Opskrifter Stop spild af mad Tilbehør

Tomat og æblerelish

Tomat og æblerelish – sådan får du brugt alle resterne fra drivhuset inden du lukker ned for vinteren. Det er nemt og på den måde får du brugt alle resterne incl. de grønne tomater, som alligevel ikke når at modne.

Sidste weekend fik vi ryddet op i haven og udestuen (som var endt med at blive brugt som drivhus efterhånden som det blev koldere). Det betød at der var masser af grønne tomater og andre lækkerier, som blev taget op, da det var ved at være tid at få tømt de forskellige bede inden det sidste gik til.

Da vi samtidig havde lidt æbler fra vores tur ud og plukke æbler, som trængte til at blive brugt, ville jeg forsøge mig med en omgang relish. Det betød samtidig at vi fik brugt lidt af de sidste løg og hvid squash fra haven. Alle mine snack pebre gik desværre til, mens vi ventede på de blev røde undtagen 1 enkelt, som fortsat var grøn. Jeg tror det er det fugtige vejr, så jeg må se om jeg har bedre held med det næste år.

Det er super nemt at lave og det smager skønt. Jeg tænker det måske kan bruges til lidt hjemmerørt remoulade også, så det må jeg forsøge mig med senere.

Tomat og æblerelish
Antal: 3 glas
Ingredienser
 • 650 g tomater (både røde og grønne)
 • 6 små æbler
 • 1 grøn snackpeber
 • 1 dl æblecider eddike
 • 2 dl vand
 • 1 dl rørsukker
 • Salt og peber
Sådan gør du
 1. Tomater, æbler, løg, squash og snackpeber renses og hakkes i en food processor.

 2. Det hele kommes i en gryde sammen med æblecidereddike og vand og koges i ca. 5 minutter.

 3. Smag til med rørsukker, salt og peber og kom på glas skyllet i Atamon. Så har du relish til de næste par måneder. 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Opskrift Vurdering