Påskekage påskeæg gulerodskage

Påskekage i børnehøjde med lækker gulerodskage

Her finder du opskrift og fremgangsmåde til at lave din helt egen påskekage

Påskekage påskeæg gulerodskage

Til fastelavn lavede jeg et par fine tønder af chokoladekage, glasur og fondant. De var nemme at gå til og det var til datterens skole og sønnens børnehave.

Du kan se kagerne og opskrift her:

Fastelavnskage

Find opskrift og vejledning her:

Fastelavnskage

Efterfølgende er jeg blevet spurgt om jeg havde en god idé til påske.

Ud over mine romkuglepåskeæg, som du kan finde link til herunder, var jeg derfor gået i tænkeboks.

Romkugler opskrift påskeæg

Opskrift på romkugler findes her:

Romkugle påskeæg

Jeg har længe gerne villet lave en gulerodskage til bloggen, så derfor var det oplagt til min påskekage.

Gulerodskage med cream cheese frosting

Gulerodskagen var oplagt, da påskeharen må spise en masse gulerødder og samtidig havde jeg tidligere fået lavet et par fine gulerødder i en rest farvet Royal Icing (find opskriften nederst i indlægget.)

Vejledning med billeder til at lave dit eget påskeæg kommer nederest i indlægget sammen med opskriften på gulerodskage og cream cheese frosting.

Påskekage påskeæg gulerodskage

Lad børnene pynte kagen

Du kan selvfølgelig pynte dit påskeæg lige som du har lyst til.

Lad børnene vælge krymmel og drysse det på kagen, så den får alverdens fine farver.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Påskekage påskeæg gulerodskage

Påskekage – påskeæg af gulerodskage

Her finder du vejledningen til at lave et påskeæg af gulerodskage med billeder. 

Ingredienser

  • 1 gulerodskage 20 x 30 cm
  • 1 portion cream cheese frosting
  • Krymmel og pynt

Sådan gør du

  1. Start med at bage fin gulerodskage og lad den køle af. 

    Opskriften finder du her på siden. 

  2. Lav din cream cheese frosing og stil den til side. 

    Påskekage påskeæg gulerodskage
  3. Skær gulerodskagen ud i en form, der ligner et påskeæg. 

    Påskekage påskeæg gulerodskage
  4. Kom cream cheese frosting på og pynt med krymmel.

    Påskekage påskeæg gulerodskage
  5. Pynt: 

    Jeg har lavet gulerødderne af Royal Icing, som jeg har sprøjtet ud på et stykke bagepapir og ladet tørre helt ind. 

    Du kan også sagtens udstikke små figurer i fondant. 

    Påskekage påskeæg gulerodskage

Gulerodskage

Denne gulerodskage bliver dejligt svampet, da den har fået tilført lidt æblemos. 

Ingredienser

Opskriften passer til en form på 20 x 30 cm

  • 3 æg
  • 250 g brun farin
  • 2 dl æblemos
  • ½ dl olie
  • 400-450 g revne gulerødder
  • 350 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • tsk vaniljesukker
  • tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 30 g valnødder (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Kom æg og sukker i en skål og pisk det luftigt og lyst med en el-pisker. 

  2. Tilsæt æblemos og olie og rør det sammen.

  3. Skræl og riv gulerødderne og kom dem i skålen. 

  4. Tag en anden skål og vej hvedemel af. 

  5. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt til melet og rør det sammen. 

  6. Vend det i æggemassen.

  7. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.

  8. Kom dejen i en bradepande og bag ved 180 grader varmluft i 50-60 minutter. 

Cream cheese frosting

Denne frosting er god til at give en kage lidt efter frisk smag. 

Jeg bruger den blandt andet til gulerodskage og squashkage. 

Ingredienser

  • 125 g flødeost naturel (ikke light)
  • 45 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g blødt smør

Sådan gør du

  1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt. 

  2. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det til en ensartet glasur med piskerisene på din el-pisker. 

  3. Kom glasuren på din kage og pynt evt. kagen med krymmel. 

RI – Royal Icing

Denne glasur er nemmere at bruge til sprøjteglasur, da den er fastere end den traditionelle glasur med vand og flormelis. Den kan samtidig bruges til at pynte fine småkager, da den holder formen. 

Ingredienser

  • Past. æggehvider
  • Flormelis

Sådan gør du

Det er forskelligt, hvor meget du skal bruge i mængde, da det afhænger af hvor tynd du gerne vil have glasuren.

  1. Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående. 

    Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen. 

  2. Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen. 

  3. Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til at sprøjte fine snirkler på kager eller pynt fine småkager. 

Påskekage påskeæg gulerodskage
Påskekage påskeæg gulerodskage

4 Comments

Skriv et svar