Glutenfrie amerikanske pandekager

Glutenfrie Amerikanske pandekager – nemme og lækre

Glutenfrie Amerikanske pandekager – nemme og lækre

Vil du gerne bage de der små tykke amerikanske pandekager, men vil gerne undgå gluten. Så finder du opskriften lige her.

Til min fødselsdag besluttede jeg at invitere til brunch. Jeg plejer normalt ikke at fejre min egen fødselsdag, da vi alle 4 har fødselsdag indenfor 1½ måned og det bliver presset nok med alle børnefødselsdagene. Jeg slår godt nok børnenes sammen til en stor temafest for familien, men de skal jo også fejres i børnehaven/skolen og vores store pige skulle også lige have pigerne fra klassen med hjem.

Glutenfrit derfor

Efter de mange børnefødselsdage, var jeg blevet lidt træt af den traditionelle fødselsdag med boller og kage. Vi blev derfor hurtigt enige om at invitere vennerne til brunch. Min ene veninde har glutenallergi og derfor har jeg leget lidt i det glutenfrie køkken.

Det blev ud over lækre boller blandet andet til en omgang amerikanske pandekager. Faktisk smagte de så godt, at jeg besluttede at lave en dobbelt portion, så alle fik glutenfrie pandekager.

Opskriften på de lækre glutenfrie amerikanske pandekager finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Du kan finde flere glutenfrie opskrifter her: Glutenfrit bagværk

God fornøjelse.

Mange glutenfrie hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Glutenfrie amerikanske pandekager

Antal 15 - 20 stk

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 dl mælk
  • 1 dl olie
  • ½ dl sukker
  • 2 dl rismel
  • 2 dl majsmel
  • tsk bagepulver
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Start med at dele æggene i to skåle. Blommerne for sig og hviderne for sej.

  2. Pisk æggehviderne stive og stil skålen til side.

  3. Tilføj yoghurt, mælk, olie og sukker til blommerne og pisk det sammen med en elpisker.

  4. Tilsæt herefter rismel, majsmel, bagepulver og salt og sørg for at røre melklumperne helt ud.

  5. Vend forsigtigt hviderne i dejen til du får en ensartet masse.

  6. Varm en pande op og steg pandekagerne i små klatter. Du kan vende pandekagerne, når du kan se kanterne er bagt.

 

Glutenfrie amerikanske pandekager

 

 

3 Comments

Skriv et svar