Boganmeldelse Livsstil

Pigen under træet – Find boganmeldelsen her

Pigen under træet boganmeldelse

Her finder du anmeldelsen af ‘Pigen under træet’ af Sara Blædel

Bogen ‘ Pigen under træet’ er modtaget til anmeldelse.

Gæsteblogger: Min søster – Hun er udlært boghandler og det er altid hende jeg lytter til, hvis jeg har brug for inspiration til en ny læseoplevelse.

Pigen under træet boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Pigen under træet’

Fakta om bogen

  • Forfatter: Sara Blædel
  • Titel: Pigen under træet
  • Udgivelsesdato: 15. november 2019
  • Forlag: Politikens forlag

Fra bogens bagside

På Bornholm finder man liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen i over tyve år.

Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat Pia for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig.

Louise Rick har orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, fordi hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet.

I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt.

Pigen under træet boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Pigen under træet’

Om forfatteren Sara Blædel

Sara Blædel er journalist og debuterede i 2004 med den første bog om kriminalassistent Louise Rick. ‘Pigen under træet’ er tiende bog i serien, og undervejs er Sara Blædel fire gange kåret af læserne som danskernes yndlingsforfatter med en pris, der i dag er kendt som Martha-prisen. I 2014 modtog Sara Blædel boghandlernes fornemme pris, De Gyldne Laurbær for romanen ‘Kvinden de meldte savnet’. Hendes bøger er solgt i mere end tre millioner eksemplarer og er under udgivelse i 38 lande.

Pigen under træet boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Pigen under træet’

Boganmeldelse – Pigen under træet

Serien om Louise Rick har fanget mig fra første bog. Jeg læste den første i serien: Grønt støv helt tilbage, da jeg var boghandlerelev. Derfor har serien trukket lange spor i den krimirække, jeg har læst gennem tiden. Så nyheden om at Sara ville komme med en ny bog, var meget velkommen.

Da jeg så hørte det var Louise Rick, der kom i spil igen, blev det pludselig rigtig spændende at se, hvordan Sara ville kringle at få Louise Rick tilbage på sporet. Det synes jeg, hun har formået, uden det hverken virker akavet eller iscenesat.

Den vinkel Sara har valgt, gør at vi oplever Louise Rick i en helt ny rolle. En rolle jeg synes har været rigtig spændende at læse om. For hvordan er det pludselig at stå og se til på sidelinjen som pårørende i stedet for at være en del af gamet? Og kan hun lade være med at blande sig?

Ikke mindst i det store spørgsmål om, hvorfor Trine har forladt Mikkel, og har det noget at sige at liget af Susan, Trines gamle klassekammerart, pludselig dukker op samtidig.

Pigen under træet boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Pigen under træet’

Bedømmelse

Igen har Sara formået at skrive en krimi, der fanger sine læsere. Sproget er nemt, forståeligt og flydende. Teksterne tager en med rundt i forskellige miljøer og steder i Danmark, samtidig med at kapitlerne ikke er alt for lange og taber læseren undervejs.

Alle aspekter bliver rundet, og den forklaring, der kan virke logisk, er måske ikke den oplagte alligevel. Jeg havde en ide om, hvordan det hele hang sammen, da jeg startede, den viste sig ikke at holde vand. Hvilket ikke overraskede mig, tværtimod var det det, jeg havde håbet på. Ellers ville bogen hurtigt have været kedelig.

Har du aldrig læst serien om Louise Rick, vil jeg varmt anbefale den. Med denne bog har Sara taget os med tilbage til det velkendte uden den store slinger i valsen, og jeg giver derfor bogen 5 ud af 5 stjerner.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Pigen under træet’

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Pigen under træet boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Pigen under træet’

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply