Boganmeldelse Livsstil

Fortabt af Linda Castillo – læs boganmeldelsen her

Fortabt boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Fortabt’ af Linda Castillo

‘Fortabt’ er modtaget til anmeldelse.

Fortabt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fortabt’ her

Fakta om bogen:

Forfatter: Linda Castillo
Titel: Fortabt
Udgivelsesdato: 31. marts 2022
Forlag: Hr. Ferdinand

Fra bogens bagside

Da en ung kvinde findes brutalt myrdet på et motel i Painter’s Mill opdager politichef Kate Burkholder chokeret, at hun genkender offeret som Rachel Schwartz; en ung kvinde, som flygtede fra byen tretten år tidligere. Hvorfor er hun tilbage? Og hvorfor skulle hun dø?

Rachel var den eneste Kate kendte, som var dårligere til at være amish end Kate selv. Rachel var en ballademager, og dengang som nu kæmpede hendes familie med den skam, datterens tvivlsomme ry bragte over slægten i det strenge amishmiljø.

Men nogen vil gøre alt, for at sandheden om Rachels fortid holdes skjult, og da den endelige ser dagens lys, hjemsøger drabsmanden Painter’s Moll og Kate Burkholder.

‘Fortabt’ er trettende bind i Linda Castillos serie om politichef Kate Burkholder og hendes rødder i amishsamfundet.

Fortabt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fortabt’ her

Boganmeldelse – Fortabt

Endnu engang er vi landet lige midt i amishsamfundet og alt det kendte. Linda Castillo tager os igen med ind i de omgivelser, som Kate Burkholder passer lige ind i. Eller det gør hun jo egentlig ikke.

Jeg har ikke læst alle bøgerne om Kate Burkholder, men med de par stykker, som jeg har bag mig er der noget velkendt ved at tage en Kate Burkholder krimi frem. Du er sikker på, at der skal graves i amishsamfundets forhold til omverdenen samtidig med at Kate får lov at tænke over sin fortid.

En fortid som på mange måder har været svær for Kate og de mennesker, som er en del af den. Samtidig en fortid, som gør det nemmere for Kate at navigere i samfundet og aflæse de mennesker, som er en del af det.

Handlingen

Denne gang er det unge Rachel Schwartz, som er omdrejningspunktet. En pige, der på mange måder er omgivet af mystik. Både fordi amishsamfundet har haft og har svært ved at få hende til at passe ind i deres normer, men også fordi hendes liv efter er et mysterium. Ingen ved hvorfor hun er i Painter’s Mill eller hvem hun har talt med inden hun kom dertil.

Rachels bedste barndomsveninde Loretta vidste det ikke engang. Det på trods af at de to skulle forestille at være meget tætte.

Undervejs lader Linda Castillo os komme meget tættere på de to piger og deres historie gennem Loretta. Med Loretta, som er indbegrebet amish, er det meget interessant at læse, hvordan hun tackler Rachel og hendes idéer, mens hun selv forsøger, at være den pæne pige.

Samtidig har Kate sin helt egen opfattelse af Rachel og hvad der er sket med hende, mens hun alligevel med aldersforskellen slet ikke har vidst noget.

Som altid tager amishsamfundet imod Kate og hendes efterforskning med blandede følelser. Der er altid nogen, der mener hun har svigtet ved at forlade samfundet, men samtidig vil de gerne have ro og orden. Denne balance gang er noget af det, som gør en amish krimi af Linda Castillo interessant.

Fortabt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fortabt’ her

Bedømmelse

Selvom jeg ikke har læst alle de foregående bøger, kunne jeg sagtens følge med i handlingen i denne. Linda Castillo lader dig kun forholde dig til lige netop den situation, som Kate står i her og nu. Det betyder også at Kates tilbageblik til sin fortid som amish omhandler forhold, som har tilknytning til nutiden og den handling, der er i netop denne bog.

Samtidig er der noget rart ved at åbne en bog og vide, hvordan den er bygget op og hvilken læsestil, du kan forvente. Den følelse af noget velkendt gør det nemt at læse bogen og det er derfor en krimi i den lettere ende.

Som krimi læser kan jeg godt lide at kunne vælge mellem de komplicerede bøger og dem hvor jeg kan læne mig tilbage, mens forfatteren guider mig roligt og bestemt gennem opklaringen. Det gør Linda Castillo med rolig hånd og hun skuffer bestemt ikke.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink): Køb ‘Fortabt’ her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Fortabt boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com her (reklamelink):
Køb ‘Fortabt’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply