Kage/Dessert Opskrifter

De nemmeste små marmelade tærter – find dem her

Marmelade tærter

En god marmelade og en rest tærtebund, kan nemt blive til fine små marmelade tærter.

Marmeladen er lavet i samarbejde med Dr. Oetker, hvor jeg har brugt deres geleringspulver til marmelade.

Det er blevet syltetid – den bedste måde at gemme sommerens frugter og bær. Jeg har været igang med at lave marmelade. Det blev en god gang rabarber-jordbær marmelade. Perfekt, da vi har rabarber i haven og jordbærrene er hentet på et hyggeligt lille pluk-selv sted sammen med børnene. Den perfekte sommer beskæftigelse, når sommerferien bliver holdt i Danmark.

Rabarber-jordbær marmelade

Til marmeladen brugte jeg bare opskriften, som er bag på Dr. Oetkers geleringspulver til marmelade. De har også inspiration til andre sylterier på deres side syltmedoetker.dk

Til marmeladen har jeg brugt 900 g rabarber og 600 g jordbær. Samtidig har jeg tilføjet en smule ekstra geleringspulver, da jeg gerne ville gøre marmeladen lidt mere bagefast, så den kunne bruges til de her små marmelade tærter.

Jeg gengiver opskriften med min bærsammensætning nederst i indlægget her.

Marmelade tærter

Marmelade tærter – en lille mundfuld

De her små marmelade tærter er så nemme at lave og smager skønt. Hvor mange du får afhænger af hvor stor en form du har til rådighed og hvor meget mørdej.

Jeg havde en rest mørdej i fryseren fra jeg lavede jordbærtærte med hvid chokoladecreme og så var det bare at gå igang.

Jordbærtærte med hvid chokoladecreme

Find opskriften på jordbærtærte med hvid chokoladecreme her:

Jordbærtærte med hvid chokoladecreme

Til mine marmelade tærter har jeg brugt et par muffinsforme til 12 muffins og en rund udstikker med bølgekant. Du kan også sagtens bruge en rund form eller et glas. Jeg har lavet den så den kun fylder bunden af min muffinform, så det bliver små fine tærter.

Marmelade tærter

Den udstikker jeg har brugt har en diameter på 7,5 cm. Den er forsigtigt trykket ned i bunden af muffinformene og så har jeg kommet en klat marmelade i. Det skal ikke fyldes helt til kanten, da det bobler op, når tærterne skal bages i ovnen.

Jeg har kommet en rest mørdej formet som stjerne på toppen af de små tærter, men det kan du gøre lige som du har lyst til.

Marmelade tærter

Opskriften på de små marmelade tærter finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version.

Vil du gerne se flere opskrifter med jordbær, så finder du dem her: #Jordbær

Eller måske lidt flere tærter også i det salte køkken, så finder du dem her: #Tærte

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rabarber-jordbær marmelade

Det er så nemt at lave sin egen marmelade og det er skønt, når du vinteren igennem kan nyde smagen af sommer.

Antal 6 mellemstore glas

Ingredienser

  • 900 g rabarber (kan bruge både friske og fra frost)
  • 600 g jordbær (kan bruge både friske og frost)
  • 600 g sukker
  • 1-2 brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade

Sådan gør du

  1. Tag 3 spsk sukker og bland det med et brev Dr. Oetker geleringspulver til marmelade

  2. Kom rabarber, jordbær og resten af sukkeret i en gryde og kog det op.

  3. Efter 10-15 minutter stavblender jeg marmeladen, da vi bedst kan lide den sådan.

    Du kan sagtens undlade dette, så du beholder teksturen fra bærrene.

  4. Skum marmeladen af og tag gryden af varmen.

  5. Drys geleringspulver i marmeladen under omrøring.

    Har du brugt stavblender, kan du med fordel blende mens du tilføjer pulveret.

  6. Tag en lille klat marmelade på en tallerken og tjek tykkelsen.

  7. Jeg tilføjede ca. 1 spsk ekstra geleringspulver for at gøre marmeladen mere fast, men det er slet ikke nødvendigt til en almindelig gang marmelade.

Marmelade tærter

De her små tærter er nemme at lave og smager skønt af sommer.

Jeg har brugt 2 muffinforme med plads til 12 muffins i hver form.

Dertil en rund udstikker på 7,5 cm i diameter.

Antal 24 stk

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg

Fyld

  • 1 glas marmelade

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom den kolde smør i en skål sammen med flormelis, hvedemel og vaniljesukker.

  2. Smuldr det hele sammen, men uden at varme smørret for meget op.

  3. Tilføj ægget og saml hurtigt dejen.

  4. Form dejen til en flad cirkel og kom den på køl i ca. 15 minutter

Samling af marmelade tærter

  1. Find dine forme frem – du kan bruge små tærteforme, silikoneforme eller gøre som jeg og bruge muffinforme. Jeg har brugt dem, hvor der er plads til 12 stk.

  2. Rul din mørdej ud og stik små cirkler ud med en udstikker.

  3. Kom cirklerne i dine forme.

    Marmelade tærter
  4. Tilføj ca. 1 spsk marmelade.

    Det skal dække bunden, men må ikke være helt til kanten, da det så vil boble over, når dine tærter skal bages.

  5. Brug den resterne tærtebund til at lave små stjerner eller andet pynt på toppen af dine tærter.

    Marmelade tærter
  6. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.

    Husk ovne bager forskelligt, så kig til dine tærter efter ca. 10 minutter.

    De er færdige når de har fået en gylden kant.

Marmelade tærter
Marmelade tærter
Marmelade tærter

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering