Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: Colleen Hoover: Hopeless 1 – Uden håb og Hopeless 2 – Altid håb

Boganmeldelse: Colleen Hoover: Hopeless 1 – Uden håb og Hopeless 2 – Altid håb

Her finder du anmeldelsen af Colleen Hoover: Hopeless 1 – Uden håb og Hopeless 2 – Altid håb.

Disse bøger er modtaget til anmeldelse.

Gæsteblogger: Min søster – Hun er udlært boghandler og det er altid hende jeg lytter til, hvis jeg har brug for inspiration til en ny læseoplevelse.

Fakta om bøgerne:
Forfatter: Colleen Hoover
Titler:
Hopeless 1 – Uden håb
Hopeless 2 – Altid håb
Oversættelse: Anne Brinch
Udgivelsesdato: 17. oktober 2018
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Hopeless 1 – Uden håb:

Fra bogens bagside:

Når sandheden er sværere at acceptere end løgnen.

Da Sky Davis møder Dean Holder første gang, er hun øjeblikkeligt tiltrukket af ham. Hans meget direkte faco og blakkede ry skræmmer dog. Alligevel kan hun ikke modstå hans charme og søde smil, og langsomt lader hun paraderne falde. Hun er forelsket.

Men det viser sig, at den mystiske Holder har en hemmelighed. En hemmelighed så stor, at den er livforandrende for Sky. Kan Sky klare at kende sandheden og lære at elske og stole på folk igen?

Uden håb er en hjerteskærende fortælling om den helt store kærlighed, hemmeligheder, svigt og håb.

Skys bedste veninde Six overtaler hende til at starte på den lokale skole, samtidig rejser hun selv på udvekslings ophold. Sky ender derfor med at være helt overladt til sig selv, på en skole med masser af teenagere, i en verden der er markant anderledes end den, hun er vant til efter altid at være blevet hjemmeundervist.

Heldigvis er hun en pige med ben i næsen, der den første dag møder Breckin hendes nye bedsteste ven i hele verden. Han er som hende, også anderledes end de andre, de snakker godt sammen og støtter hinanden i denne verden af teenagekaos.

Holder møder hun i supermarkedet og bliver tiltrukket med det samme. Forskellige årsager gør at de mødes igen og igen, de er som magneter, der tiltrækkes af hinanden på trods af at Holder prøver at undgå dette. Både for sin egen, men mest for Skys skyld.

Hopeless 2 – Altid håb

Fra bogens bagside:

For at kunne se fremad må man slutte fred med sin fortid.

Dean Holder har et minde fra sin barndom om en pige i nød. En lille pige, han ikke kunne hjælpe. Mindet har fulgt ham hele livet, og han har ofte tænkt på pigen. Tretten år senere står han pludselig ansigt til ansigt med hende. Hun siger, hun hedder Sky, og det er tydeligt, at hun ikke husker ham. Hvad ved hun, og hvor meget skal han sige?

 

Sammen forsøger Holder og Sky at forstå fortidens hemmeligheder og barske konsekvenser, men kan kærligheden hele deres følelsesmæssige ar?

Altid håb er fortsættelsen til uden håb og Dean Holders historie.

Dean kommer tilbage til byen efter at have været væk i et år. Den dag han egentlig skal tilbage i skolen, møder han Sky i det lokale supermarked. Minderne kaster ham tilbage til sin barndom og den pige, der forsvandt. En oplevelse der har været med til at forme ham, til den han er. Men er det virkelig også hende?

Selv om han er i tvivl og Sky ikke selv giver udtryk for genkendelse, er der alligevel et eller andet, der trækker ham imod hende. Han vil gøre alt for at være sammen med hende,hun sætter en masse tanker i gang, og måske er det hende, der kan hjælpe ham med at blive hel.

 

Boganmeldelse af Uden håb og Altid håb:

Jeg har længe gået og tænkt over, hvordan jeg skal beskrive disse bøger, hver for sig, men jeg må gå til erkendelse, den ene kan ikke læses uden også at læse den anden. De binder virkelig hinanden sammen, både selve historien, men også personskildringen.

 

Hvor vi i Uden håb hører om Sky og hendes udvikling i forhold til at komme ud i den virkelige teenageverden, mødet med Holder og ikke mindst tackle hemmeligheder så store, at det for mange vil knække dem.

Lærer vi i Altid håb Dean Holder at kende helt ned til mindste tankerække. For hvad er det, der gør, at han er så svær at blive klog på, hvorfor føler han så stort i alt? Ikke mindst i alt, der har med Sky at gøre?

Vi hører om, hvorfor Dean er blevet den han er, og hvorfor det er ham der kan hjælpe Sky og støtte hende, men også hvordan hun er den eneste, der kan hjælpe og støtte ham.

De oplevelser, de har med i baggagen hver for sig, og de oplevelser de har sammen, gør dem helt unikke og giver dem et fællesskab ingen kan bryde ind i. Det virker næsten utopisk, at nogle mennesker kan supplere hinanden så godt, men samtidig får Colleen det til at virke så rigtigt, og den eneste måde det kan være på.

Bedømmelse:

Colleen formår igennem hele Uden håb at overraske mig. Ofte har jeg haft en ide om, hvad der vil ske i et videre forløb, når jeg har haft læst en bog. Her fik jeg en snert af et forløb, men pludselig drejede handlingen i en helt anden retning. Det giver bøgerne det ekstra, så de ikke bare er endnu et par kærlighedsromaner.

I Altid håb opklares mange af de spørgsmål, jeg stillede mig selv, da jeg læste Uden håb, så trods handlingen er velkendt, giver det rigtig meget at læse begge.

Jeg har hørt meget om Colleen Hoovers skønne måde at skrive på, men aldrig før læst nogle af hendes bøger. Så da jeg fik chancen slog jeg til, og jeg må bestemt sige, at jeg på ingen måde blev skuffet.

Jeg forstår virkelig, hvorfor så mange elsker hendes skrivestil og beskrivelser, der virkelig kan få en til at forsvinde ind i bogen og både le og græde med hovedpersonerne.

Kan kun sige at har du lyst til at krumme tæer over pinlige situationer, græde over uretfærdigheder, grine og glædes over kærligheden mellem to unge mennesker, så gå bare i krig, du får meget af det hele.

Rigtig god fornøjelse med læsningen – Mange boghilsner Micha

 

Vil du se flere af boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Mange læsehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply