeller, er kyllingefrikadeller et godt valg. De er:
- Lette og saftige
- Fyldt med protein
- Perfekte til både aftensmad og madpakker
- Nemme at lave i store portioner til fryseren
Vi laver altid en stor portion, så der nemt er til madpakken eller fryseren. På den måde er der altid lidt lækkert, der kan hives frem på travle dage.
Sådan får du saftige kyllingefrikadeller
Kyllingefars kan være mere tør end svinefars, men der er tricks til at gøre frikadellerne ekstra saftige:
- Tilsæt revne grøntsager – fx gulerod eller squash
- Brug lidt væske – en smule mælk eller bouillon giver mere saftighed
- Brug æg – det binder farsen bedre sammen
- Tilføj krydderier – timian, paprika eller hvidløg giver ekstra smag – I min opskrift bruger jeg hakket frisk persille, men det kan selvfølgelig udelades.
Kyllingefrikadeller i ovn eller på pande
Det bestemmer du helt selv. Jeg gør begge dele.
- På panden: Har du gang i flere pander kan det være nemt og hurtigt at stege dem på panden. Samtidig giver det en sprød stegeskorpe, som du ikke kan få i ovnen, men kræver lidt mere arbejde.
- I ovnen: Jeg serverer ofte tilbehør, der skal i ovnen og så er det nemmest at lave kyllingefrikadeller i ovn samtidig. På den måde sparer jeg også på arbejdstiden, da jeg bare skal have det hele ind i ovnen inden servering.


Kyllingefrikadeller – tilbehør
Kyllingefrikadeller passer til det meste. Vi laver gerne en stor portion og så er der både til madpakken og til fryseren. Så er det nemt at lave lidt lækkert tilbehør til. Hvis du ikke ved hvad du skal servere til får du her lidt inspiration:
- Salat – find opskrifter på mine salater her. #Salat
- Rodfrugtmos
- Bagt broccoli
- Bagte gulerødder
- Bagte rodfrugter
- Bagte beder
Uanset om du serverer kyllingefrikadellerne med en simpel salat, dampede grøntsager eller kartoffelmos, er de en sund og lækker måde at få noget sundt på bordet hurtigt. Hvis du er på jagt efter en sundere version af den klassiske frikadelle, så er denne opskrift på kyllingefrikadeller helt perfekt.
Hvad plejer du at servere til dine kyllingefrikadeller?
Bianca – HomebyBianca
– del dine bedste tips i kommentarfeltet, så vi sammen kan inspirere hinanden.

Kyllingefrikadeller – Sådan
Er du i tvivl om alt det gængse med opbevaring, holdbarhed og frysning, så har jeg samlet lidt op til dig lige her:
Kyllingefrikadeller kan opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til 3 dage. Sørg for, at de er helt afkølet, før du opbevarer dem.
Ja, du kan sagtens fryse kyllingefrikadeller. Læg dem i fryseposer eller en tætsluttende frysebeholder.
Kyllingefrikadeller kan holde op til 3 måneder på frost. Frys dem ned i mindre portioner, så de er nemme at tage op, når du skal bruge dem.
Når du laver en stor portion kyllingefrikadeller, kan du nemt opbevare dem i fryseren, så du har til en anden dag. Frys dem enkeltvis, så de ikke sidder sammen, hvis du bare skal bruge en enkelt til madpakken. Når de er helt frosne, kan de kommes i en frysepose, hvor du nemt kan tage den mængde ud, som du skal bruge.
Det er bedst at lade frikadellerne køle helt af, før du opbevarer dem i køleskabet. Opbevaring af varme frikadeller vil give kondens i din bøtte og det gør dem fugtige, hvilket kan påvirke både tekstur og smag.
Ja, du kan fryse de formede, rå kyllingefrikadeller, før de er stegt. Læg dem på en bakke i et enkelt lag og fryse dem hurtigt. Når de er frosne, kan du opbevare dem i fryseren i op til 3 måneder. Steg dem direkte fra fryseren – de skal have lidt længere tid på panden, når de er frosne.
se, lugt, smag – på den måde er du helt sikker. Frikadellerne er blevet dårlige hvis de har ændret lugt eller farve.
Hvordan opvarmes kyllingefrikadeller, efter de er blevet frosset?
Du bestemmer selv om du vil varme dine frikadeller på panden eller i ovnen. Du kan stege dem i en pande med lidt olie på lav varme, eller varme dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10-12 minutter. De kan også opvarmes i mikrobølgeovnen. Her kan du varme dem med kortere intervaller, så du er sikker på, at de bliver gennemvarme.
Frikadeller til børn
Mine børn er rigtig glade for frikadeller. Det er nemt og overskueligt for dem med de små hapsere og så smager det jo godt.
Jeg laver ikke kun frikadeller med kyllingefars, men også de klassiske frikadeller kommer på bordet.
Opskriften på mine klassiske frikadeller finder du lige her: Frikadeller med havregryn
Vil du gerne prøve at servere lidt mindre kød til måltiderne er der også råd for det. Du kan selvfølgelig skjule lidt ekstra grøntsager i farsen, men vil du prøve noget nyt kan du også lave:
Madpakke frikadeller
Frikadeller er altid godt i madpakken. Det er så nemt, da de kan spise både kolde og varme.
Vil du gerne varme dine frikadeller, kan du gøre således:
- På en pande: Varm dem på en pande med lidt olie ved lav varme
- I ovnen: Kom dem ca. 10 minutter i en forvarmet oven ved 180 grader varmluft.
- I mikroovn: Varm dem med kortere intervaller, så du er sikker på at de bliver gennemvarme.

Kyllingefrikadeller – opskrift
Opskriften på mine kyllingefrikadeller finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Jeg har kommet hakket persille i, men du bestemmer selv om de skal være uden.
Du kan også bruge brødkrummer, rasp eller mere mel i stedet for havregryn.
Find flere idéer til frokost/snacks lige her: Frokost/snacks
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

En nem og lækker opskrift.
Jeg bruger hakket persille, men det kan sagtens udelades. Du kan i stedet krydre dem med timian, paprika eller hvidløg.
Tilsæt eventuelt revet gulerod eller squash til farsen.
- 400 g hakket kyllingefars
- 1 løg
- 3 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mel
- 1 dl mælk
- 1 håndfuld persille (kan udelades)
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk peber
-
Kom kyllingefarsen i en skål.
-
Rens løget og hak det fint.
Tilsæt til farsen.
-
Slå æggene ud og kom dem i skålen.
-
Tilføj havregryn og mel.
-
Tilsæt mælk.
-
Hak persillen og kom den i skålen sammen med salt og peber.
-
Rør farsen sammen.
-
Tilbered frikadellerne:
På panden:
Varm en stegepande og kom lidt fedtstof på. Tilføj farsen i små kugler.
Vend dine frikadeller efter 5-10 minutter, når de er blevet faste.
-
I ovnen:
Form farsen til kugler og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.



No Comments