Boganmeldelse Livsstil

Kæden af Adrian Mckinty – læs boganmeldelsen her

Kæden boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af Kæden af Adrian McKinty

‘Kæden’ er modtaget til anmeldelse.

Kæden boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Kæden’ her

Fakta om bogen:

  • Forfatter: Adrian McKinty
  • Titel: Kæden
  • Udgivelsesdato: 3. august 2021
  • Forlag: Hr. Ferdinand

Om bogen

En uskyldig mor bliver et ufrivilligt led i en kynisk kæde af forbrydelser. Nu må hun selv begå en grusom forbrydelse for at redde sin kidnappede datter – eller risikere at miste hende for altid.

Rachel Klein sætter sin datter, Kylie, af ved busstoppestedet og begynder sin dag. Men et opkald fra et ukendt nummer ændrer alting: En kvinde i røret fortæller Rachel, at Kylie nu sidder bundet og kneblet på hendes bagsæde. Hvis Rachel skal gøre sig forhåbning om at se hende igen, skal hun gøre følgende 1) Betale en løsesum 2) Finde et andet barn at bortføre.

Dette er ingen almindelig kidnapning, for den, der ringer, er selv en, hvis søn er blevet bortført og hvis Rachel ikke gør som hun får besked på, vil drengen dø. “Du er ikke den første. Og du vil bestemt ikke være den sidste”. Rachel er blevet en del af Kæden, en uendelig og modbydeligt indrettet ordning, som gør ofre til kriminelle – og sørger for, at en mystisk bagmand tjener styrtende på ugerningerne. Reglerne er simple, men de moralske dilemmaer er grusomme: Skaf pengene hurtigt, find dit offer og udfør derefter bortførelsen. Og det viser sig, at kidnapningerne kun er begyndelsen.

‘Kæden’ har allerede gået sin sejrsgang i USA, hvor romanen straks blev en New York Times bestseller, modtog flere priser og blev kåret til årets spændingsbog af flere aviser. McKinty har skrevet en hæsblæsende thriller, som ikke stopper, før Kæden bliver brudt.

Kæden boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Kæden’ her

Boganmeldelse Kæden

Hold da op. Som mor er det her virkelig en thriller, der rammer alle følelser. Uretfærdighed, sorg og overlevelses instinktet er i fuld fokus. Det er helt ufatteligt at forestille sig, at sådan noget kan ske og selvom man tænker, at de burde gå til politiet, forstår man følelserne bag Kæden.

Den desperate mor, der ringer til Rachel er på en mission og den skal bare lykkes. Derfor er hun parat til at gøre hvad som helst. Den følelse af afmagt, mens hun samtidig er givet en smule magt, for hun kan jo gøre noget, for at redde sin søn. Selvom det bliver på bekostning af hendes moralske principper.

At være sat i en situation, hvor det du skal gøre er helt forkert og du ved, at du skal sætte en anden familie i samme situation er næsten ubærligt. Du har medlindenhed med familien, men samtidig vil du gøre alt for at få dit barn tilbage.

Rachel får ikke mange minutter til at tænke. Gennem hele oplevelsen, skal hun tænke hurtigt og være handlekraftig. Som læser bliver du inviteret indenfor i de tanker, som løber gennem Rachels hoved. Du får lov at være med på første række.

Bogen er delt i to og første af handler om kontakten med Kæden, hvor du kommer i gennem hele følelsesregistret.

Anden del handler om frygten for at Kæden kontakter igen og hvad vil det betyde denne gang. Den der psykiske frygt for at Kæden vil kontakte dig og bede dig om mere, er slet ikke til at forholde sig til. Den må være opslidende.

Gennem hele bogen gik jeg med en følelse af, at ville smide den fra mig samtidig med, at jeg bare måtte vide, hvad der nu skulle ske. Den er skrevet i et hurtigt tempo. Selv de steder, hvor der er ventetid i handlingen, føler du at det går stærkt, da du får lov at komme med i tankerne bag det der sker.

Kæden boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Kæden’ her

Bedømmelse

Er du til en god thriller, der giver masser af gåsehud og udfordrer dig som læser, så er du kommet til rette sted.

Med Kæden får du det hele. Den spiller på alle følelser samtidig med, at du hele tiden skal gentænke de moralske begreber, som hele tiden rykker sig. Tanken om at du er rodet ind i noget så forkert, samtidig med at overlevelsesinstinktet slår til, er helt uudholdelig.

Læs bogen og vær forberedt på at du måske, måske ikke vil læse den til ende. Hvad vil Rachel gøre og hvordan?!

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink): Køb ‘Kæden’ her

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Kæden boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Kæden’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply