Boganmeldelse Livsstil

Den lange lysende flod af Liz Moore – boganmeldelse

Den lange lysende flod boganmeldelse

Her finder du boganmeldelsen af ‘Den lange lysende flod’ af Liz Moore

‘Den lange lysende flod’ er modtaget til anmeldelse. 

Den lange lysende flod boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den lange lysende flod’ her

Fakta om bogen:

Forfatter: Liz Moore
Titel: Den lange lysende flod
Udgivelsesdato: 25. marts 2022
Forlag: Politikens Forlag

Fra bogens bagside

Mickey Fitzpatrick har patruljeret i 24. distrikt i Philadelphia i flere år og er på fornavn med misbrugere og de prostituerede omkring Kensington Avenue. Her stiger antallet af dødelige overdoser år for år, og hver gang hun hører om et nyt dødsfald frygter hun for lillesøsteren Kaceys liv. De to har ikke været på talefod i årevis, og kollegaerne i politiet ved ikke at de to kvinder er søstre, men der går ikke en dag uden at Mickey tænker på Kacey. 

Da Kacey forsvinder og en række prostituerede findes dræbt i distriktet går den desperate jagt ind på Kacey. En jagt, som udsætter Mickeys 5 årige dreng Thomas for fare, som trækker tråde tilbage til de to søstres barndom. 

Den lange lysende flod er en rå og intens thriller og et bevægende familie drama, om misbrug, prostitution og søskendekærlighed. 

Den lange lysende flod boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den lange lysende flod’ her

Den lange lysende flod – boganmeldelse

Selvom jeg gerne læser krimier, er der noget ved en god thriller, som kryber sig ind under huden på mig. Denne er bestemt ingen undtagelse.

Det er længe siden, at jeg sidst har været i USA i bøgernes verden. Derfor var jeg noget spændt på hvad, der ventede mig. Som ‘rig’ dansker er det svært at sætte sig ind i de forhold, der udspiller sig i de fattige lag i USA.

Derfor tog det mig faktisk også længere tid, at læse bogen end jeg havde regnet med. Den er skrevet i en barsk og realistisk tone. Det virker som om at hele verdenen hviler på Mickeys skuldre og det gør den jo også. Altså hendes verden og dem hun holder af.

Hvordan finder man troen på sine medmennesker, når man fra barndommen har lært, at livet er hårdt. Der er ikke blevet lagt fingre imellem og Mickey og Kacey har fra en tidlige alder måtte sande, hvordan den barske verden kan slå verdener itu.

Den lange lysende flod

At Mickey og Kacey vælger at leve på hver sin side af loven, gør ikke den barske realitet mindre for Mickey. Hun er nødt til at være hård, for at passe på sig selv og sønnen Thomas på 5 år.

Mickey kæmper for at give Thomas den bedste version, af det liv, som hun kan tilbyde ham. Samtidig med at hun er en stor bekymring for sin lillesøster. Hvorfor det er blevet sådan bliver stille og roligt pakket ud gennem bogen.

Bogens handling skifter med nutid og pigernes barndom og gennem skildring, får man en klar forståelse for Mickey og de handlemønstre, som er så vigtig en del for at hun kan få sin hverdag til at hænge sammen.

Som kvindelig politibetjent er det svært at blive taget seriøst og hvem kan Mickey egentlig stole på. Når hun endelig stoler på nogen, er det så de rigtige. Den følelse af ensomhed ramte mig hårdt og selvom bogen er barsk læsning, giver den en stærk forståelse af et menneske, som søger det normale, selvom hun altid har fået fortalt, at det ikke er opnåeligt.

Den lange lysende flod boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den lange lysende flod’ her

Bedømmelse

Er du til en god thriller, hvor hovedpersonen kommer helt ind under huden på dig. Så skal du læse Den lange lysende fod. Du vil opleve at føle ensomhed, magtesløshed og handlekraft sammen med Mickey. Samtidig med at du har lyst til at give hende alt det, som hun ikke har fået i sin barndom eller som voksen.

Det kan virke så urimeligt, at der findes mennesker, der skal kæmpe sådan. Så med Den lange lysende flod sidder du med en barsk skildring, som samtidig er så virkelig, at det til tider gør ondt.

Lyder det som en bog for dig. Så læs den og find ud af hvordan Mickey lander og om det hele lykkes for hende.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink): Køb ‘Den lange lysende flod’ her

Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Den lange lysende flod boganmeldelse
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Køb bogen hos Saxo.com (reklamelink):
Køb ‘Den lange lysende flod’ her

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply