Kage/Dessert Opskrifter

Risengrødskage – krydderkage med marcipan

Risengrødskage krydderkage med marcipan

Risengrødskage krydderkage med marcipan

Risengrødskage – krydderkage med marcipan. En nem julekage, som smager skønt af julens krydderier og som du kan pynte fint efter denne opskrift

Reklame RAW1835 – jeg har modtaget fine krus i gave i forbindelse med udlodning i konkurrence. 

Min datter på 6 år nyder at komme med i køkkenet eller bare være kreativ sammen med mig. Derfor havde hun været på skolebiblioteket og låne kreative bøger. Den ene handlede om temafester (jeg tror hun glæder sig til, at vi skal planlægge næste års temafest til hendes fødselsdag) og så var der en med julens klip.

Du kan finde mere om børnenes temafester her: Temafester

Vi kan selvfølgelig ikke nå at lave en masse på den uge, de har deres bøger hjemme. Vi fik derfor kigget bøgerne igennem og besluttede, at bage en kage ud fra et tema.

Da vi jo skriver december måned var valget nemt. Det skulle selvfølgelig være en rigtig julekage. Hun besluttede derfor hurtigt at kagen skulle pyntes som en skål risengrød.

Risengrødskage krydderkage med marcipan

Krydderkage med marcipan

Jeg har ikke et fad, som kunne bruges til at bage i. Så istedet bagte vi skærekage, som fik lidt pynt på toppen, så det lignede et fint fad risengrød. Det er super nemt at lave og har du børn, kan jeg anbefale en hyggestund i køkkenet.

For at give kagen et lidt mere julet tvist, valgte jeg at forsøge med en krydderkage med marcipan. Den fik en rigtig dejlig smag af jul.

Som altid var det et forsøg, så jeg var noget spændt på om kagen, ville blive bagt rigtigt og om smagen ville blive god.

Datteren har heldigvis mod på at prøve nye ting af, og for hende handler det ofte mere om tiden i køkkenet sammen med mig, end selve smagen på kagen. Hun blev rigtig glad for resultatet og var glad for at servere en lækker kage for moster, onkel og fætrene.

Kagen smager fantastisk af julens krydderier og jeg overvejer faktisk at der måske skal lidt mere marcipan i næste gang vi bager.

Risengrødskage krydderkage med marcipan

Bag med børn

Jeg var selvfølgelig stolt af datterens kreation og derfor delte jeg straks billedet i en gruppe med andre bageglade og de efterspurgte opskriften. Den er nu skrevet ned og findes herunder i en fin printvenlig version, så den er nem at tage med i køkkenet.

Da datteren på 6 år og jeg var i køkkenet fandt jeg ingredienserne frem, mens hun sørgede for at få dem rørt sammen. Det er en nem kage, at lave sammen med børn, da det hele skal op i samme skål, så det kan de sagtens være med til.

Rigtig god fornøjelse med denne fine risengrødskage – krydderkage med marcipan.

Mange julebagehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Risengrødskage - krydderkage med marcipan.

En nem julekage, som smager skønt af julens krydderier og som du kan pynte fint efter denne opskrift.

Ingredienser
20 cm springform
Krydderkage med marcipan
 • 250 g blødt smør
 • 400 g brun farin
 • 150 g marcipan
 • 4 æg
 • 2,5 dl mælk
 • 400 g hvedemel
 • 3 tsk bagepulver
 • 3 tsk kanel
 • 2 tsk stødte nelliker
Glasur
 • 1 æggehvide
 • ½ tsk flydende honning
 • 220-250 g flormelis
Pynt
 • 1 spsk marcipan
 • Kanelsukker
Sådan gør du
Krydderkage med marcipan
 1. Kom den bløde smør og brun farin i en skål og pisk med elpisker til en skummende masse. 

 2. Riv marcipanen på et rivejern eller i en foodprocessor og kom den i skålen. 

  Pisk marcipanen sammen med smør og farin. 

 3. Tilsæt æg og mælk. 

 4. I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og stødte nelliker. 

 5. Kom melblandingen op til det øvrige og pisk det godt sammen. 

 6. Smør en springform på 20 cm i diameter og kom dejen i. 

 7. Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 ½ time. 

  Lad den køle af. 

Glasur og pynt
 1. Kom æggehvide og honning i en skål. 

 2. Tilsæt det meste af flormelisen og rør det sammen. 

 3. Tilsæt flormelis til du får en glasur, der er så fast at den kan danne små toppe. 

 4. Kom glasuren op den afkølede kage i en cirkel på midten af toppen, så kagen danner en kant svarende til at kagen er risengrødsskålen. 

 5. Tag en teske og tryk forsigtigt bagsiden ned i glasuren og løft den op, så der dannes små toppe over det hele. 

 6. Tag en spsk marcipan og rul den til en kugle, som trykkes flad og sættes på kagen, så det ligner smørklatten. 

 7. Drys til sidst med kanelsukker. 

Mangler du den perfekte kakaoopskrift, måske til julens vært-/værtindegaver, så kig forbi min opskrift på denne fine pebermyntekakao.

Varm pebermynte kakao

Varm kakao med pebermynte

Risengrødskage krydderkage med marcipan

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Gitte Kirstine
  18. december 2018 at 20:15

  Jeg vil servere for familien ☕️

 • Reply
  Lisa
  20. december 2018 at 3:47

  Til en veninde 🙂

 • Reply
  November 2019 -
  30. november 2019 at 22:41

  […] Der er som nævnt øverst travlt på arbejdet nu vi har ramt november. Vi arbejder med 1årige bevillinger, og der arbejdes benhårdt på at nå i mål med at få brugt hele bevillingen. Samtidig er vi stadig nede på ressourcer, og faktisk mere end tidligere, da der også er en af de mest erfarne som er blevet sygemeldt. Dét har lidt betydning for mit jobskifte på mandag. Jeg skifter til min nye sektion, men tager en masse opgaver med. Jeg glæder mig til det nye, men det er også vemodigt at sige farvel til det gamle. Heldigvis er jeg kun 1 minut væk fra de nu gamle kollegaer 🙂 For lige at sige tak til kollegaerne, havde jeg taget kage med til dem. Igen havde jeg fundet en opskrift ovre hos Bianca, og den tog kegler (fuldstændig som Biancas opskrifter plejer :)). Det blev denne skønne risengrødskage: […]

Leave a Reply

Opskrift Vurdering