Kage/Dessert Opskrifter

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær

Lækre hindbær macarons med hvid chokolade ganache – smagen gemmer sig i skallen

Hindbær i bagværk er bare altid godt. Så hvorfor ikke lave fine lækre hindbær macarons, hvor smagen er i skallerne.

Normalt laves de klassiske macarons skaller og så er det fyldet, der får den skønne smag. Denne gang har jeg dog forsøgt at tænke lidt anderledes. Derfor er smagen af hindbær en del af skallerne, da jeg har brugt frysetørrede hindbær i dejen.

Vil du gerne se andre opskrifter, har jeg samlet alle mine macarons opskrifter lige her: #macarons

Find opskriften på mine hindbær macarons nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Frysetørrede hindbær i macarons

Frysetørrede hindbær er perfekte til bagværk, fordi de ikke har væden fra de friske (eller frosne) bær og derfor ikke driller konsistensen på dine kager. 

Det er lige hvad du har brug for, når du laver macarons, da det er en dej, som er meget følsom overfor ændringer i konsistensen.

Frysetørrede hindbær har en dejlig frisk og syrlig smag af hindbær og så er det en meget koncentreret smag, der skal derfor ikke bruges så meget. Ud over smagen har det den fineste farve og duft.

Bemærk at du vil have lidt til overs, når du laver dine hindbær macarons. De tørre ingredienser bliver blendet godt sammen, men der vil være kerner fra hindbærrene, som ikke bliver blendet fint nok. Dem er du nødt til at kassere. Jeg har fået mellem 2-4 g til overs, men det ødelægger ikke smagen, at de ikke kommer med i dejen.

Vil du gerne se flere opskrifter med frysetørrede hindbær, så bruger jeg det blandet andet i min konfekt og i min kransekage (og du kan sagtens lave det året rundt)

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Farven på macarons skallerne

Selvom de frysetørrede hindbær har en fin rød farve, vil den ikke være gennemtrængende på selve skallerne. Du vil få en let rødlig farve. Vil du gerne have dine skaller mere røde, skal du tilføje lidt rød pasta- eller pulver farve. 

Smag – hvid chokolade ganache

Til mine hindbær macarons har jeg valgt en lidt mere neutral smag. Det skyldes at der allerede er en god syrlig smag fra hindbærrene i skallerne. Jeg har derfor forsøgt at give den lidt modspil af den søde hvide chokolade ganache. Her kan du også sagtens bruge andre former for chokolade ganache. 

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Macarons – en drilsk lille kage

Det er ingen hemmelighed, at macarons er en drilsk lille kage. Den er ekstremt konsistens følsom og selvom det ikke kræver en masse ingredienser, skal du have styr på dine teknikker. 

Fortvivl dog ikke hvis det ikke lykkes første gang. Gem de macarons der kiksede på køl eller frost og brug dem som knust drys på en god portion is.


Macarons opskrift, guide og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Du kan læse meget mere om opbevaring, fejlfinding og gode råd lige her:


Hindbær macarons med frysetørrede hindbær

Det sjove ved macarons er, at det er en opskrift, som du kan tviste lige som du vil. Lav forskellige farver og smage nemt og hurtigt ved at varierer med pasta- eller pulverfarver og brug forskellig slags fyld afhængig af den smag du gerne vil have. 

Husk at du nemt kan lave dine macarons i god tid, da de sagtens kan tåle at komme i fryseren. Så kan du lave dem lige når du har lyst.

Vil du gerne se andre opskrifter på fyld finder du dem lige her: #macarons

Opskriften på mine hindbær macarons med hvid chokolade ganache finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du kan tage med i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rigtig god fornøjelse – mange bagehilsner Bianca

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær

Frysetørrede hindbær har en dejlig frisk og syrlig smag af hindbær og så er det en meget koncentreret smag, der skal derfor ikke bruges så meget. Ud over smagen har det den fineste farve og duft.

Bemærk at du vil have lidt til overs, når du laver dine hindbær macarons. De tørre ingredienser bliver blendet godt sammen, men der vil være kerner fra hindbærrene, som ikke bliver blendet fint nok. Dem er du nødt til at kassere. Jeg har fået mellem 2-4 g til overs, men det ødelægger ikke smagen, at de ikke kommer med i dejen.

Ret: Småkager
Antal: 24 stk
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Macarons bunde med frysetørrede hindbær
  • 75 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 10 g hindbær pulver (brug eventuelt blendede frysetørrede hindbær)
  • 2 past æggehvider (60 g)
  • 50 g sukker
Hvid chokolade ganache
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 12 g blødt smør (jeg bruger saltet smør)
Sådan gør du
Macarons bunde
  1. Kom mandelmel, flormelis og hindbær pulver (frysetørrede hindbær) i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.

  2. Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt og det ikke klumper.

  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.

  4. Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.

  5. Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast bland marengsmasse.

    Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.

  6. Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.

  7. Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde.

    Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.

  8. Tilsæt det sidst og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.

    Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.

    Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.

    Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

    Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.

    Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.

  9. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.

  10. Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.

    Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.

  11. Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.

  12. Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.

    Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.

  13. Forvarm ovnen til 150 grader almindelig (ikke varmluft)

  14. Bag dine macarons i 10-15 minutter.

    Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.

  15. Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.

  16. Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.

Hvid chokolade ganache
  1. Hak chokoladen og kom det i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen være smeltet.

  2. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i mikroovnen)

  3. Tilsæt smørret og lad det smelte.

    Stil det til side til din ganache får en lidt tykkere konsistens og kan kommes i din sprøjtepose.

Samling og pynt
  1. Pynt eventuelt halvdelen af dine macarons bunde med smeltet chokolade.

  2. Når ganachen er kølet ned til den rette konsistens.

    Kom ganache på den anden halvdel og sæt toppen på, så du får en fin macarons med fyld.

Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Hindbær macarons med frysetørrede hindbær
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering