Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Rynker dine børn også på næsen, når de får serveret noget med hvidkål. Så er de her madpandekager med hvidkål og kødsovs måske løsningen.

De her lækre madpandekager med hvidkål og kødsovs spiser vores børn med velbehag. Det på trods af vi har en søn, der er i den alder, hvor det er svært at smage på maden.

Nu hvor det er sæson for kål, skal det selvfølgelig også i maden. Vi køber gerne et hvidkål og hakker det hele på samme tid i vores foodprocessor.

En del af det hakkede hvidkål kom i en lækker portion kyllingesuppe. Det er godt som fyld og så får du samtidig noget struktur i suppen.

Ellers har vi lavet de her lækre madpandekager med hvidkål og kødsovs. Børnene elsker det, da alt med pandekager er et hit. Ved siden af retten serverer vi så lidt gnravergrønt og salat til.

Kødsovsen får også tilført en god portion revne gulerødder, som vi gjorde klar samtidig med hvidkålen. Det er rart at have det gjort klar på forhånd. På den måde undgår man at bruge en masse tid på at stå og skrælle og hakke på de travle hverdagsaftener.

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Hvidkålspandekager

Mine hvidkålspandekager kan både laves i en version uden gluten og en version, hvor der bruges havregryn.

Opskriften minder meget om mine blomkålsbrød. Her har jeg blot skiftet blomkålen ud med hvidkål. Blomkålsbrødene finder du her: Blomkålsbrød – et nemt og lækkert grøntsagsbrød.

Du finder både opskrifterne på hvidkålsbrød og på den lækre solide kødsovs herunder i fine printvenlige versioner. Så kan du printe den version, du gerne vil bruge og nemt tage den med i køkkenet.

Er du på udkig efter flere opskrifter med hvidkål, så finder du dem her: #hvidkål
Ellers kan du finde opskrifter på lækker og nem aftensmad her: Aftensmad

Rigtig god fornøjelse.

Mange madglade hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

 

Hvidkålspandekager uden gluten

Denne opskrift på hvidkålspandekager er uden gluten. Har du ikke loppefrøskaller hjemme, kan du bruge havregryn. Se opskriften på under denne opskrift. 

Antal 8 - 10 pandekager

Ingredienser

  • 320 g hvidkål
  • 4 æg
  • 120 g revet ost
  • 1-1,5 spsk FiberHusk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin eller oregano

Sådan gør du

  1. Rens og hak hvidkålet og kom det i en skål. 

  2. Tilsæt æg og revet ost. 

  3. Kom FiberHusk og salt i skålen. 

  4. Du kan tilsætte rosmarin eller oregano efter smag. 

  5. Bland det hele godt sammen og kom klatter i en passende størrelse på en varm pande. 

  6. Pandekagerne er meget skrøbelige og kan vendes, når du kan se, at de næsten er gennembagt. 

  7. Du kan sagtens bage dine pandekager i ovnen. Så kommer du klatterne på en bageplade med bagepapir og bager dem ved 200 grader i 10-15 minutter. 

Hvidkålspandekager med havregryn

Denne version af hvidkålspandekagerne er lavet på havregryn, som er blendet til mel.

Ingredienser

  • 320 g hvidkål
  • 4 æg
  • 120 g revet ost
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin eller oregano

Sådan gør du

  1. Rens og hak hvidkålet og kom det i en skål.

  2. Tilsæt æg og revet ost.

  3. Kom havregrynene i en blender og blend dem til en fin mel. 

  4. Kom havregryn i skålen sammen med salt. 

  5. Du kan tilsætte rosmarin eller oregano efter smag. 

  6. Bland det hele godt sammen og kom klatter i en passende størrelse på en varm pande. 

  7. Pandekagerne er meget skrøbelige og kan vendes, når du kan se, at de næsten er gennembagt. 

  8. Du kan også sagtens bage dine pandekager i ovnen. Så kommer du dem på en bradepande med bagepapir og bager dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. 

Kødsovs med gulerødder

Denne kødsovs bliver til en god tyk sovs, som egner sig rigtig godt til fyld i madpandekager, madbrød og lignende. 

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 250 g gulerødder
  • 1,5 dl barbecuesauce
  • 1 spsk engelsk sovs
  • ½ tsk cayenne peber
  • 140 g tomatpure

Sådan gør du

  1. Rens og hak løget og hvidløget og svits det i en gryde med lidt olie.

  2. Kom den hakkede oksekød og lad den svitse med. 

  3. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. 

  4. Kom gulerødderne op i gryden sammen med barbecuesauce, engelsk sauce, cayennepeber og tomatpure. 

  5. Kog det op og lad det småsimre i 15-20 minutter. 

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

Madpandekager med hvidkål og kødsovs

 

Udgivet første gang 4. januar 2014

Opdateret januar 2019

Skriv et svar