Glutenfri chokoladekage

Glutenfri chokoladekage med marmelade og mandelbund

Glutenfri chokoladekage med blåbærmarmelade og mandelbund

Når desserten gerne må være glutenfri, kan du lave denne lækre chokoladekage. Den er lavet på en mandelbund med blåbærmarmelade.

Glutenfri chokoladekage til min kollega. Jeg har en kollega, der ikke kan tåle gluten. Samtidig har jeg været så heldig at få lov at prøve Svansø’s nye blåbærmarmelade af. Så min tanke var at disse to ting måtte kunne kombineres. Jeg synes det er interessant at skulle tænke i andre baner end den normale skærekage og endte dermed ud med nedenstående resultat.

Desværre synes jeg ikke min chokoladecreme stivnede nok, men har en idé om, at det er fordi chokoladen var for varm, da den blev blandet med flødeskummet. Den smagte dog skønt og blev godkendt af kollegaerne.

 

Glutenfri chokoladekage

 

Opskrift

Kagen er lavet med en mandelbund smurt med blåbærmarmelade og toppet med chokoladecreme.

Den er lavet i en 18 cm springform.

Mandelbund: 
125 g mandler
30 g smør
30 g sirup
knsp salt

Blend mandlerne til mandelmel og kom det i en skål.

Smør og sirup smeltes i en gryde og hældes sammen med mandelmelet.

Tilsæt derefter salt og rør rundt til det bliver en sammenhængende dej.

Smør springformen og kom dejen i. Tryk dejen på plads med fingrene.

Prik bunden med en gaffel og bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter.

Lad bunden køle af, mens du laver blåbærmarmeladen klar.

Blåbærmarmelade: 
½ glas Svansø Blåbærmarmelade
1 blad husblas

Kom husblas i koldt vand i 5 minutter.

Varm marmeladen i en gryde og smelt husblassen i.

Kom springformen rundt om mandelbunden og kom blåbærmarmeladen i.

Stil kagen i køleskabet i ca. 2 timer til marmeladen stivner.

Chokoladecreme: 
1½ dl past æggeblomme
20 g sukker
5 dl piskefløde
75 g mørk chokolade ca. 60 %

Rør æggeblommer og sukker sammen i en skål.

Varm 1½ dl piskefløde i en lille gryde til den netop koger. Tag gryden af varmen.

Tilsæt æggeblandingen og pisk hurtigt til en cremet konsistens.

Hak den mørke chokolade og smelt den i den stadig varme creme.

Pisk resten af piskefløden til en let flødeskum.

Kom 1/3 af flødeskummet op i den lune chokoladecreme og pisk godt.

Vend forsigtigt chokoladecremen op i skålen med resten af den kolde flødeskum til en ensartet creme.

Tag kagen ud af køleskabet og kom chokoladecremen ovenpå marmeladen, stadig med ringen fra springformen rundt om.

Stil kagen i køleskabet til dagen efter.

Tag forsigtigt ringen af og så skulle kagen gerne stå fint.

 

 

Du kan finde flere glutenfrie opskrifter her: Glutenfrit bagværk

God fornøjelse.

Mange glutenfrie hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

No Comments

Skriv et svar