Burgerboller med surdej

De bedste koldhævede burgerboller med surdej

Her finder du opskrift og fremgangsmåde på de bedste burgerboller

Herhjemme kan vi rigtig godt lide burger. Derfor er der også stærke meninger om, hvordan sådan en burgerbolle skal være.

Vi er ikke i tvivl om at klassikeren med durummel er vejen frem.

Til gengæld har jeg eksperimenteret lidt med at bruge surdej i min opskrift og de her lækre surdejs burgerboller, slår altså dem uden surdej med flere længder.

Med denne opskrift får du en lækker blød bolle med masser af smag.

Jeg deler opskriften nederst i indlægget i en fin printvenlig version.

Find opskriften og fremgangsmåde på surdej her:

Surdejsguide med rugsurdej

Burger fredag

I en periode havde vi herhjemme indført burger fredag.

Min mand elsker burger og da vi efterhånden havde smagt mange gange på den klassiske cheeseburger, måtte vi igang med lidt andre versioner.

Derfor har jeg også gerne en gang burgerboller i fryseren og her er jeg ikke længere i tvivl om hvilken opskrift, der skal bruges.

Burgerboller med surdej

Glutentesten og våde deje

Denne dej er en våd dej og det giver altså bare de bedste saftige og bløde burgerboller.

Glutentesten sådan gør du

Vil du gerne vide hvordan du laver glutentesten viser jeg det herunder i en video.

Det er vigtigt at dejen har samlet sig godt om dejkrogen. Det sker efter ca. 10 minutter ved høj hastighed (se mere i opskriften).

Sådan laver du glutentesten

Sådan arbejder du med våde deje

Når jeg arbejder med våde deje bruger jeg først og fremmest 2 dejskrabere.

Jeg er ikke ret god til at få dej på fingrene, så for mig er det den perfekte løsning, når jeg skal bage.

Hvordan jeg bruger de to dejskrabere viser jeg herunder i en video.

Som du kan se i videoen samler jeg bunden af bollerne med fingrene og jeg trykker bollerne flade, men derudover er det mine dejskrabere, der gør al arbejdet.

Sådan former du dine burgerboller

Opskriften på de lækre bløde, saftige og nemme burgerboller finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version.

Vil du gerne se flere opskrifter med surdej, så finder du dem lige her: #surdej

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Koldhævede burgerboller med surdej

Med denne opskrift får du lækre, bløde og luftige burgerboller. 

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 1,5 dl surdej (find link til opskrift på surdej længere oppe i dette blogindlæg)
  • 5 dl lunkent vand
  • 5 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 200 g durummel
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 håndfuld sesamfrø

Sådan gør du

  1. Kom surdej og vand i en skål og rør det godt sammen. (her kan du med fordel bruge din røremaskine).

  2. Smuldr gæren i blandingen i skålen og rør den godt ud.

  3. Tilsæt salt og yoghurt naturel og rør det forsigtigt sammen. 

  4. Tilsæt herefter durummel og hvedemel og rør først ved lav hastighed, så dejen samler sig. 

  5. Herefter sætter du din røremaskine til max i ca. 10 minutter. 

    Når dejen samler sig om dejkrogen, laver du glutentesten og ser om den har fået et fint netværk. 

    Dejen vil være en ensartet masse, men lidt flydende. 

    (Jeg deler en video længere oppe i blogindlægget hvor jeg viser hvordan testen udføres)

  6. Kom dejen i en skål smurt med olie og sæt låg på. 

  7. Lad den hvile 1 time på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet til dagen efter. 

  8. Tag dejen ud af køleskabet en halv time før den skal bruges. 

  9. Kom mel på bordet og hæld dejen ud. 

    Dejen vil stadig være flydende. 

  10. Del dejen i 12 stykker med en dejskraber og stram dejen op. 

    (Jeg deler en video længere oppe i blogindlægget hvor jeg viser hvordan jeg arbejder med våde deje)

  11. Sæt bollerne på to bageplader og efter 5 minutter tager du lidt mel på hænderne og trykker dem flade. 

  12. Lad bollerne efterhæve i 25 minutter under et viskestykke. 

  13. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med sesam. 

  14. Bag bollerne i ovnen ved 180 grader varmluft (brug gerne damp) i 12-15 minutter. 

    Vil du gerne have damp uden at have dampfunktion i ovnen kan du komme en bradepande i bunden af din ovn mens den varmer op. Når ovnen og bradepanden er varm kommer du et koldt glas vand i bradepanden og skynder dig at lukke ovnlågen. 

Forskellige burgere fra vores burgerfredag

 
 
 
 
 
Opskrift: Bøfsandwich
 
 
 
 
 
 
 
 

Juli 2018

Skriv et svar