Æblemousse på mandel-marcipan bund med brændte mandler

Æblemousse på mandel-marcipan bund med brændte mandler. En dejlig efterårskage med et lille julet tvist med de brændte mandler.

Endnu en æblekage er blevet tryllet frem i mit køkken og den blev altså god. For mig er der bare nogen ting, som giver ekstra kulør til den enkelte årstid og her hænger æbler og efterår uløseligt sammen.

Efter en god gåtur for et par uger siden med familien, var der samlet lidt æbler sammen og de skulle bestemt ikke gå til spilde. Samtidig har jeg, efter jeg fik lavet min Marcipankage med æblerhaft lyst til at forsøge mig med en æblemousse. Selvom æblemos smager skønt, syntes jeg det kunne være sjovt at få lavet en mousse med et skarpt snit, i kontrast til de rå nuancer vi ellers ser i efteråret.

Kagen

Denne gang forsøgte jeg mig med en mandelbund, for at give kagen et lettere udtryk. Da marcipan og æbler hos mig passer fantastisk sammen kom der også lidt revet marcipan i dejen. Jeg valgte at bruge mandelmel til bunden og det blev derfor til denne skønne glutenfrie kage.

 

Kagen tager lidt tid at lave, men det er mest på hviletid og jeg vil anbefale at lave det meste aftenen før den skal bruges, så den kan stå og sætte sig i køleskabet. Vent dog med at pynte den til lige før den skal serveres.

Æblemousse på mandel-marcipan bund

En dejlig efterårskage med et lille julet tvist med de brændte mandler. 

Ingredienser

Bunden

  • 8 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 220 g mandelmel
  • 220 g flormelis
  • 100 g revet marcipan
  • 60 g mandler

Æblemousse

  • 6 mellemstore æbler
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 60 g sukker
  • 5 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

Bunden

  1. Pisk æggehvider og sukker stift med en el-pisker. 

  2. Sigt mandelmel og flormelis i en skål og vend det i æggehviderne. 

  3. Riv marcipanen og hak mandlerne og vend det i dejen.

  4. Fordel i en smurt springform på 25 cm i diameter og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter. 

  5. Lad bunden køle af. 

Æblemousse

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. 

  2. Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft og sukker og kog det til en mos. Blend det eventuelt med en stavblender til sidst, så det får en ensartet konsistens. 

  3. Kom husblassen i koldt vand i 5 minutter og smelt det derefter i æblemosen. 

  4. Lad æblemosen køle af og piske fløden til flødeskum. 

  5. Når æblemosen er kølet lidt af blandes det hele sammen og fordeles over bunden i springformen. 

  6. Stil på køl i 3-4 timer. 

  7. Pynt eventuelt kagen med hakkede brændte mandler lige inden servering.

Opskriftsnoter

Opskriften på brændte mandler findes her: Brændte mandler

Opskriften på brændte mandler findes her:

4 Comments

Skriv et svar