Cremet pastaret med græskar og bacon

Cremet pastaret med græskar og bacon i en sundere udgave – kan sagtens laves med squash.

I anledning af international bacondag måtte der bacon på menuen i ugens løb. Samtidig har vi fortsat en del af vores lækre White Bush græskar / hvide squash og derfor skal de selvfølgelig bruges i enhver ret vi kan komme i tanke om.

Denne gang måtte det også gerne være lidt hurtigt og nemt, fordi det var en hverdagsret, som derfor ikke skal tage for lang tid i en familie med mindre børn.

Det blev til denne rigtig lækre pastaret med cremet ostesauce, græskar og selvfølgelig toppet med masser af lækker sprødstegt bacon.

Istedet for at bruge fløde i ostesaucen, har jeg valgt at bruge creme fraiche (mest fordi vi lige havde en rest i køleskabet, der skulle bruges). Det smager super godt og kan sagtens bruges istedet for fløde, som ofte bruges i ostesauce.

Cremet pastaret med græskar og bacon

Antal: 6 personer
Tilberedningstid: 30 minutter
Brug en dyb pande

250 g pasta
1 pk bacon
1 løg
400 g græskar / 2 squash
2,5 dl creme fraiche
50 g parmesan
2 spsk finthakket persille
Salt og peber

Start med at sætte pastaen til at koge efter anvisningen på pakken. Tilsæt eventuelt lidt olivenolie når du har hældt vandet fra den kogte pasta, så klistrer det ikke sammen.

Imens baconen steges sprød, skrælles og hakkes løget fint.

Tag baconen af panden og lad den dryppe af på en tallerken.

Kom løget op i panden med baconfedt og lad det stege.

Imens vasker du græskaret /squash og skærer det i mindre stykker. Er der mange kerner i midten af dit græskar fjernes de først.

Kom græskar / squash op i panden til løget og lad det stege en 5-10 minutter afhængig af hvor mørt det ønskes.

Tilsæt creme fraiche og ost og rør det sammen.

Vask persillen og hak den fint og tilsæt den til retten.

Lad det simre et par minutter og smag til med salt og peber.

Vend pastaen i ostesaucen og drys med bacon. 

Skriv et svar