Boganmeldelse Livsstil

Boganmeldelse: Offer 2117 – ny bog om Afdeling Q

Offer 2117 boganmeldelse

Jeg har læst og anmeldt Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen

“Offer 2117” er modtaget til anmeldelse.

Offer 2117 boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Offer 2117’

Fakta om bogen:

 • Forfatter: Jussi Adler-Olsen
 • Titel: Offer 2117
 • Udgivelsesdato: 14. juni 2019
 • Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

I over 10 år har Assad været et gådefuldt kraftcenter i Afdeling Q, men en kædereaktion af voldsomme begivenheder bringer ham på randen af total nedsmeltning. Kun en hårdt prøvet Rose kan hjælpe ham med at afkode de mørke dæmoner, som vækkes af den spanske jounalist Juan Aiguaders dækning af en flygtnings tragiske død. Med Assad i centrum begynder tretten dages nervepirrende nedtælling mod den ultimative katastrofe midt i Europas hjerte, skånselsløst dirigeret af den irakiske bøddel Ghaalib.

Samtidig rystes Afdeling Q af en central kollegas død og af et desperat forsøg på at forhindre en indesluttet og vanvittig drengs kompromisløse og morderiske handling. I kampen for at redde menneskeliv og få løst Assads traumatiske dilemma kastes Carl Mørck og resten af Afdeling Q direkte ind i stormens øje, hvor ingen bliver skånet for at tage drastiske beslutninger og for at handle med alle til rådighed stående midler.

Bogen er Jussi Adler-Olsens 8. bog i serien om Afdeling Q.

Serien består af bøgerne:

 • Kvinden i buret (2007)
 • Fasandræberne (2008)
 • Flaskepost fra P (2009)
 • Journal 64 (2010)
 • Marco Effekten (2012)
 • Den grænseløse (2014)
 • Selfies (2016)

Boganmeldelse – Offer 2117

I denne bog får vi lov at lære Assad og hans fortid meget bedre at kende.

En række drastiske hændelser sætter gang i en hel kædereaktion af begivenheder, som på en eller anden måde alle har Assad som omdrejningspunkt.

Den ellers så gemytlige Assad må finde alle sine færdigheder frem og det kommer vist bag på alle i afdeling Q, hvad hans fortid har gjort ham til.

Vi finder ud af hvordan det kan være, at Assad altid er klar til at reagere i de forskellige spidsbelastninger, som han har mødt sammen med Carl i de tidligere bøger.

Imens Carl og Assad bliver nødt til at rejse til Tyskland må Rose og Gordon passe afdeling Q. Her forsøger de at opklare, hvad de telefonopringninger Gordon bliver ved med at modtage fra en ukendt dreng betyder.

Alle mand må holde skarpt fokus og alt bliver sat på spidsen.

Sammen med Carl, Assad, Rose og Gordon fra Afdeling Q er læseren med under den 13 dages nedtælling, der bliver sat igang inden katastrofen rammer.

Derudover får vi lov at opleve Alexander og hans tilgang til den aktion han bliver en del af, da han vælger at ty til mord.

Jussi lader os også komme tættere på Ghaalib, den irakiske bøddel, som har sat hele aktionen i værk og bare venter på at nå til katastrofens højdepunkt.

Undervejs møder vi også Joan Aiguader, som er spansk journalist og uden at ville det, lander lige midt i den aktion, der er sat i værk for at ramme Assad. Han får en afgørende betydning for kommunikationen til Assad og den fortid, som Assad så længe har holdt skjult.

På den måde får Jussi samlet hele puslespillet sammen ved at lade os opleve de tanker, der ligger bag ved handlingerne i bogen.

Offer 2117 boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Offer 2117’

Bedømmelse

Endnu engang har Jussi Adler-Olsen formået at skabe en krimi med spænding fra start til slut.

Tempoet i bogen er passende, så det er nemt at følge med selvom der springes mellem erindringer og nutid.

I bogen bruger Jussi journalisten Joan Aiguader til at skabe fokus på katastofen og dens omfang. På den måde får Jussi skabt fokus på journalistikken og den magt, den har over den viden der bliver sendt ud til verdenen.

At Jussi vælger at bringe Assads fortid på bane i denne bog, giver et helt andet samspil til afdeling Q. Jeg glæder mig til at læse meget mere for at se hvordan det vil påvirke dynamikken i den lille sammentømrede afdeling.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Offer 2117’

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Offer 2117 boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Offer 2117’

Offer 2117 boganmeldelse

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Offer 2117’

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply