Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: Jamie i Italien af Jamie Oliver

Jamie i Italien

Boganmeldelse: Jamie i Italien

Jeg har læst og afprøvet opskrifter fra Jamie i Italien af Jamie Oliver. Her får vi Jamies syn på Italien og italiensk mad.

Jamie i Italien er modtaget til anmeldelse.

Jamie i Italien

Fakta om bogen:

Forfatter: Jamie Oliver
Titel: Jamie i Italien
Udgivelsesdato: 14. september 2018
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Jamie skriver selv om bogen, at den skal skabe fællesskab med hurtige hapsere, simremad, comfort food, ægte klassikere med enkelhed, der samtidig giver nye oplevelser og er mad man er sammen om.

Forrige sommer var vi i Italien og der er ingen tvivl om, at mit madhjerte er tabt til det italienske køkken. Vi nyder gerne en hyggelig tapas, et par gode pizzaer eller en cremet pastaret, men selvom jeg egentlig synes, jeg fik smagt en masse mens vi var afsted, byder Italien på meget mere.

Derfor var jeg også meget spændt på at komme igang med bogen, som er på hele 405 sider. Det er altså ikke en lille kogebog, men en kogebog der kommer vidt omkring.

Bagom bogen:

Jamie har tilegnet bogen til sine gode venner Gennaro Contaldo og nu afdøde Antonio Carluccio, som har været inspirationskilder til hans lidenskab for italiensk mad.

Bogen har et bredt udvalg af retter og Jamie skriver selv: Jeg kunne godt tænke mig, at du tænker på den her bog som din italienske alt-mulig-kogebog, en slags manual proppet med lækkerier, som man kan gå til på alle ugens dage. 

Det må man sige, at bogen lever op til. Der er opskrifter indenfor områderne, antipasti, salater, supper, pasta, ris, spätzle & gnocchi, kød, fisk, grønt & tilbehør, brød & bagværk, desserter og grundopskrifter. Hver opskrift indledes med en lille beskrivelse af retten, en historie om hvor den kommer fra eller et ekstra godt fif. På den måde sætter Jamie Oliver sit eget aftryk på hver enkelt ret og giver den liv. Sammen med opskrifterne, er der selvfølgelig masser af lækre billeder, som inspirerer og giver liv til retterne.

Opskrift:

Da jeg modtog bogen, var det min datter der blev mest begejstret. Hun synes den var så fin og brugte lang tid på at bladre i bogen, for at finde den helt rigtige opskrift, som vi altså skulle lave sammen. I en alder af bare 6 år, må man sige at min madglæde er givet videre.

Hun besluttede sig for den klassiske Cabonara med sprød porcini-rasp. Det der kan være lidt drilsk ved cabonaraen er at æggene ved for høj varme, kan ende som scrambled eggs, men hvis man rammer den helt rigtige temperatur blive det til en cremet og lækker ret.

Jamie i Italien

Det lykkedes os heldigvis at få en lækker cremet ret ud af vores anstrengelser i køkkenet og datteren var pave stolt. I opskriften skal der bruges tørret svinekæbe og jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke her har en specielt stor kød viden. Så derfor måtte jeg på jagt. Det blev til et stykke svine snitte, som jeg kunne forstå er et stykke udskåret kødstykke fra halsen under kæben. Det fungerede i hvert fald fint og gav en rigtig god smag til retten.

Bedømmelse:

En rigtig god kogebog, som giver masser af muligheder for at udforske det italienske køkken. Bogen spænder bredt i tilberedningstid, så det er nemt at finde en ret til alle dage. Det kræver  dog, at du sætter dig lidt ind i retternes ingredienser, når Jamie Oliver hiver lidt anderledes udskæringer og lignenede med i retten, hvis du som jeg, ikke er så stærk i de italienske ingredienser.

Datteren giver datteren 6 stjerner og jeg giver hende ret.

Jamie i Italien

Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger

Mange læsehilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply