Kage/Dessert Opskrifter

Chokoladekage med frosting uden mælk – se her

Chokoladekage uden mælk opskrift

Der er ikke noget bedre end en klassisk chokoladekage med frosting. Her finder du en version uden mælk, som smager skønt

Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Da min søn gik i børnehave, ville han gerne have drengene med hjem til børnefødselsdag. Det skulle han selvfølgelig have lov til og jeg tænkte ikke nærmere over det.

Det var først da jeg blev kontaktet af en mor til et barn i hans gruppe, der forklarede at sønnen havde mælkeallergi, at jeg gik i gang med at tænke nærmere over menuen.

Moderen ville gerne selv tage noget med sønnen kunne spise, hvis det var nødvendigt, men min tanke var selvfølgelig at han skulle have lov at have det samme som de andre.

For mig var det vigtigt at han følte sig som en del af fødselsdagen og ikke blev til ham der stak ud, fordi der skulle tages specielle hensyn. Derfor blev min klassiske chokoladekage bagt uden mælk.

Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Chokoladekage uden mælk

Da jeg var barn, havde jeg en periode, hvor jeg ikke kunne tåle mælk. Dengang fandtes der ikke en masse alternativer og jeg har i dag meget svært ved at drikke mælk, uden at komme til at tænke på sojamælk. Hvilket jeg bestemt ikke kunne lide.

I dag er der heldigvis masser af skønne alternativer, så du nemt kan undgå mælken og stadig få en lækker og velsmagende kage.

Jeg brugte en smørbar blok fra Naturli’, der er lavet på shea, kokos, raps og mandel. Den har stort set samme konsistent som smør og gør det derfor nemt ud for erstatning.

Samtidig bruger jeg normalt kærnemælk i min opskrift, men denne skiftede jeg ud med appelsinjuice.

Grunden til at jeg valgte appelsinjuice, er at kagen laves med natron og for at aktivere hæve funktionen i natron, skal der syre i kagen.

Resultatet blev en let og lækker chokoladekage, som ingen kunne mærke var lavet anderledes end jeg plejer.

Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Frosting uden mælk

Da jeg gerne ville sørge for at der var lidt lækker frosting på kagen, måtte jeg også her tænke lidt alternativt.

Her blev det også smørbar blok fra Naturli’, der blev løsningen. Den gjorde det nemt at gå til og min frosting smagte skønt af chokolade alligevel.

Samtidig kunne frostingen sagtens stå selv, så jeg kunne tylle den ud i fine toppe.

Opskriften på både kage og frosting finder du nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Vil du se flere kager, så har jeg samlet dem lige her: Kage/Dessert

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Chokoladekage uden mælk med frosting

Her finder du den klassiske chokoladekage, men uden mælk. Dertil en god frosting, som igen er uden mælk, så alle kan være med.

Ingredienser

Chokoladekage

  • 100 g bagekakao usødet kakao
  • 3 dl kogende vand
  • 150 g vegan smørblok
  • 580 g sukker
  • 3 æg
  • 3,5 dl appelsinjuice
  • 580 g mel
  • 3 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt

Chokolade frosting

  • 100 g vegan smørblok
  • 150 g flormelis
  • 1,5 spsk. bagekakao usødet kakao
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. kogende vand

Sådan gør du

Chokoladekage

  1. Kom kakaopulver i en skål sammen med det kogende vand og rør det sammen.

  2. Smelt vegan smørbar blok ved svag varme i en gryde.

  3. Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.

  4. I en anden skål blander du mel, natron, vaniljesukker og salt.

  5. Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med appelsinjuice og den smeltede vegan smørblok.

    Rør det godt sammen.

  6. Tilsæt til sidst blandingen med kakao og kogende vand og rør det hele godt sammen.

  7. Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-50 minutter.

    Husk bagetiden varierer fra ovn til ovn, så tjek til din kage løbende. Måske den skal have lidt mindre eller lidt mere.

Chokolade frosting

  1. Tag din vegan smørblok ud af køleskabet, så den er blød.

  2. Kom den i en skål sammen med de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen til du har en let og luftig masse.

  3. Fordel frostingen på kagen.

    Denne frosting kan sagtens tylles ud, da den står fint selv.

Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Chokoladekage uden mælk opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering